maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Kevätvauhtia osa 2 - Springspeed part 2

Eihän Englantiin voinut lähteä ilman tuliaisia, joten tein siskolleni tyynynpäällisen. Vein hänelle myös Kaisa Wikmanin ihanan leikkuulaudan, teksti oli siinä mitä parhain :-)
Tyynyliinan keskiosan tilkut on ommeltu siskoni joululahjaksi saaman peiton jämäpaloista. Neliöt ovat pieniä noin tuuman kokoisia.

Jotta matkaan lähteminen ei mitenkään olisi enemmän kiireistä, sain vihdoin (koko talven odottamani) inspiraation vetoketjullisesta laukusta.
Ilman sitä ei matkaan voinut ajatellakaan lähtevänsä, joten kahden päivän ompelupuristuksen (noin 9 tunnin suunnittelu ja ompeluosuus) jälkeen valmista tuli. Onneksi tajusin ottaa vapaapäivän jo ennen matkalle lähtöä :-) se oli tarpeen.
Kaikki kankaat omasta varastostani. Ulkopuolen kankaat pääosin jämäpaloja. Vuorena on jäykkää vahviketta että kassi pysyy muodossaan. Samaa vahviketta on myös olkahihnoissa. Kassissa paras osuus on kyllä vetoketju joka on tällalailla alempana kassin sisällä. Kehittelin sen ompelemiseen oman tapani, mikään aiemmin näkemäni ei ollut oikein kiva.
 Vetoketju ommellaan siis noihin kangastilkkuihin kiinni ja tilkut ommellaan sitten vuoripalan väliin. Hyvin toimii ja lopputulos on tosi siisti.
Sisällä on vetoketjutasku sekä pari isoa avonaista taskua. Myös lenksu vaikka avaimien kiinnittämiseen löytyy. Kassi toimi reissussa tosi hyvin ja kokoa oli tarpeeksi että sinne mahtui hyvin pieniä ostoksiakin.

Tämä kassi onnistui niin hyvin että voisin ajatella jopa ohjeen tästä kirjoittavani jos jotakuta sellainen kiinnostaa. Kertokaahan jos moiselle olisi mielestänne tarvetta. Ei tämän tekeminen vaikeaa ole ja jos olet aiemmin kasseja ommellut niin samanlaisen teet varmasti vain kuvia katsomalla. Niin perusversio tämä on.

I just couldn't go to visit my sis without something I have sewed for her. Pillow it was then. Centerparts are made from her Lantern quilt leftovers. Small one inch pieces there.

Of course going to trip can be easy and calm, but why? Two days before leaving I finally got an inspiration to make a recessed zipper bag. After two days (about 9 hrs of planning and sewing) it was done. This turned out wonderfully, size was just great and I really like the way it looks.

4 kommenttia:

  1. Olisi mukava saada tarkemmat ohjeet. Tosi siististi ommeltu vetskari!

    VastaaPoista
  2. Ihana kassi! Minulla sama juttu, ennen matkalle lähtöä pakko tehdä kassi tai jotain vaatetta - vaikkapa sitten yötä myöten ommellen.

    VastaaPoista