keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2015

Vinkkejä

Keskustelimme viikonlopun synttärikemuissa ompelusta ja lupasin täällä jakaa muutamia vinkkejä.
Pinterest on mahtava paikka! Ideat, vinkit, reseptit, remontit ja kaikki muu löytyy sieltä helposti kuvien kautta. Esimerkiksi minun pinnaamat tilkkutyöt, ompelujutut, reseptit ja upeat koti-ideat. Pinnaaminen on helppoa, kun Pinterest on asennettu täppäriin, lisää pin-löytyy esim Chromen valikosta. Tietokoneelle voi selaimeen saada Pin it -napin, jota painamalla saa pinnauksen tehtyä.

Upeita kankaita ostan pääasiassa ulkomailta, mm seuraavista:
Euroopasta
Fabric Rehab, uk
Village Haberdashery, uk (lontoo), täällä olen käynytkin.
Eclectic Maker, uk
Cotton & Color, sveitsi

USA
Fat Quarter Shop
Fabric.com
Fabric Bubb
Ja tietysti Etsy.com jossa on pieniä kauppoja ympäri maailman. Valitset vain Suomeen toimittavat. Jos haluat tilata paljon, voit pyytää kauppaa luomaan sinulle oman listan jossa on ne tuotteet jotka haluat ja oikea postikulu. Löytyy käsityötarvikkeita, valmiita tuotteita, sisustusjuttuja yms.

Kangasbrändit joita useinmiten ostan ovat Moda, Alexander Henry, Michael Miller, Kona Cotton by Robert Kaufman, Cotton and steel ja Lecien. Anna-Maria Hornerin rohkeita kuvioita ihailen.

Kankaita saa ostaa monessa koossa, valmiina paketteina joissa on koko kangassarja kuten Modan Jelly roll (42 x 2,5 tuumaa x kankaan leveys), Layer Cake (42 x 10 tuuman neliö), Charm pack (42 x 5 tuuman neliö) tai Fat Quarter joka on kuin neljännesmetri, eli noin puoli metriä korkea ja puolet kankaan leveydestä.
Suomalaisia verkkokauppojakin on, mm:
Tilkkutex
Tilkkutarha
Signorina

Verkkokaupoissa maksamiseen käytän enimmäkseen Paypalia joka on kytketty luottokorttiin tai sitten suoraan luottokorttia.
Euroopan ulkopuolelta tilattaessa pitää muistaa tullirajat. Alvia joutuu maksamaan helpommin kuin itse tullia. Esim noin 60 dollarin kangastilauksesta (sisältäen postikulut) tulee noin 10 euron alvit. Tästä voi lukea tullin sivuilta tarkemmin.

Feedly on ohjelma jolla luen blogit. Sen kautta tilaukset on helppo tehdä ja jaotella blogit haluamiini ryhmiin.

Evernote on ohjelma jota käytän sekä tietokoneelta että täppäristä muistiinpanoihin ja webbisivujen myöhempää lukemista varten.

Ompeluun käytän Bernina QE 440 -konetta. Tilkkutöitä varten on neljännestuuman jalka jolla saa tasaiset saumanvarat, itse kun ompelen tuumamitoilla. Yläsyöttäjää käytetään paksumpiin kohtiin ja Berninan oma BSR-jalka on ihana vapaaseen tikkaukseen kun se säätää tikkiä nopeuteni mukaan.

Tilkkutöihin ehdottomat apuvälineet ovat leikkuualusta, leikkuri ja viivain. Yhdellä pitkällä viivaimella pärjää hyvin.
Neuleita varten on Ravelry. Ohjeita, keskustelupalstoja yms.
Ulla, suomalaisten neulojien neulelehti. Muutamia minun ohjeitakin siellä on ollut. Minun ohjeet löytyvät tuosta oikealta.

Kysykää jos oli jotain muuta mielessä mitä tästä unohdin.

1 kommentti:

  1. Kiitos ajantasaisita vinkeistä. Noilla pärjää. Minulla on samanlainen ompelukone. Olen tyytyväinen valintaani.

    VastaaPoista