sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2015

Aviarix is finished!

Hurraa! Tässä se Aviatrix nyt on valmiina. Viikon verran se on käytössä ollut ja hyväksi on todettu. Alle mahtuu monta tyyppiä. Jos ei sängynpeittoa olisi juuri tullut tehtyä, tämä olisi voinut siihen hommaan joutua, koko tosin ei ole ihan riittävä meidän isoon sänkyyn.
Reunuksiin tuli käytettyä melkein kaikki sopivan levyiset jämäpalat, joten noista 25:stä fat quarterista ei kovin paljoa värillisiä paloja jäänyt. Harmaita vähän enemmän. Kukin reuna on yhden värisuoran värinen.
Taustaan tuli isot värilliset jämäpalat, tykkään että on kiva tällaisena. Keskelle oli laitettava vaaleampaa kun ei tuota tummempaa enää varastossa ollut, enkä halunnut tätä varten kauppan lähteä.
Värit ovat kyllä upeat ja on nautinto niitä tuijotella tässä kevätauringossa kun peitto isolla rahillamme on.

Tikkauksessa harkitsin useita eri mahdollisuuksia. Ensimmäinen ajatukseni oli lähettää peitto tikattavaksi, mutta sittemmin päätin kuitenkin tikata peiton itse. Ensin ajatuksissa oli käyttää yhtä tikkausmallia koko peiton alalla, mutta tämä malli houkutti kovasti erilaisiin tyyleihin, joten niillä sitten mentiin.

Keskelle lintujen reunoja seuraten ja muutoin "kaiuttaen". Ensimmäinen reunus kuvion mukaisesti kaartaen ja väliin vähän suuntaa vaihtavia pyörylöitä. Tätä samaa mallia käytin useammassa väliosassa.

Pluskuviot olivat vaikeimpia, kuvion mukaista mallia ei mitenkään meinannut löytyä, eikä sitten lopulta löytynytkään joten mentiin ihan muunlaisella. Harmaat pikkutilkut olivat helpot ja nopeat tikata kaarroksilla. Seuraavan kerroksen neliöissä koko homma meni suoran linjan ompelemisen harjoitteluksi. En piirtänyt tätä mallia mitenkään paloihin ja tikkauksen tein samalla BSR-jalalla kuin kaiken muunkin. Viivojen suoruus riippui siis käsien liikkeestä, eikä todellakaan aina ole niin kovin suoraa...
Reunan perhosetkin aiheutti vähän päänvaivaa, mutta tämä malli tuntui kivalta ja täysin sopivalta niihin.
Perhosissa on myös yleensä taakse laitettava tekijän nimi.

Taustakankaan yksivärisyys tuo tikkaukset hyvin näkyville, niin hyvässä kuin pahassa :-) Eihän tämä oma tikkausjälki ihan vastaa ammattilaisia, mutta onpahan itse tehty.
Hurray! My Aviatrix is now finally finished! It took almost a year, since I bought these fabrics last easter. This was quite fast to make until all the cutting was done. It was sometimes hard to find time and inspiration for making this. That last butterfly border really took a long time, I wasn't feeling very confident that it would come out ok. But it did and I am very glad about it. I had a lot of fun quilting and deciding all those different stitching patterns. It is not perfect, but since it is mine, it is good enough. Love this! Colours are just as great as I imagined thet would be.

17 kommenttia:

 1. Hieno peitto. Todella kivat tikkaukset.

  VastaaPoista
 2. Todella upea työ! Onnittelut ansaitset, tuossa on ollut kova työ ja tikkaaminen.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että osaat itsekin nauttia työstäsi:) Hienoa jälkeä kokonaisuudessaan!

  VastaaPoista
 4. UPEA!!! Ja varmasti mieleinen, kun on ihan kokonaan itse tehty!!!!

  VastaaPoista
 5. Hieno peitto, jossa on kauniit värit! Ihan mahtava! Tykkään myös taustakappaleesta. Se on juuri paraatipuolen kanssa yhteen sopiva, komppaa sitä hyvin!

  VastaaPoista
 6. Wautsi! Upea peitto ja onnittelut, kovan työn olet tehnyt! Mahtavat tikkaukset!
  Tässä peitossa on paljon katsottavaa:)

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin ihana. Värit ovat kauniity ja tikkaukset hienot.

  VastaaPoista
 8. Onpa upea! Onnittelut hienoista tikkauksista.

  VastaaPoista
 9. Your Aviatrix Medallion quilt is beautiful!

  VastaaPoista
 10. Your Aviatrix Medallion quilt is beautiful!

  VastaaPoista
 11. Tuo BSR jalka on varmasti ihana! Ilman sitä ison peiton tikkaus kotikoneella menee jo haasteelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi oli jäänyt hyväksymättä, anteeksi. Kyllä, BSR jalka on todella ihana ja helpottaa tikkaamista huomattavasti. Varmasti voisi tehdä ilman sitäkin, mutta kun se on, niin en ole joutunut opettelemaan :-)

   Poista
  2. Kommenttisi oli jäänyt hyväksymättä, anteeksi. Kyllä, BSR jalka on todella ihana ja helpottaa tikkaamista huomattavasti. Varmasti voisi tehdä ilman sitäkin, mutta kun se on, niin en ole joutunut opettelemaan :-)

   Poista