lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Olympialaistyö valmistui

Valmistuihan se kuitenkin vaikka tylsistyttää meinasi moneen otteeseen. Pitää muistaa että pelkän oikean neulominen ei mulle sovi, muuten kuin hyvässä seurassa. Napit puuttuu vielä, mutta varastoissani ei ole sopivia nappeja ja tätä voi käyttää ilman niitäkin.


Ohje: oma
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, n 280 g
Puikot: 5,5 mm

Tän laukun idea on tämä

siinä on nimittäin kaksi osaa ja ne on erotettu toisistaan seinämällä. Laukku on juuri sopivasti sen kokoinen että siihen mahtuu vaakasuuntaan A4-kokoinen pieni kansio ja vähän useampiakin kun leveyttä on tarpeeksi. Hihnasta tuli vähän liian pitkä, mutta sitähän voi solmia.

Yhtä aikaa koneessa tämän laukun kanssa oli Noro Kureyonista neulottu kassi ja se ei huopunut yhtään. Ehkä tuo lanka vaatii kovempaa käsittelyä, pesin laukut nimittäin kahdessa neljänkymmenen asteen pikapesussa. Jos lanka ei huovu myöhemminkään, niin olen kyllä aika pettynyt Noroon.

Kaipailisin muuten kokemuksiasi jos olet neulonut yksinkertaista hahtuvaa joksikin jutuksi jota et ole huovuttanut. Olen pohtinut kestäisikö siitä tehty huivi käyttöä miten hyvin, lanka kun itse tuntuu hyvin hauraalta, niin että miten se kestäisi valmiissa tuotteessa? Onko puikkokoolla väliä?

Tänään tuli kokeiltua neulomista elokuvissa kun oltiin katsomassa koko perheen voimin Bambi 2:sta. Onnistuihan tuo suuremmitta ongelmitta vaikka mallineule ei pelkkää oikeaa ja nurjaa ollutkaan. Kaikki keinot on sallittuja että pysyy hereillä, tästä voi päätellä että yöt eivät ole viime aikoina kovin ruusuisia täällä olleet. Onneksi sentään saatiin tilattua uusi sänky...

torstaina, helmikuuta 23, 2006

Jotain sentään

Kiitän kehuista, huivi on edelleen tosi ihana. Totesinkin miehelleni että kyllä jonkun on nyt pidettävä kemut ensi kesänä... pitää vaikka itse pitää terassin vihkiäiset kun sellainen meinataan rakentaa kesällä ;-)

Lankahamsteridietin tulokset on tänä vuonna aika heikot, paljoakaan ei ehdi valmistua, mutta koska isommatkaan työt ei kiinnosta, niin välipaloiksi tein pari pipoa.

Vaaleanpunainen
Ohje: Marnien blogi
Lanka: Mandarin Petit
Puikot: 3 mm
Tummanpunainen
Ohje: Novita kesä/05
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5 mm

Novitan ohjeessa oli kahdet eri puikkokoot, joten eihän tuosta piposta kerralla valmista tullut, ohjeen 132 silmukalla olisi tullut vauvan paita, joten vähensin 99 silmukkaan. Ohjeeseen ehkä on korjaus jossain myöhäisemmässä lehdessä, mutta koska en moista lehteä tilaa, jäi se näkemättä.

sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006

Eteeristä...

Nyt se on valmis ja mahtava siitä tuli! Värikin on just oikea, kuin keväiset koivunlehdet.

Ohje: FiberTrends LeafLace Shawl
Lanka: Vuorelman kampalanka, kolminkertaisena, noin 150 g
Puikot: 4,5 mm

Huivi on todellakin kuin kesäaamun usva, kevyt ja kaunis. Ja nuo helmet kuin kastepisarat...


Ja kukaan ei varmaan huomaa että olen oikeasti tyytyväinen huiviin? ;-)


---

Tästä ei pojoja hamsteriurakkaan irtoa, huivia kun on tehty viime syksystä asti. Olympianeule vuorostaan on aika pitkällä, onneksi on vielä viikko aikaa.

maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Liikaa inspiraatiota...

Aikaa on, neuleita on kesken vaikka kuinka, mutta mikään niistä ei vaan kauheasti kiinnosta, hassua. Koska lääkärille näistä on turha pulista, harrastin itsetohtorointia ja päättelin että on parasta aloittaa taas uusi työ. Viime viikolla tilatuilla huiviohjeilla saattaa olla jotain tekemistä tämän fiiliksen kanssa...

