sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2015

Hexagon laukku - bag

Tällä viikolla on ommeltu innokkaasti laukkua. Laukun sivut on tehty Hexnmore viivaimen avulla jo viime syksynä. Nyt päästiin vihdoin tikkaamaan paloja ja siitähän se sitten valmistui.
Laukun oli tarkoitus olla Cargo Duffle bag, mutta tämä menikin ihan säveltämiseksi. Onneksi hyvä tuli siltikin :-)

Laukun mitat on siis määritetty näiden Hexa kappaleiden mukaisesti. Eurokankaan vankinta tukihuopaa on laukun joka reunalla, pohjassa tuplana ja Hexojen takana lisäksi myös puuvillavanua antamassa tikkaukseen vähän ilmettä. Kaikki tukipalat on leikattu tuuman verran pienemmiksi kuin kankaat jotta saumanvaroihin tulee vain kangasta.
Sisällä on canvas-kangas antamassa vielä vähän tukea. Ajatus oli ommella saumanvaroihin kiinni piilotuskangas itse ompelun yhteydessä, mutta koska totesin että on parasta ommella ensin ylä- ja alasaumat ja vasta sitten sivut, meni tuo homma käsinompeluksi. 
Vetoketjuina kaksi 50 cm pitkää toimii loistavasti. Metallinen olisi varmaan kestävämpi mutta se ei nyt suunnitelmiin sopinut. Noin periaatteessa tämä on vaihdettavissa, käytännössä varmaankaan ei kuitenkaan jaksa sellaista tehdä.
Olkahihnassa on canvaskangasta sisällä. Olen pitkään suunnitellut tekeväni tällaisen säädettävän ja irrotettavan hihnan ja nythän se tuli testattua. Olkapehmusteeseen ompelin kolme vanukerrosta. Reunanauha löytyi varastoista valmiina, taisin tehdä sen joulukuusen mattoon.
Ihana Maker-kangas saapui juuri sopivasti loppusilausta varten jotta sain siitä leikattua tämän täydellisen tekstin tähän laukkuun. 

Laukun käytännöllisyyteen palataan sitten myöhemmin, hieman epäilen mutta testataan.

I made myself this Hexa-bag. Blocks are cut using Hexnmore -ruler. Adjustable shoulder strap has been on my todo-list for a long time and it turned out to be just great. I need to do it again.

8 kommenttia:

 1. Ihanan raikkaan ja pirteän värinen laukku! :)

  VastaaPoista
 2. Raikas laukku! Minulla on myös tuo viivain, nytkin yksi työ sillä tekeillä, kätevä.

  VastaaPoista
 3. Ihan törkeän hieno! Kauniit kankaat ja siististi tehty. Hienot yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kauniit kankaat ja ihanan puna-turkoosit värit. Toimii varmaan hyvin käyttötarkoituksessaan.

  VastaaPoista
 5. Iloinen laukku! Tykkään kankaista, väreistä ja mallista!

  VastaaPoista