maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Huivi

Nämä langat yrittivät väittää haluavansa pitkäksi palmikkohuiviksi, mutta hyvin nopeasti mieli muuttui ja iso kolmiohuivi saikin enemmän ääniä lankapussin periltä. Joten tämmöinen siitä sitten tuli.

Ohje: oma, alaosan mallineule Folk Shawls kirjan Wool Peddler Shawlista, 68 x 135 cm
Lanka: Gedifra Cashmerino, 5 kerää

Puikot: 4 mm


Huivi sai alkunsa eräässä kokouksessa ja koska ohjekirjoja ei ollut mukana, piti mallineule vetäistä ihan omasta päästä. Tämä on vähän Fifi III:n näköinen, mutta ei ole kuitenkaan ihan sama. Koska koko huivin neulominen samalla kuviolla ei innostanut, onni kävi myötä ja Folk Shawls kirjasta löytyi sopiva kuvio jolla jatkaa. Langan paksuus määritti reunusta aika pitkälti, mikään pitsihomma ei olisi ollut hyvä.

torstaina, helmikuuta 22, 2007

Lumihiutaleita

Vihdoinkin

Ohje: oma mukaelma Interwave Knits Winter 2004 lehden Nordic Mittens ohjeesta
Lanka: Novita Wool (merinovillainen)
Puikot: 2,5 mm

Näiden lapasten tekeminen on kestänyt... Pääosin siksi että lapasen kärkeen ei tuntunut mikään kehitelmä sopivan, joten ensimmäinen lapanen makasi kauan keskeneräisten korissa odottamassa hyvää ratkaisua. En olen tähänkään ihan täysin tyytyväinen, mutta se saa nyt kelvata kuitenkin, saanpa sitten ryhtyä kehittelemään jotain muuta. Itse lapasen neulomiseen ei loppujen lopuksi kovin kauan mennyt.

Ohjeen mukailuun päädyin koska lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa ja värejäkään ei ollut yhtä montaa. Näiden lapasten myötä kokeilin ensimmäistä kertaa kaksiväristä joustinta. Juuri tällainen monivärinen joustin on tosi hieno näin neulottuna. Nyt onkin juuri oikeanlaiset kelit näille lapasille.

---

Nyt on varmaankin ryhdyttävä langanostolakkoon, saisi ainakin mielenrauhan (kun ei ole tuhlannut rahojaan lankaan), jotta voisi osallistua ainakin pariin Pohjoismaisen Neulesymposiumin päivään. Tapahtuma kun sattuu olemaan tässä kotinurkilla. Koko tapahtumakin kiinnostaisi, mutta on aika suolaisen hintainen.

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Haruha

Siskoni toivoi itselleen kämmekkäitä, joten sellaiset sitten syntyikin.

Ohje: Haruha-kämmekkäät, Ulla
Lanka: Sandnes Lanett
Puikot: 3 mm


Lanka: Sandnes Smart
Puikot: 3 mm

Kun vauhtiin pääsi, syntyi sitten toisetkin, paksummat ja ilman peukalokiilaa. Paksummat jäivät minulle itselleni.

Päivittäessäni vanhoja kuviani ja lisäillessäni vanhoille jutuille noita aihepiirejä satuin huomaamaan että olenpa kyllä tosi vähän neulonut Ullan ohjeilla. Mitenhän tässä näin on käynyt?

perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Metsä

Mies oli menossa metsään ja tilasi itselleen lapaset. Eipä vaimoa lapaset yhtään innostaneet, varsinkin kun niistä olisi pitänyt tehdä ihan hervottoman kokoiset (ja tilaus tehtiin vain kolme viikkoa etukäteen). Sai mies sitten tyytyä pipoon.

ohje: oma, kuvio jostain FairIsle-neulekirjasta
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

Pipon alaosan neuloin syksyllä yhdessä kokouksessa, mutta koska tummanharmaa lanka näytti loppumisen merkkejä, jäi se odottamaan tulevaa kohtaloaan. Nyt kun kaivoin pipon esille päätin vaan neuloa harmaata niin pitkään kuin lankaa riittää ja loput tein tuolla kuvion värillä. Oikein sopiva metsäpipo, tarpeeksi syvä ja lämmin.

torstaina, helmikuuta 08, 2007

Pehmeyden riemuvoitto

Lorna's Laces:in Shepherd Sport lanka on ihanaa! Todella pehmeää joten tuntuu ylelliseltä ja on upean näköistä.

Ohje: Conwy, kirjasta Knitting on the Road - Nancy Bush
Lanka: Lorna's Laces, Shepherd Sport n. 70 g
Puikot: 2,5 mm

Pidän näistä sukista todella paljon. Ne eivät ole jalasta valmistumisensa jälkeen lähteneet. Varret on lyhyemmät kuin ohjeessa joten lankaa jäi sen verran että siitä vielä pikkusukat neuloisi... tai toisaalta, pitäisiköhän tilata lisää...

Tällä pakkasella (tänä aamuna -32,2 C) olisi mukava käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan takkatulen räiskyessä, mutta eipähän jouda, pitää tehdä töitäkin.

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Sukkien anatomia

Sukkien anatomia on vaikea asia. Jitterbug-sukat ovat olleet kovassa käytössä, mutta olen todennut niissä ongelmia. Reuna on täysin epäonnistunut, aivan liian tiukka siis. Sukassa on myös liikaa silmukoita nilkan kohdalla joten sukka ei istu jalkaani hyvin. Näiden molempien yhteisvaikutuksena sukat ovat rutulla nilkassa vähän väliä. Olenkin harkinnut sukkien reunan purkua (siis leikkausta pois) ja samalla purkaisin vähän alemmas asti ja neuloisin varren uudelleen. Katsotaan josko tämä oikeasti toteutuisi.

Tälläisiä olen pohtinut neuloessani Nancy Bushin Conwy-sukkia. Siinä on äärettömän hyvä ohje ja sukka tuntuu täydelliseltä jalkaani. Saa nähdä pitääkö syödä sanojaan kunhan sukat valmistuvat. Toivon ettei.

Sukat ovat nyt tällaisessa vaiheessa. Näiden ohje on Knitting on the Road-kirjassa. Teen sukkien varsista lyhyemmät kuin mitä ohjeessa on.

---
Blogilistan suosikeista löytyneet nimet saivat suuni loksahtamaan auki tänä aamuna. Muutaman hetken asiaa ihmeteltyäni löysin onneksi selityksen. Enpä voi muuta asiaan sanoa kuin että kyllä on pikkusieluista hommaa jos neuleblogeista ja niiden suosiosta jotkut vetää noin herneen nenäänsä.