Marjut ulkoisti langan ostamisen, minä taas langan vyyhteämisen

Kätevää kun lapset on asiasta niin kovin kiinnostuneita. Itse sain käyttää sen ajan neulomiseen (niin että kyllä täällä silti on neulottu vaikkei niin innostakaan). Tänä iltana valmistui Keijumetsän sukkien toisen version ensimmäinen sukka, toista vielä odotellaan.

Reissu Helsinkiin soi sen verran laatuaikaa että kämmekkäät valmistuivat melkein kokonaan, lauantaina Joensuun neuletapaamisessa tein viimeisiä kerroksia.

Ohje: oma
Lanka: Drops Alpaca, tasan 50 g
Puikot: 2,5 mm

Nämä piti myöskin aloittaa kärjestä päin (kuten suunnilleen kaikki viime aikoina). Syynä oli se että kaunis aloituskerros piti jäädä näkyviin ja näihin piti saada tuhottua koko lankakerä. Mä en koskaan luota että lankaa riittää, joten siksi esim. mun sukkien varsi on aina suht lyhyt ja lankaa jää yli vaikka joutaisi käyttää kaikki. Kärjestä päin neulottuna tulee ainakin tämä ongelma hoideltua.

Olympialaisneule a.k.a tuleva huovutettu kassi, on edistynyt tämän verran.

Puikot ei tunnu oikein hyviltä, Addeja pitäisi saada... Täysin sileä neulekaan ei juuri nyt tunnu kivalta.

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Toivoton tapaus...

Erehdyin KnittingZonen sivuille ja sinnehän oli tullut uusia pdf-muodossa ostettavia ohjeita. Muutama solahti sitten tännepäin ihan rivakkaa tahtia ;-) Kun entiset huivit alkaa valmistua niin ehkäpä sitten kohta väännetään taas uusia, lankaakin on jo valmiiksi varastossa näitä (no ainakin yhtä) varten.

Jotain lehteä selailin kaupassa tässä päivänä eräänä ja siinä oli haastateltu naista joka kertoi että hänen vaatekaapistaan löytyy noin _kolmesataa_ huivia... Muutaman voisi siis vielä neuloa...

Pientä päivitystä

Hiljaista on, koska muu elämä tuntuu kaatuvan päälle kiireineen. Palaveria, hammaslääkäriä, työmatkaa, kyllähän te tiedätte, joten kuvaton postaus tällä kertaa.

Lankahamsteridietti on pitänyt uutta lankaa ei taloon ole viikkoon tullut (en kyllä minkään lankakaupan lähellekään ole ehtinyt), mutta eipä kyllä ole mitään noiden sukkien jälkeen valmistunutkaan.

Jouluna saamani Noro Kureyonit (2 kerää) muuntautuivat laukuksi, mutta hihna jäi uupumaan, katsotaan miten tuon käy, puranko vähän ja teen siihen kahvareijät vai kehittelenkö toisesta langasta siihen hihnan.

Hihatinta Dropsin Alpakasta olen aloitellut, mutta purkanut sen pariin kertaan kun ei tule sopivaa ei sitten millään.

Viime kesänä ostamani roosat Woolit ovat aloittaneet muuntautumisensa tyttären paidaksi, neulon sitä pyörönä, joten vauhti ei ole huimaa. Sileä neule takaa että sitä voi neuloa melkein milloin vaan joten ehkäpä se valmistuukin.

Olympialaisneulettakin ehdin ehkä oikeasti aloittamaan jo avajaisten aikaan, aikomuksena on siis neuloa itse suunnittelemani kassi, katsotaan mitä siitä tulee.

perjantaina, helmikuuta 03, 2006

Synttärilahjaksi

Syntymäpäivälahjaksi siskolleni syntyi tammikuussa BiBo. Väri on aika lähellä joululahjaksi antamani huivin punaista. Nyt kun paketti perille päätyi ja synttärisankari avasi sen etukäteen, voi tämän kertoakin. Itselleni tein samanlaisen.
bibo
Ohje: Laura
Lanka: Coatsin Carmen RedHeart, 50 g, 80 m
Puikot: 5 mm

Ensimmäinen lankahamsteri-kuun työkin on valmistunut, nimittäin matosukat.
matosukat
Ohje: oma
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm


Näitä ei ole paljoa valmistumisen jälkeen jalasta pois otettu... Yritin kirjailla madoille vielä silmät ja suun, mutten saanut.

Huominen meneekin junassa ja palaverissa joten taidanpa poistua lankoja pakkaamaan (mitä, ei kai mitään muuta voi tarvita reissussa?)...