lauantaina, helmikuuta 25, 2006

Olympialaistyö valmistui

Valmistuihan se kuitenkin vaikka tylsistyttää meinasi moneen otteeseen. Pitää muistaa että pelkän oikean neulominen ei mulle sovi, muuten kuin hyvässä seurassa. Napit puuttuu vielä, mutta varastoissani ei ole sopivia nappeja ja tätä voi käyttää ilman niitäkin.


Ohje: oma
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, n 280 g
Puikot: 5,5 mm

Tän laukun idea on tämä

siinä on nimittäin kaksi osaa ja ne on erotettu toisistaan seinämällä. Laukku on juuri sopivasti sen kokoinen että siihen mahtuu vaakasuuntaan A4-kokoinen pieni kansio ja vähän useampiakin kun leveyttä on tarpeeksi. Hihnasta tuli vähän liian pitkä, mutta sitähän voi solmia.

Yhtä aikaa koneessa tämän laukun kanssa oli Noro Kureyonista neulottu kassi ja se ei huopunut yhtään. Ehkä tuo lanka vaatii kovempaa käsittelyä, pesin laukut nimittäin kahdessa neljänkymmenen asteen pikapesussa. Jos lanka ei huovu myöhemminkään, niin olen kyllä aika pettynyt Noroon.

Kaipailisin muuten kokemuksiasi jos olet neulonut yksinkertaista hahtuvaa joksikin jutuksi jota et ole huovuttanut. Olen pohtinut kestäisikö siitä tehty huivi käyttöä miten hyvin, lanka kun itse tuntuu hyvin hauraalta, niin että miten se kestäisi valmiissa tuotteessa? Onko puikkokoolla väliä?

Tänään tuli kokeiltua neulomista elokuvissa kun oltiin katsomassa koko perheen voimin Bambi 2:sta. Onnistuihan tuo suuremmitta ongelmitta vaikka mallineule ei pelkkää oikeaa ja nurjaa ollutkaan. Kaikki keinot on sallittuja että pysyy hereillä, tästä voi päätellä että yöt eivät ole viime aikoina kovin ruusuisia täällä olleet. Onneksi sentään saatiin tilattua uusi sänky...

4 kommenttia:

 1. Tämä tuli kuin tilauksesta, minulla on reilu 200 g tuota samaa (?) hahtuvalankaa ja mietin, että minkähän kokoisen laukun siitä saisi :)

  Huovuttamattomasta hahtuvasta ei ole tietoa, mutta Tampereella näin yhdessä liikkeessä muistaakseni yksinkertaisesta hahtuvasta 10 mm:n puikoilla neulotun, kertaalleen koneessa 40:ssä huovutetun huivin ja se näytti aika hauskalta, sellaiselta reikäisen pitsimäiseltä. Eli voisi sopia huiviin, mutta ei ehkä juuri muuhun. Eli ei liittynyt ihan aiheeseen, mutta tuli vain mieleen :)

  VastaaPoista
 2. En ole kokeillut hahtuvaa ihan sellaisenaan, mutta se tuntuu kyllä niin hauraalta, että epäilyttää, mahtaisiko kestää. Yksi konsti voisi olla se, että panisi kaveriksi ihan ohuen langan, esimerkiksi kudontaan tarkoitetun. Se ei varmaan paljon näköä muuttaisi, jos olisi samanväristä.

  VastaaPoista
 3. Tein kolmivuotiaalle yksinkertaisesta hahtuvasta pitkälahkeiset villahousut ulkohaalarin alla pidettäväksi, ja toistaiseksi ovat hyvin kestäneet (ihme kyllä!). Ne ovat tosi lämpimät (1o 1n) mutta eivät kuitenkaan liian kuumat. Ja lapsi pitää niitä joskus myös ilman sukkahousuja, eli eivät kutita. pia

  VastaaPoista
 4. Tein meidän muksulle lapaset ja tossut yksinkertaisesta hahtuvasta, sekä myöskin villavaippahousut ja hyvin on kestäneet. Noi villahousut huovutin ihan kevyesti käsin, niin että kuidut vähän tarttui toisiinsa, mutta silti neulos on yhä joustavaa ja pehmeää. Tossut varsinkin on ihan ykköset, neulahuovutin niihin vielä erivärisen "pohjan" ja pienen remmin. Toisaalta vauvan tossuilla ei kauheasti kävellä, eli en ehkä itselleni tekisi yksinkertaisesta. Ellei niitä sitten vähän huovuta.

  VastaaPoista