tiistaina, heinäkuuta 08, 2014

Vaatetta - Clothes

Tytär kavereineen ompelivat hienot cossaus-asut Kawaconiin. Viikko siinä meni. Minä toimin teknisenä neuvonantajana, mutta en ommellut yhtään.
Itse pääsin ompeluhommiin heti loman aluksi. Yöhön puoli kolmeen asti ompelin ja valmista tuli. Kankaana anopin varastoista saatu vanha lakana. Hyvin onnistui, joten uskallan kokeilla kalliimmallakin kankaalla.
Reikäkin löytyi, joten sen paikkasin, lakanalla on nukuttu, se näkyy, kuten pitääkin näin vanhassa.
Seuraavaksi kesytin saumuria ja kaksoisneulaa. Ihmeen hyvin toimi sekin ja sain yöppärishortsit tehtyä. Jätän kuvan laittamatta, osaatte varmaan kuvitella harmaat shortsit :-)

Itselle muistiin: tälle ohuelle trikoolle N oli hyvä syöttö saumurissa ja kaksoisneulana 75/2.5 (Karnaluksista, tosi halpoja), langan kireys 10 jotta tausta ok ja piston pituus 3.3. Langan kireys on kyllä ongelma joka tuntuu vainoavan minua, sen kanssa on ollut ongelmia jokaisella ompelukoneella.

Tilkkurintamalla Aviatrix peiton ensimmäiset tilkut on ommeltu yhteen. Kaikki palat on vihdoin leikattu taustaa lukuunottamatta.
My daughter and her friends sewed themselves costumes for Kawacon. I was just an advisor. After that week I got my sewing machine back and sewed this dress from an old sheet. 

Aviatrix-quilt is starting to take shape, now all the pieces are cut.

3 kommenttia:

  1. Jos alakuvassa vasemmalla on työ jonka palat ovat leikattuina pusseissa -aiot tehdä jotain todella kaunista:)

    VastaaPoista
  2. Vau, mitkä asut! Samaa mieltä Irman kanssa viimeisestä kuvasta. Palasi on järjestelmällisesti pakattu ompelua varten. Jään odottelemaan kuvia etenemisestä...

    VastaaPoista
  3. Siinä onkin palasia poikineen ja mielenkiinnolla odottelen jatkoa...:)

    VastaaPoista