sunnuntaina, heinäkuuta 12, 2015

Elämän paloja -peitto - Pieces of life -quilt

Lapsuuden ystäväni täytti vuosia ja päätin hänelle tehdä peiton lahjaksi. Peiton suunnittelu alkoi jo syksyllä -14 kun valitsin mallia ja päätin pyytää muitakin osallistumaan tilkuilla peittoon. Tilkkuja tekivät päivänsankarin kaksi lasta, äiti, sisko ja siskon lapset. Sopivan löysä aikataulu toimi ja kevään korvilla salassa tehdyt tilkut saapuivat.
Itse aloitin peittoa tekemään pääsiäisenä, jolloin leikkasin muut palat. Ompelu eteni hitaahkosti kevään kiireiden keskellä. Peitto kuitenkin valmistui kaksi viikkoa ennen määräaikaa joten se ehti hyvin myös pesulle.
Peittoon on valittu kankaita jotka kertovat saajan elämästä (tästä tuli peiton nimi...) ja peiton värit on valittu hänen värimaailmastaan. Muiden tekemiin tilkkuihin pyysin etsimään vanhoja saajalle tuttuja kankaita, kun tunsin tekijät, niin arvelin että sellaisia voisi löytyä.
Peiton mallina on Elizabeth Hartmanin Mixtape Quilts II, Party Mix. Kankaat on omista varastoistani. Palojen määriä ja kokoja muutin ja tein peiton 8x9 kokoisena. Lopulliseksi kooksi tuli noin 150 cm x 170 cm.
Valkea kangas palojen välissä on Kona Cotton Bleached white. Peitto on tikattu Aurifilin Mako 40wt langalla ja värinä oli vaalea vihreä eli 2880. Taustassa on niin isoja vihreitä kankaita kuin vain löytyi ja tietysti nimilappu.

Lahjan saaja tuntui tykkäävän ja sehän oli hyvä juttu! :-)
Pieces of life -quilt was made for a friend of mine. Colours and fabrics reflects her and her life. Quilt pattern is Mixtape Quilts II, Party Mix by Elizabeth Hartman. More blocks and some made differently than in pattern. I didn't made all blocks because I asked her mother, sister and children to take part of making this. They kept the secret well. She liked the quilt and thats good! :-)

5 kommenttia:

 1. Kiva pirteä ja raikas peitto! Sama malli on minullakin tekolistalla.
  Kiva kun peiton tekoon on osallistunut muutkin sukulaiset, se tuntuu saajasta varmasti ihanalta:)

  VastaaPoista
 2. Super ihana lahja, kun siinä näkyy monen kädenjälki. Kivat värit ja malli.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana lahja! Kaunis ja raikas.

  VastaaPoista
 4. Hieno tilkkupeitto! Taustakappalekin näyttää kivalta. Ilmeisesti yhden suorakaiteen tai neliön kulmassa on jatke tai tarkoituksella siihen laiteltu kolmiopala? Tykkään ideasta.

  VastaaPoista