perjantaina, huhtikuuta 20, 2012

Päättelykeiju - Bind off fairy

Neuloin sukat mummini mallin mukaan. Edelliset, varmaan 25 vuotta vanhat sukat, alkaa olla pohjista melkein reijillä. Lankana näissä on Maija, silmukoita 60 ja puikot 3 milliset. Malli on ihanan helppo.
Sukkien tultua valmiiksi, niiden kaikki langanpäät pääteltiin ihan heti. Sen jälkeen päättelykeiju päätti jäädä kylään ja samana iltana myös nämä pullonkorkeista tehdyt pannunaluset valmistuivat. Näitä on hauska virkata kun pienelle mukana kulkevalle jutulle on tarvetta.
I knitted these socks by looking my old socks for pattern. My grandma knitted those socks for me about 25 years ago. Very easy pattern. 

Bind off fairy was on-time, since all yarn ends were sewn just after the socks were finished. And she stayed even longer since these potholders were sewn together too on that same night. There are bottle corks inside those crocheted circles.

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2012

Lisää turkoosia - More turqoise

Turkoosin invaasio jatkui, tällä kertaa langan muodossa. Citymarketin hyllystä turkoosit woolit huutelivat kavereineen ja nehän oli pakko napata mukaan ja heti kotona ryhtyä neulomaan. Enpä muista milloin viimeksi juuri hankittu lanka olisi näin nopeasti päässyt puikoille.

Malli tulee jo selkärangasta, tällä olen monet lapaset lapsille neulonut. Neitonen valittelikin että etkö äiti muuta mallia keksi kun tuo on niin tylsä. Omasta mielestä malli oli tähän oikein sopiva, konstailematon ja värit esille tuova. Valkea raita tuo vähän piristystä.
Lapaset ovat ensimmäiset joissa olen koskaan käyttänyt kolmea väriä samalla kerroksella. Hyvinhän tuo onnistui, joten ihan turhaan olen joitain malleja jättänyt tekemättä tämän vuoksi. Pitääpä katsella malleja tästä lähin uusin silmin.

Kierreraitaa ei malttanut mitenkään aloitukseen tehdä, joten neuloin alkuun muutaman nurjan kerroksen jotka tuovat vähän samaa tunnelmaa. Tuon saman voisi toki tehdä niinkin että neuloisi muutaman kerroksen oikein ja kääntäisi työn.

Some more turqoise, this time in mittens. I started knitting these mittens as soon as I got home from the store. Can't remember when that has happened before.

These are the first mittens that I have knitted with three yarns in the same row. 

tiistaina, huhtikuuta 17, 2012

Surrur... ja blogeista

Kylläpä ompelu on mukavaa! Viime aikoina olen istunut monta hetkeä koneen ääressä ompelemassa ja kyllä on kivaa katsoa miten kokonaisuus alkaa muotoutua.

Monta erilaista tilkkujuttua on kesken ja melkein kaikkiin liittyy 2,5 tuumaiset valkeat tilkut. Näitä ommellaan isompien tilkkujen nurkkiin ja nurkat leikataan pois. Pieniä nurkkatilkkuja jää yli vaikka kuinka ja en mitenkään raaskinut niitä heittää roskiin. Ompelin niitä sitten yhteen kolmioina, kunnes tulin ajatelleeksi että nehän voi ommella samalla kertaa, niin ompelutuloskin on parempi.
Piti sitten kehitellä koneeseen apumerkit ompelun aloittamiseen oikealta kohdalta että sauma pysyisi suorana.
Tulossa on siis isompien tilkkujen lisäksi minitilkkuja jotka ovat 1 3/4 tuumaisia.
Sain TiinaV:ltä blogitunnustuksen jota jaellaan vanhoille blogikavereille. Kiitos Tiina! Pitipä sitten ryhtyä laskemaan ja hups, 7,5 vuotta on näköjään tullut blogattua... Niin se aika hurahtaa vauhdilla. Välillä on tullut kirjoitettua enemmän ja välillä vähemmän. Käsitöitä olen koko ajan tehnyt aktiivisesti viimeiset 10 vuotta, vasta viime aikoina on ollut hetkiä kun on tuntunut siltä ettei välttämättä tarvitse olla koko ajan neulomassa / ompelemassa / puuhaamassa käsillään jotain muuta. Neuleblogina alkanut tarina on siirtynyt viime aikoina enemmän ompelun puolelle. Kaikki ne blogit joita olen seurannut aikojen alussa, ovat tämän jo tainneet saada joten jätän jakamatta eteenpäin.