perjantaina, tammikuuta 11, 2013

Remontointia - Livingroom renovation

Lokakuussa syysloma käytettiin olohuone-remonttiin. Vain lapset lähetettiin lomalle, ettei heidän tarvitse koko lomaa käyttää tapetin repimiseen. Olohuoneessamme oli beiget pystyraitatapetit joissa sinänsä ei ollut mitään vikaa, en vaan enää millään kyennyt niitä tuijottamaan, joten nyt oli aika hoitaa ne pois seiniltä. Tapetit olivat paikallaan kun talon ostimme vuosia sitten. Tapettia oli silloin kaikissa huoneissa, me olemme nyt ne kaikki repineet pois. Tapettien repimiseen olohuoneesta ja eteisaulasta meni neljä päivää, 4-8 tuntia päivässä hommaa tuli tehtyä. Enimmäkseen tein tätä yksikseni.
Tämän jälkeen seinät pestiin ja maalattiin Tikkurilan Joker-maalilla, värillä Damasti. Televisioseinälle maalattiin neliö ruskealla, värillä Konglomeraatti.
Lisäksi uudet verhotangot ja verhot Vallilasta. Verhojen ostaminen on minulle aina ollut todella vaikeaa, sopivia kankaita on yleensä äärimmäisen vähän, mutta tällä kertaa käytin kotona seitsemää (!) eri kangasta. Tosin juuri se yksi johon olin silmäni jo kaupassa iskenyt oli ainut mikä kelpasi. Hermojani säästääkseni teetin verhojen ompelun.
Olohuoneremontti onnistui täydellisesti ja on juuri sitä mitä halusin. Pahoittelen salama-kuvia, eivät ihan tuo parasta esille, mutta pimeydelle ei oikein mitään voi.

Tässä vielä ennen-kuvia olohuoneesta.
Kun tätä hienoa olohuonetta oli katsottu pari viikkoa, oli pakko lähteä Ikeaan jotta myös pikkueteinen saatiin uudistettua. Entinen leveä lipasto sai väistyä ja tilalle tuli korkea Malm-lipasto ja jaloilla seisova naulakko. Nämä avarsivat eteistä kummasti.
Lipaston päälle tein tarjottimen jolla säilytetään avaimia. Tein samantien kaksi, punainen talveen ja keltainen kesään. Näihin käytin tätä ohjetta.Oikein helppoja ja nopeita tehdä.

Livingroom renovation was done in last october. Wallpapers away and then some paint.

keskiviikkona, tammikuuta 09, 2013

Pöllöpipo - Owl hat

Tytär halusi korvat peittävän pöllöpipon, joten hommiin oli ryhdyttävä.
Pipoon katselin mallia Thorpen ohjeesta. Silmukkamääriä oli muokattava kun oma lankani oli Pirtin kehräämön lankoja, eli ohuempaa kuin Thorpessa on käytetty. Silmukoita tuli lopulta 128. Silmät ja nokka virkattiin ja ommeltiin paikoilleen.
Korvaläpät neuloin ainaoikealla ja viimeistelyn tein neuloen enkä virkaten kuten näissä pipoissa yleensä on tapana. Hyvin onnistui tuo reuna, ehkä vähän työläämpi, mutta mielestäni lopputulos on huomattavan paljon parempi. Lisäksi vielä tein reunaan stem stitch päättelyn joka näyttää siltä kuin neuleen aloitusreuna yleensä.

Pipon kaveriksi on tilailtu näitä pöllölapasia, lankaa olisi, joten ohjeen ostamista vailla olisi tämän projektin aloitus.

My daughter wanted to have an owl hat, so I had to knit one for her. Hat was knitted top-down like Thorpe. This turned out really nice and I especially like that knitted border that I made. Owl mittens are ordered too, so now I just should buy the pattern...

maanantaina, tammikuuta 07, 2013

Joulun jälkeistä puuhastelua

Täällä on puuhailtu keskeneräisten töiden kanssa ja saatu jopa valmista! 
Perheen poika halusi myös oman peiton, joten loppiaisviikonloppuna käytin kaiken käsityöajan tämän peiton ompeluun. Päällinen on valmis, joten nyt ryhdytään kehittelemään tikkausmallia ja pohjakangasta. 
Kaksi vuotta olen tahkonnut näitä sukkia kun inspis katosi keskenkaiken. Sukkien mallikin vaati aikapaljon muokkausta, joten melko omanlaiset noista tuli. Malli on Think outside the sox -kirjasta, Beyond the Ridge. Lanka tosin on mitä ihaninta, pehmeän pehmeää Malabrigoa.

Edit: Lisäsin muuten tuohon viereen Galleriaan viime vuoden kuvia, joten jos kiinnostaa, niin sieltä voi katsella.

keskiviikkona, tammikuuta 02, 2013

Tyttären oma tilkkupeitto - Quilt by my daughter

Neitoseni aloitti oman tilkkupeiton tekemisen kaksi (tai ehkä jo kolme) vuotta sitten. Homma eteni pienin harppauksin aina välillä pitkäänkin odottaen. Kesällä hän sai hieman tikattua sitä itse mutta koska intoa ei tuntunut riittävän, päätin minä lopetella homman että se peitto joskus valmistuisikin. Peitto valmistui vihdoin loppukesällä, mutta esittely on jäänyt, joten tässäpä näin uuden vuoden alun kunniaksi.
Peitto on siis hänen tekemänsä, minä olen vähän opastanut, tehnyt enimmän osan tikkauksista ja reunukset. Kankaat ovat Tilda-kankaita täydennettynä minun varastoistani löytyneillä kankailla. Taustakangas löytyi Eurokankaan palakorista.
My daughter started making this quilt two or three years ago. It came together little by little. This summer she was supposed to quilt it, but she didn't feel like it, so I decided to do it or otherwise this quilt might never be finished.

Quilt top is made by her, I made most of the quilting and borders. Fabrics are mostly Tilda and some from my stash. Backing fabric was found from local shop.

tiistaina, tammikuuta 01, 2013

2012 meni

Onnea ja Rakkautta uuteen vuoteesi!

Vuosi 2012 oli itselleni monella tavoin haasteellinen, eniten työrintamalla, mikä näkyi täällä blogissa hiljaisuutena.

Vuoden aikana tuli tehtyä kaikesta huolimatta käsitöitä
  • neljät lapaset
  • yhdet sormikkaat
  • viidet villasukat
  • yksi pipo
  • kolme virkkuujuttua
  • yksi tilkkutäkki (lisäksi yhden kankaat on leikattu ja kaksi osin tikattu ja yksi odottaa tikkausta)
  • kaksi olkalaukkua
  • kuusi kassia
  • kaksi tyynyliinaa
  • kolme pullip-nuken pussia
  • yksi hame
  • kaksi kappaverhoa
  • seitsemän muuta pientä ompelujuttua
Ja kaikkea muuta pientä mitkä eivät välttämättä valmistuneet. Yllä kuvassa ehkä parhaita juttuja. Kovin on ompelupainotteista nykyään, ehkä suurin osa neuletarpeista on jo tyydytetty?

Näiden lisäksi olemme remontoineet keittiötä, olohuonetta ja eteistä, joihin niihinkin on liittynyt monenlaista tekemistä. Jälkimmäisistä kuvia on ehkä tulossa.

Kiva että teitä lukijoita on edelleen vaikka blogi onkin ollut hiljaisena pitkään, nauttikaa uudesta vuodesta!

EDIT: Lisäsin tuohon viereen Gallerian kuvista vuodelta 2012.