tiistaina, huhtikuuta 17, 2012

Surrur... ja blogeista

Kylläpä ompelu on mukavaa! Viime aikoina olen istunut monta hetkeä koneen ääressä ompelemassa ja kyllä on kivaa katsoa miten kokonaisuus alkaa muotoutua.

Monta erilaista tilkkujuttua on kesken ja melkein kaikkiin liittyy 2,5 tuumaiset valkeat tilkut. Näitä ommellaan isompien tilkkujen nurkkiin ja nurkat leikataan pois. Pieniä nurkkatilkkuja jää yli vaikka kuinka ja en mitenkään raaskinut niitä heittää roskiin. Ompelin niitä sitten yhteen kolmioina, kunnes tulin ajatelleeksi että nehän voi ommella samalla kertaa, niin ompelutuloskin on parempi.
Piti sitten kehitellä koneeseen apumerkit ompelun aloittamiseen oikealta kohdalta että sauma pysyisi suorana.
Tulossa on siis isompien tilkkujen lisäksi minitilkkuja jotka ovat 1 3/4 tuumaisia.
Sain TiinaV:ltä blogitunnustuksen jota jaellaan vanhoille blogikavereille. Kiitos Tiina! Pitipä sitten ryhtyä laskemaan ja hups, 7,5 vuotta on näköjään tullut blogattua... Niin se aika hurahtaa vauhdilla. Välillä on tullut kirjoitettua enemmän ja välillä vähemmän. Käsitöitä olen koko ajan tehnyt aktiivisesti viimeiset 10 vuotta, vasta viime aikoina on ollut hetkiä kun on tuntunut siltä ettei välttämättä tarvitse olla koko ajan neulomassa / ompelemassa / puuhaamassa käsillään jotain muuta. Neuleblogina alkanut tarina on siirtynyt viime aikoina enemmän ompelun puolelle. Kaikki ne blogit joita olen seurannut aikojen alussa, ovat tämän jo tainneet saada joten jätän jakamatta eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti