torstaina, huhtikuuta 04, 2013

Pääsiäispuuhia

Pääsiäisen suunnitelmat eivät ihan toteutuneet, sillä ompelulle ei ollut tilaisuuksia juurikaan ja kovat pääkivut estivät melkein neulomisenkin. Jotain pientä sentään sain tehtyä, nimittäin lasimagneetteja.
Lasinpalat ja magneetit löytyivät askartelulaatikostani, jota siivosin pääsiäistä edeltävällä viikolla. Askarteluroinaa on kaikenmoista tullut haalittua, mutta toteutus on jäänyt vähän heikolle tolalle. Nyt sain vihdoin laatikot siivottua niin että sinne jäi vain ne jutut joita arvelen että voisin käyttää ja muut lähevät lahjoituksiin.

Lasinpalat tulivat mieleeni kun selasin vanhoja Kodin kuvalehtiä ja sieltä silmään osui raidallinen Smegin jääkaappi. Samaisesta lehdestä alkoi sitten löytyä muitakin kivoja kuvia jotka tähän tarkoitukseen sopivat.
Leikkasin kuvan lasinpalan taakse sopivaksi ja kiinnitin kuvan decoupage-lakalla lasiin. Vähän lakkaa lasiin, kuva päälle ja lisää lakkaa kuvan taakse. Kuivatus ja lisää lakkaa x 2. Sitten kuumaliimaa ja magneetti kiinni.

Nopeaa ja helposti valmistuvaa hommaa. Nyt on mukava kiinnitellä ostoslistaa jääkaapin oveen kivoilla magneeteilla. Yksi huopapallokin halusi magneetiksi :-)

Yksi pidempään pöydällä pyörinyt projekti sentään tuli surautettua, kässäpussi tällaisista tilkkupeittoa matkivista kangastilkuista. Hauskoja kankaita.

1 kommentti: