tiistaina, huhtikuuta 09, 2013

Kankaita käyttöön

Jotta ei menisi ihan vaan kankaiden ihailuksi, niin päätin penkoa kaapista sinne jemmattuja keskeneräisiä. Kaapista löytyi pari valmista tilkkupintaa jotka taisivat valmistua viime syksynä. Tilkkujen malli on japanilaisesta kirjasta. Tilkkuja oli tosi hauska tehdä, kun niitä sai ommella sarjatyönä. Valmistuivat siis nopeasti.
Tilkkujen kankaat ostin pari vuotta sitten Tilkkutexistä. Nämä ovat tällaisia perinteisemmän näköisiä, kudottuja kankaita (tuota mustaa lukuunottamatta). Nämä kankaat ei kyllä oikein ole mun tyylisiä. Ihan kivoja kyllä, mutta eivät vaan oikein nappaa.

Nyt sitten päätin ommella nämä tilkut kassiksi niin pääsevät nopeasti käyttöön. Lisäsin pohjalle ruskean kankaan, tein sisäkassin ja vahvistetut kahvat.

Kassiin tuli sisälle tasku ja lenksu avaimille. Pohjalle tein myös vahvikkeen, että kassin täyttäminen olisi helpompaa.
Löytyi kaapista vähän iloisempiakin tilkkuja, kovin pieniä tosin, vain 1 3/4 tuumaa. Näistä pitää leikellä nuo päät ja sitten voisi sommitella jotain kivaa kuviota.

6 kommenttia:

 1. Kyllä on ihana!
  Teitkö tuon pohjan pahvista vai mistä se kannattaisi tehdä?

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen ja hienosti tehty kassi.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja taidokkaasti tehty kassi.

  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Voi miten pirtsakka kassi! Kauniit kankaat

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia, kiva että tykkäätte!

  KahviKaneli: Tein pohjan kokoisen pussin kankaasta ja sisälle pujotin pahvipalan. Sitten ompelin pussin kiinni. Hyvin toimii, olen samaa käyttänyt muissakin kasseissa. Pahvin voi aina vaihtaa jos se taittuu tms.

  VastaaPoista