torstaina, marraskuuta 27, 2014

Välipalatöitä

Tuon ison päiväpeiton jälkeen pienet työt oli oikein kivoja. Näitä kaikkia juttuja yhdistää pitkä suunnitteluaika tai keskeneräisenä odottelu.

Lapsen sängynlaitaan pussukka kännykälle, kirjalle, täppärille. Suunnittelussa ollut jo ikiajat. Materiaalina vanhoja farkkuja, sisälle vuorikangas ja väliin tukevaa vahviketta että muoto säilyy. Toimii tosi hyvin ja on kivan näköinen.
Kummityttärelle ompelin tyynynpäällisen, montakohan hän vielä tarvitsisi kun tämä oli jo toinen... Aiheena tuollainen tyylitelty kynsilakkapullo. Idea tähän tuli tästä ilmaisohjeesta, mutta kun koko oli ihan väärä, niin kehittelin oman. Kuvasta ei taida hyvin erottua, mutta tuo keskellä oleva raita on nurinperin. Vain etupuoli on tikattu, takana ei ole kuin kangas. Tein ensimmäisen kerran tuollaisen läpän jonka alle vetoketju tuli, tosi hyvin toimi ja oli helppo ommella. Taidanpa tehdä uudelleenkin.
Vuosia sitten tuli hankittua Cat Bordhin New Pathways for sock knitters-kirja jota en ole juurikaan selaillut. Nämä sukat sieltä tuli aloitettua, mutta lopettaminen kesti, puolitoista sukkaa sai odottaa kauan. Ja kuten näkyy, virhe pääsi käymään, mutta into oli niin vähissä että päätin olla purkamatta, muuten olisi ehkä pitänyt purkaa molemmat. Lankana Vuorelman Veto. Jos jotakuta tuo kirja sattuisi kiinnostamaan, voisin siitä pienellä hinnalla luopua.

tiistaina, marraskuuta 25, 2014

Joulu lähestyy - Xmas is coming

Joulu lähestyy ja ehkä pitäisi jotain lahjasuunnitelmia olla? Ei, täällä on kyllä ommeltu ihan itselle...
Kaapista löytyi paketillinen joulukankaita jotka päätin tuhota nyt kertaheitolla. Siksak-peittokin on ollut suunnitelmissa jo vuosia joten tässä oli hyvä tilaisuus hoitaa sekin pois listalta.

Kankaat: 12 days till Christmas by Moda (vuosia vanha mallisto), kankaan leveyden mittaisia 4,5 tuuman suikaleita 13 kpl, valkea Kona Cotton Snow ja reunuksessa Ruff 'n Tuff by Robert Kaufmann.

Ilman reunusta tämä näytti todella tylsältä, harkitsin jo hetken että tämä taitaa jäädä kaappiin häpeämään, mutta reunus piristi niin että kyllä tämä pitää saada tikatuksi.

Ja ei se tähän lopu, seuraava joulupeitto on jo työnalla...

Tuota siksakpeittoa tehdessä eteen osui hyvä saitti josta löytyi valmiit mitat millä leikata nuo nurkka- ja päätykolmiot.

Xmas is coming, present sewing maybe? No, just sewing for myself... Package of fabrics to zigzag quilt. At first I was thinking that this was no good, but when I found that border fabric from stash, I decided that this needs to be quilted. And then some presents? No, because another xmas quilt is on the cutting table...