perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Syksyn juttuja ja tulevaa - Autumn crafts

Syksyn aikana on valmistunut kaikenlaista pientä.

Edellisistä lapasista kun jäi lankaa jäljelle, neuloin äidilleni joululahjaksi toiset lapaset vähän erilaisella kuviolla ja erilaisella peukalolla.
Jo viime jouluna ostin nämä punaiset tyynyliinat Tiimarista, mutta käyttöön ne eivät pääseet kun koristelu puuttui. Aikaa tälle löytyi vasta joulupäivinä, mutta mitäpä tuosta, pääasia että ovat nyt vihdoin valmiit. Tein sydänkuviot huovasta ja fleecestä ja ompelin kirjontalangalla tuon sydämen. Sydämet kiinnitin ompelukoneella.
Syksyn aikana sain myös kaksi tilkkutäkkiä tikkausta odottamaan, näiden molempien tilkkupinta on ollut valmiina jo viime talvesta. Palataan näihin jahka valmistuvat.
Kiireet ovat jopa estäneet shoppailua, joten hoitelin kerralla sitten sekä oman synttäri- että joululahjan. Päädyin ostoksille Fat Quarter Shopiin USA:n mustana maanantaina (marraskuun lopulla), joten kankaista sai alennusta suunnilleen postikulujen verran. Tilasin paketit varmuuden vuoksi kahdessa osassa jotta eivät jäisi tulliin. Ensi vuonna tällaiset paketit varmaan ovat tullissa kun oletettavasti näissäkin tulliraja ylittyy.

Ylemmässä kuvassa eri suunnittelijoiden kankaita ja alemmassa Riley Blaken Songbird Fat Quarter pack. Songbird on ehkä päätymässä Swoon-täkiksi, mutta katsotaan nyt miten käy.
Eurokankaan palalaari osoittautui vaihteeksi hyväksi hamstrauskohteeksi, sinne oli tullut Modan kankaita, joten eihän niitä voinut jättää ostamatta.
Ruskeille kankaille on itseasiassa jo kohdekin tiedossa, poikani pyysi itselleen omaa tilkkupeitettä, joten arvelin että näistä voisi tulla sen taustaa. Tähänkin täkkiin on kankaat jo leikattu, joten tilkkuompelua on sitäkin tiedossa.

Past autumn has been too busy, but something has been finished. Another pair of mittens for my mom (same yarns as last time) and pillows. Heart decoration was made by me, I bought those pillowcases last year.

Two quilts are ready and waiting to be quilted. I'll get back to these when they are finished.

Some fabric-shopping has also happened. Some from Fat Quarter Shop and some from my local store. Browns are going to be my sons quilt back, so not all fabrics are bought without any idea on what to use them.

5 kommenttia:

 1. Todella kauniit lapaset. Kankaat näyttävät mielenkiintoisilta:)

  VastaaPoista
 2. Ihania lankaostoksia! Ja kauniit on lapaset!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuviolapaset ja varmasti lämpimät. Kuviolapasissa ne sisälle jäävät langat tuovat lämpimyyttä lisää.
  Mukavaa loppuvuotta Sinulle

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit lapaset! Ja puhumattakaan ihanista tilkkutöistä jotka odottavat valmistumista. Jännityksellä odotan töiden edistymistä :))

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! Vuosi on alkanut hyvin rauhaisasti käsitöitä tehden joten mikäpä tässä on jatkaessa :-)

  VastaaPoista