torstaina, kesäkuuta 19, 2014

Värikäs peitto - Colourful quilt

Ihanaa juhannusta kaikille! Juhannuksen kesäyössä on kiva kääriytyä uuteen peittoon.

Hidasta on ollut tämän peiton valmistuminen, mutta nyt, tässä se on! Hieno siitä tuli ja tikkauksiinkin olen tyytyväinen.
Vuoden 2011 syksyllä löysin paikallisesta käsityökaupasta pieniä Stofin kangaspaloja. Niitä oli pakko ostaa kun kuosit olivat kiehtovia. Yhdistin niihin saman verran omia kankaitani ja leikkasin palat.
Osan kymmenen tilkun ketjuista ehdin jo ommella ennenkuin tuona samana syksynä uusi ompelukone saapui, joten saumanvaran muutos näkyy peitossa. Siten tämä muistuttaa aina tuosta hyvän ompelukoneen saapumisesta.
Valmis keskusta odotti seuraavaan syksyyn (2012) jolloin sain reunukset ommelluksi. Keskustan tikkaus valmistui joululomalla muutamassa tunnissa ja tuon turkoosin reunuksenkin tikkasin suoralla tikillä.
Näin monivärisen keskustan tikkauslangan valinta oli hankalaa, mutta päädyin lopulta punaiseen puuvillalankaan jotta lanka osin katoaisi näkyvistä ja osin näkyisi hyvin selvästi. Sinisen ja punaisen liitto (yhdistelmä johon olen viime aikoina ihastunut useamman kerran) toimii siis edelleen tässäkin.
Suora tikki ei kuitenkaan mennyt niin suoraan kuin halusin ja sehän näkyi pahasti koska oli punaista turkoosilla pohjalla ja tämän vuoksi peitto jäi taas odottamaan. Vihdoin talven aikana (2014) sain purettua suoran tikin ja huhtikuussa tikkasin peiton turkoosin ja vaaleanpunaisen osuuden. Tikkauslankana suunnilleen kankaiden värinen polyester-lanka. Vaaleanpunainen on vaaleampi kuin kangas.
Helppoa oli tikata näitä reunuksia kun peittoa ei tarvinnut tunkea koneeseen. Kussakin nurkassa on vähän erilainen kuvio. Kuvissa voi vielä nähdä nuo suorat tikkaukset jotka purin, en ole nimittäin peittoa pessyt.
Taustalla Marimekon ja Eurokankaan palalaareista tehdyt löydöt. Reunukset tikkasin taas Red Pepper Quiltsin ohjeella. Toimi tosi hyvin, vain pari kohtaa piti käsin paikata.
This colourful quilt took a while, I started it in autumn 2011 and now it is finished. Quilting was troubling, so it waited for a long time before I finally ripped those bad stitches and then quilted the borders again. I really like the result!

8 kommenttia:

 1. Upea! Varmasti on onnellinen olo kun peitto on vihdoin valmis:)). Värit toimivat loistavasti.
  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli tosi ihana! Kauniit värit ja onnistuneet tikkaukset. Tuokoon millainen koleus juhannuksena tahansa, sinulla on jotain lämmintä ja kaunista, mihin kääriytyä. Onnittelut valmiista työstä ja rattoisaa juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Hieno peitto tikkauksineen kaikkineen, ja tosi kaunis taustakappale!

  VastaaPoista
 4. Todella upea. Minäkin tein tilkkutäkkejä, mutta ne kalpenevat tämän upeuden rinnalla.
  Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle

  VastaaPoista
 5. Kivat ja kauniit kankaat työssäsi. Kyllä se alla kelpaa köllötellä:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Peitto on kyllä mieluinen.

  VastaaPoista
 7. Upea peitto aivan ihanissa väreissä!

  VastaaPoista