tiistaina, elokuuta 21, 2012

Laatuaikaa - Quality time

Vietin laatuaikaa (eli olin kotona yksin) leikaten, ommellen, silittäen ja vielä vähän ommellen. Sain tehtyä verhot poikani huoneeseen, hän itse valitsi kankaat, nämä löytyivät Eurokankaasta. Alunperin suunnittelimme tekevämme verhot Vallilan Jaffoista, mutta värit eivät sitten sopineet kuitenkaan. Huone on tänä kesänä kokenut muodon muutoksen uusien kalusteiden myötä. Yksi seinäkin sai uutta väriä. Mariot joutuivat siirtymään tieltä.
Tyttäreni sai samasta farkkukankaasta hameen, ohje tähän oli uudessa Burda-lehdessä joka Suomalaisesta käteeni tarrautui. Kylläpä oli kiva tätä hametta ommella kun sai käyttää keväällä hankkimiani paininjalkoja ja ne toimivat niin todella hienosti! Siistiä jälkeä tuli. Erityisen upeasti onnistui tuo piilovetoketju, se on oikeasti piilossa, kuten pitääkin.
Farkkukangas oli todella kivan ohutta, joten tässä hameessa saumat eivät muodostuneet liian paksuiksi. Kangas myös laskeutuu kauniisti.

Itsellekin jotain piti ommella ja se oli tällä kertaa lankajämäroskis ompelukoneen viereen. Kiva piristys ja heti pääsi käyttöön.
Käytin tätä ohjetta (pdf). Ohjeessa on sekä roskis että neulatyyny. Pistin väliin tukevaa vahviketta että roskis varmasti pysyy pystyssä.

Kirjontakuviot löytyivät Kirjontaa rakkaudella -kirjasta. Onnistuin pistelemään ne yhtenä kauniina kesäpäivänä rantakalliolla istuessani. Ihme sinänsä että sellainenkin päivä loman ajalle sattui tänä vetisenä kesänä.

I spent some quality time (at home all by myself), so I cutted, sewed, ironed and sewed some more. I managed to make curtains to my sons room (his room has had a makeover this summer), a skirt to my daughter and one scrap bag to my sewing table. That jeans fabric, that I used in curtains and skirt, was very lightweighted so it was fun to sew.

Embroidery was made on one sunny day when I sat on the beach watching my kids swim. Fun day and no rain, little miracle, since it has been raining almost daily this summer.

lauantaina, elokuuta 18, 2012

Nukkeja

Nuo pienet Pullip-nuket taitavat hellyttää äidinkin, sillä näitä nukkejen kuljetuspusseja tein loman aikana kolme. Nyt on joka nukella omansa.
Etsystä löytyi ihania käsinmaalattuja paitoja ja silmälasit, joten pitihän sellaiset hankkia.  
Kesän aikana ompelukoneeni on monena päivänä ollut varattu tyttären ompeluille, hän on ommellut nukeille vaatteita todella paljon, äidin ei tarvitse siihen puuhaan ryhtyä ollenkaan, niin hienoja vaatteita hän tekee. Jopa netistä löytynyt kuva voi olla mallina. Todella hienoa.

keskiviikkona, elokuuta 15, 2012

Sateella - When it rains


Alkukesällä aloitetut lapaset neuloin valmiiksi Hattuvaarassa kun harrastimme kotiseutumatkailua. Siellä oli kova ukkonen ja vettä tuli reippaasti, joten ajeltiin sitten hieman hitaammin.
Edellisistä turkooseista lapasista jäi vielä lankaa, joten piti se loppukin käyttää. Vaihdoin näihin kaiken muun paitsi kämmenselän kuvion. Kuvio on tosi kiva, modernin erilainen. Punaiset pisteet on ommeltu jälkikäteen silmukoiden päälle. Kuvio on otettu Stig-lapasista.

Eräänä lomapäivänä satoi, jatkuvasti, joten päädyin silloin ompelukoneen ääreen ompelemaan tyynyjä.
Kankaina näissä on Kaffe Fassettin Fire-kangaspaketti jossa kankaat olivat kuuden tuuman neliöitä. Päälliset ovat noin 43 senttisiä, joten tungin sisälle 50 senttisen tyynyn, mukavan pulleita näistä tuli. Selkäpuolella on vetoketju joten pesuhommat onnistuu hyvin.

sunnuntaina, elokuuta 12, 2012

Olympiapuuhaa - Olympics crafts

Olympiakisoja olen seurannut ihan ihmeen paljon, ottaen huomioon että loma on loppu ja että yleensä moinen ei ole pahemmin kiinnostanut. Kisoja on jopa katsottu nauhoituksista. Telinevoimistelu, uimahypyt ja taitouinti ovat ehkä parhaita lajeja, mutta yleisurheilun kisatkin saa nauliutumaan telkkarin ääreen.
Jotain pientä sitten on siinä telkkaria tuijottaessa syntynyt.
Pieniä puolentoista tuuman heksoja. Katsotaan mitä näistä tulee isona.

I have found myself watching olympicgames, something that I haven't really done before. Little hexagons have been born during that tv-time. Well see what they will be when they grow up.

lauantaina, elokuuta 11, 2012

Viestikassit - Statement bags

Näillä kasseilla on sanottavaa. Ne on hyvin tilkkuisia, pieniä ja isompia.
Tuo upea lippukangas on Modan Punctuation-kangasta jota sattumoisin löytyi pieni pala Eurokankaan palalaarista.
Tekstit on kirjoitettu tekstiilitussilla.

Kaksi alimmaista kassia olisi myytävänä jos tarvetta jolla kulla olisi. Minulla kun näitä kasseja alkaa jo olla reilunlaisesti... Hinta postikuluineen 20 euroa per kassi. Ota yhteyttä sähköpostilla.