keskiviikkona, kesäkuuta 19, 2013

Saumurin päällinen

Talouteen tuli saumuri ystävältä, käytettynä ja toimivana. Saumuri ei tainnut muutosta tykätä, sillä se toimi testiversioiden ajan ja kun meinasin alkaa oikeasti ompelemaan, se päätti että vanhaksi on tultu ja puhalsi savut pihalle. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja mikään ei oikeasti palanut, mutta käytetty kone vaihtui uuteen. Vielä ollaan opetteluasteella tuon saumurin kanssa, mutta pääasia on että käyttöä on ollut.
Saumurin piti tietysti saada päällinen että on sen alla mukavampi odotella ompelijaa. Muutaman hetken mallailin saumurin omaa päällistä ja piirsin siitä sitten kaavan omaan versiooni.
Harmaa kangas on lakanaa, johon ompelin kiinni nuo dresden plate kuviot. Niiden ompeluun käytin tätä ohjetta. Lisäsin vanun ja vuorikankaan ja sitten tikkasin kuvioiden ynpäriltä ja muualle tein pientä kiekuraa.
Taakse tuli hieman kirjoitusta, se jopa onnistui! Sivuille ihan tavallista suoraa tikkausta. Sitten kokoaminen ja reunuksen kiinnitys.
Päällinen oli saumurin päällä ilman alalaidan reunusta jonkun hetken ja nyt reunuksen ompelun jälkeen, fiilis on heti ihan toisenlainen. Pinkki piristi koko päällisen. Enpä ole aiemmin tullut tällaista ajatelleeksi että pelkkä kapea reunus muuttaisi ulkonäköä noin paljon. Pitää kyllä muistaa tää jatkossa, reunuksen valintakin on tosi tärkeää tuloksen kannalta.

Kivasti ovat erilaisia ja erikoisia nämä mun ompelukoneiden päälliset, se toinenhan oli tällainen:

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva! Melkein tekisi mieli kaivaa oma saumuri kaapista ja ommella sille kesämekko.
  Herttaista juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Hienot!
  Minä olen päällisiä vain suunnitellut mielessäni, yhtään en ole vielä saanut tehtyä.. ;o))

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Vaikeaahan tuollaisen ompelu ei ollut, mutta aloittaminenhan se yleensä on aina vaikeinta :-)

  VastaaPoista