torstaina, joulukuuta 02, 2004

Joululahjakiirettä

Sunnuntaina tajusin että torstaina pitäisi olla jo lähdössä Joensuuhun, joten tuli hoppu penkoa kaikki sinne vietävät lahjat kätköistä esille ja viimeistellä ne. Ihan kaikki eivät valmistuneet, mutta onhan näitä jouluja tulossa ;-) ja onneksi korvaavia lahjoja löytyi myös. Maanantai ja tiistai-iltoina oli ihan pakko O:-) tuijottaa taas elokuvia kun piti saada tehtyä Veetin kummisedälle töppöset. Nopeasti ne valmistuivat LettLopista virkkaamalla viitosen puikolla. Eilen niitä sitten koneessa pyörittelin ja hyvät tuli, vaikka ensisilmäyksellä näytti että ne huopuivat ihan mahdottoman pieniksi.

Lauantaina pengoin käsityökoriani (ostin ihanan korin olohuoneen nurkkaan käsityöpussukoille, paljon kivempaa säilyttää niitä siinä kuin sekalaisessa kassikunnassa) ja löysin sieltä aloittamani alpakkalapaset. Ne eivät enää miellyttäneet ollenkaan, joten purin ne ja päätinkin tehdä langoista kaulahuivin (ihme kyllä, mä en ole ollut huiveista kiinnostunut ollenkaan ennen ja nyt olen niitä jo kolme tehnyt). Kaivoin kätköistäni iso saniainen-mallin jota halusin huiviin käyttää. Alku oli hankalaa, kun mallista puuttui kuviokerran koko ja kavennuksiakin piti tehdä vähän erikoisemmin, mutta keksinpä sentään idean ja nyt huivista on valmistunut noin kymmenen senttiä. Reunasta tulee mukava kun se jää kuvion tekemille laineille.

Pirtin kehräämön oranssista nelinkertaisesta langasta syntyi oman tyyliset kippurakärkitossut. Huovutin pariin kertaan koneessa, mutta en ollut oikein tyytyväinen huopumiseen, pitää siis pysyttäytyä ihan itse käärityssä hahtuvassa. Tossut löysivät kuitenkin jo hyvän kodin.

Butterfly-puseron hihat kasvoivat taas pituutta työpaikan kurssilla viime viikolla.

Helmimeren helmistä syntyi kummitytölle kiva sormus Taito-lehden 2/04 ohjeilla. Omakin neitoseni sellaista kaipailisi...

1 kommentti:

  1. Hei!

    Ihastuin kovasti noihin kippurakärkitossuihisi, värikin oli niin osuva. En ole koskaan aikaisemmin tuollaisia nähnyt ja etenkin neulottu ja huovutettu kuulostaa enemmän kuin mielenkiintoiselta. Oliko sulla joku ohje noihin vai kehittelitkö ihan itse siinä tehdessä? Mistä alun perin sait idean?

    Noistahan saisi hauskoja joululahjoja tai myyjäistavaraa....

    VastaaPoista