lauantaina, huhtikuuta 06, 2013

Kirjan päällinen - Diary cover

10-vuotiaana päiväkirjan kirjoittaminen oli kivaa, tosin hetkittäin myös suorittamista kun kavereiden kanssa yllyttiin kisaamaan siitä montako sivua on päivän aikana kirjoitettu. Voitte arvata miten järkevää tekstiä päiväkirja noiden päivien osalta sisälsi... :-) Sittemmin päiväkirjan pitäminen jäi satunnaiseksi ja lopulta ehkä kerran vuodessa tapahtuvaksi asiaksi. Päiväkirja olisi kuitenkin kiva juttu koska myöhemmin olisi oikeasti hauska lukea mitä on tullut tehtyä ja pohdittua.
Niinpä päätin aloittaa päiväkirjan pitämisen taas tällaisella kevennetyllä versiolla, eli viiden vuoden päiväkirjalla. Suomessa myytävät usean vuoden päiväkirjat eivät jotenkin tuntuneet mukavilta, niissä oli liikaa kaikkea ja ne olivat liian isoja. Bookdepository palveli ja toi valikoimistaan Teresa Shopsin:n 5 year diary -kirjan. Kirja on ihanan pieni ja eleetön. Päiväkirjasivujen lisäksi on tilaa luettujen kirjojen ja matkakohteiden listoille.
Koska kirjan on kuitenkin tarkoitus kulkea mukana seuraavat viisi vuotta, ajattelin hieman piristää sitä erinäköisellä kannella.
Ohjeita tällaiseen kirjan/vihkon kannen tekemiseen löytyy netistä useita, mutta itse tykästyin Stitched in Color:in kanteen. Tässä versiossa kansi jää hyvin ohueksi kun sitä ei mitenkään tikata tai pehmusteta. Kangas oli kooltaan 8,5 x 15 tuumaa ennen sivujen taitteita. Kankaat on jämälaatikostani.
Kankaan koko olisi saanut olla hieman isompi. Yllä olevasta kuvasta näkyy että läpät eivät ole samankokoiset. Tämä johtuu siitä että halusin kannen kankaiden menevän juuri tietyllä tavalla, joten en sitten mittaillut sen tarkemmin kummankin puolen läppien kokoja. Onneksi tuo ei vauhtia haittaa.
Tosin heti jo mielessä kävi että pitäisikö tätä vielä parannella lisäämällä johonkin kohtaan paikka kynälle, että se olisi aina saatavilla kun tekee mieli kirjoittaa. Ehkäpä siis versio kakkonen olisi tehtävä...
When I was 10 years old, writing diary was fun. Since then diary writing slowed down, maybe once a month and then once a year. I decided to start again with a small thing and ordered 5 year diary from Bookdepository. Since this book should be with me next five years, I wanted to make it a new look. 

There are lots of tutorials in the net, but I liked Stitched in Color's tutorial. Fabric was 8.5 x 15 inches before flap folds. All fabrics are from my leftover bin.

5 kommenttia:

 1. Ompa kyllä hieno! Minä tein samalla periaatteella lomapokkareiden kannet muutama kesä sitten. Paitsi että pokkareita on aika montaa paksuuttaa loppujen lopuksi, eli eihän ne kannet sitten passanneet kuin pariin kirjaan ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana!
  Tekis niin mieli oma kalenteri päällystää tuolla tavoin, mutta se ohje näytti nin monimutkaiselta?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia.

  KahviKaneli: Periaatteessa koko juttu on vaan siinä että mittaat kalenterin koon ja lisäät leveyteen sivutaitteiden määrän ja korkeuteen tuuman puolelleen (tai 2,5 cm). Sitten teet sen kokoisen levyn, taitat sivut ja ompelet.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis ja ihana. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kirja. Pitäisiköhän kokeilla? Kankaita ainakin on, joten ei haittaa vaikka eka yritys minisi pieleen. Voisikohan kansioita päällystää samalla tavalla vai onko jossain parempi ohje siihen?

  VastaaPoista