keskiviikkona, heinäkuuta 17, 2013

Nopeaa toimintaa

Kuluneen puolentoista viikon aikana ysipeiton edistyminen on ollut huumaavan nopeaa (verrattuna tämän talouden yleiseen edistymistahtiin). Ysitilkkujen silitys sujui vauhdilla ja tilkkujen ompelu tapahtui myös samanlaisella järjestelmällisyydellä kuin pienempien palojen. Ensin ommeltiin yhteen tilkun kaksi palaa ja sitten toisesta pinosta se kolmas pala kaveriksi.
Sitten taas silitettiin, sommiteltiin, ommeltiin, ostettiin lisää kangasta, leikattiin ja ommeltiin lisää. Tässä vaiheessa päätettiin tehdä vielä vähän isompi peitto, joten aloitettiin alusta, leikattiin tilkkuja jne. Mutta vihdoin saatiin sommittelu valmiiksi rivittäisiin pinoihinsa ja ommeltiin päällinen kasaan.
Tämä peiton päällinen valmistui kahdessa viikossa. Tosi nopea tätä oli tehdä eikä ehtinyt tylsistyä tän tekemiseen ollenkaan. Taustakin on ommeltu ja peitto neulattu tikkausta varten. Tikkaustavan pohdinta on meneillään...
Viime viikonlopun ajan oli peittoprojektikin tauolla, sillä oltiin ihan fiiliksissä viettämässä koko perheen voimin rokkiaikaa Ilosaarirockissa!
Pääsi rokkipeitto taas käyttöön. Hienoa oli, hyviä konsertteja ja mukava tunnelma.

perjantaina, heinäkuuta 05, 2013

Uusi peitto tuloillaan

Näitä peittoja on tässä taloudessa kesken jo aika monta ja eikun taas vaan piti aloittaa uusi...
Sunnuntai-aamuna herätessä oli nimittäin heti inspiraatio päällä, liekö sitten näin unta kankaiden leikkaamisesta (en kyllä muista), mutta päivän aikana leikkelin noin 450 kappaletta 2,5 tuumaisia neliöitä joista tulee isona ysi-neliöitä (nine patch block).

Tässä viikon aikana olen sitten aina muutaman hetken käyttänyt ompeluun.
Jotta homma sujuisi nopsasti järjestelin palat ensin valmiiksi yhdistelmiksi (kuvassa oikealla), sitten ompelin kunkin rivin kaksi tilkkua lippunauhaksi (eli vasemman laidan ja keskusrivin) ja tämä toistettiin peräkkäin noin kahdeksalle tilkulle. Sen jälkeen ompelin oikean laidan tilkut vielä keskustilkkuun. Näin tilkut pysyy järjestyksessä ja nauhasta leikataan aina vaan sopivat tilkut kun on aika silittää ja ommella ne yhteen.
Tässä on kaikki tilkut ommeltuna kolmen riveihin, joten silittelemisiin... :-)