sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2014

Sininen peitto - Blue quilt

Sininen peitto äidilleni valmistui nopeasti Modan Indigo Crossing jelly rollin kankaista. Tähän koko hommaan meni vain noin 25 tuntia ja kun tuo aika vielä osui kalenteriajassa noin kuukauden ajalle, niin peittohan valmistui kuin liukuhihnalla. Peitto on kooltaan noin 145 x 180 cm.
Tässä peitossa on vaikeimmat tikkaukset mitkä olen koskaan tehnyt. Värikkään peiton reunus oli hyvää harjoittelua tämän peiton tikkaamiselle. Tässä tikkaus oli hieman haasteellisempaa koska lehväkuvio tuli peiton keskiosaankin joten peittoa piti käännellä eri suuntiin jotta sain tikkaukset tehtyä. Reunakolmiot olivat loppujen lopuksi helpot ommella kun vaan sai "kivien" ompeluun tarvittavasta ajatuksesta kiinni.
Peitto kuvastaa vettä ja rantaa, Aalto varmaan voisi olla sille hyvä nimi. Tikkauksessa on aaltoja, vesikasveja ja rantakiviä.
Taustakankaiksi etsin erilaisia sinisiä ja sinertäviä kankaita, mutta lopulta aika harmaata siitä tuli. Punainen piristää hieman menoa.
Kun ensin olin päättänyt minkälainen peitto tulee, piti ajatusta testata jotta uskoin mittoihini. Hyvä että tämän ompelin sillä se auttoi hahmottamaan reunakolmiot hyvin. Nyt niistä tuli tarpeeksi isot jotta reunuksen sai hyvin laitettua paikoilleen ilman että neliöiden kulmat katoaisivat reunuksen alle.
10,5 tuuman neliöt on valmiit ja sommiteltu. Kokoamisessa ei siinäkään kauaa mennyt.
Sittenpä tikattiin ja ihaltiin :-)
Reunakolmioiden tikkaus onnistui todella hyvin kun merkitsin apuviivat Cloverin hera-markerilla.
Blue lap quilt for my mother, fabrics are Indigo Crossing by Moda. Quilting is the most difficult that I have ever made, but they turned out great. Waves, waterplants and rocks. 

4 kommenttia:

 1. Kiva peitto ja hienot tikkaukset! Olet ollut kyllä ahkera:))

  VastaaPoista
 2. Tikkureppu: Kiitos. Ahkera, no toisinaan joo, mutta enimmäkseen ei niinkään.

  Se jäi muuten mainitsematta että tämä oli myös ensimmäinen peitto johon jouduin jatkamaan vanua toisella palasella. Siksakkasin ne yhteen ja hyvin tuntui toimivan.

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs tilkkupeitto ja vinoon asettelu tuo siihen paljon kiinnostavuutta. Tykkäsin myös peiton taustakappaleesta! Hyvä sinä, että kokeilit tavanomaista vaikeampia tikkauksia!

  VastaaPoista