keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2012

Pyykkipussit - Laundry bags

Lasten huoneiden jatkuva sotku ja likaiset vaatteet saavat hermoni kireälle, toivottavasti eivät enää jatkossa niin paljoa, sillä tein molemmille lapsosille pyykkipussit. Ensimmäisessä on Marimekon näytetilkkuja ja toisessa parit farkut silputtuna. Kiinnitys tarranauhalla, ensimmäisessä myös kuminauhaa reunoissa. Valmis pussi on kooltaan noin 56 cm suuntaansa.
My kids have a habit of leaving their dirty clothes lie around their room floor. So I decided to make them laundry bags. They seem to work.

maanantaina, heinäkuuta 16, 2012

Kesäpuuhastelua

Äitini pyysi sinisiä lapasia ja Jyväskylän reissulla Titityystä löytyi ihanan pehmeää Cascaden Sportia, joten siitäpä sitten syntyi Mittens to Order -ohjeella lapaset. Varren tein yksivärisenä ja peukun toiselaisella kuviolla. Näihin meni tasan yksi 50 gramman sininen kerä ja valkeaa noin puoli kerää, joten vielä olisi ainekset toisiin lapasiin kun ostin sinistä kaksi kerää että lanka ei loppuisi kesken.
Kesäkuun alussa kävin Lieksassa Tappaamisessa neulomassa ja kehräämässä Kirsin värttinällä päivän verran. Mukavaa oli ja valmista lankaakin tuli tällainen nöttönen. Siellä neulomani lapaset ovat vielä kesken.
Juhannuksena iski ompeluinnostus ja neiti sai juhannushameen. Kankaat hankittiin farbic.comista jo talvella.
Kylpyhuoneisiin ompelin pyyhkeet, molemmissa piti saada risareuna piiloon. Hyvin toimii. Spoonflowerin kangas päätyi pyyhkeeksi ja keittiö sai lisäpiristystä uudella verhon, Eurokankaasta löytyi alelaarista juuri sopiva pala tähän kesäiseen kappaan.

lauantaina, heinäkuuta 14, 2012

Cosmo bag by Amy Butler


"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" -lausahdus pätee kyllä tähän kassiin. Kassin osat leikattiin nimittäin jo viime kesänä ja nyt se vasta on valmis.
Tällaista kassia piti ryhtyä ompelemaan koska isommalle olkalaukulle on ollut tarvetta. Cosmo bag:in ohje löytyy Amy Butlerin Style Stitches -kirjasta.
Kassin suurin projekti oli kyllä ehdottomasti kankaiden leikkaaminen. Erilaisia palasia monen monta ja vielä samat vahvikekankaasta. Kirjassa kuvailtua vahvikekangasta en löytänyt, joten käytin useammanlaista saadakseni sopivan kuhunkin tarkoitukseen. Päälliseen ja kahvoihin käytin ohutta silitettävää vahviketta, pohjaan (sekä päällisen että vuorin) pari milliä paksua ja sisätaskuihin hyvin jäykkää vahviketta.
Päällisen kankaat tilasin jo toissa keväänä Hawthorne threads -kaupasta (Amy Butlerin Lotus, Lacework ja Jenean Morrisonin California Dreamin, Hollywood). Tätä kauppaa voin kyllä suositella, siellä voi katsoa mitä projekteja ihmiset ovat tehneet kankaista ja etsiä väreihin sopivia toisia kankaita. Lähetykset ovat nopeita, tosin paketit ovat joskus olleet rikki.
Vuorikankaan löysin Eurokankaan palalaarista, se on Modan Sugar POP.

Mukaan mahtuu nyt kaikki tarpeellinen mitä naisen käsilaukussa on aina oltava ja myös ne neulepussit.
"Better late than never" suits to this bag since I started making this bag last summer. 


I needed a bigger bag so this Amy Butlers Cosmo bag was just the right size. Pattern is in Style Stitches -book. 


Fabrics are Amy Butler Lotus, Lacework, Jenean Morrison California Dreamin, Hollywood and Moda's Sugar POP.

perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Lomaillen

Töissä vauhtia riitti kesäkuun lopulla niin että tuntui ettei lomalle voi jäädä ollenkaan kun ei pääse työajatuksista eroon. Lähdettiin kuitenkin heti loman aluksi reissuun ja sehän tepsi, ei ole työt mielessä pyörineet.

Lomalle piti tehdä uusi kassi, joten viime kesälomareissulta löytynyt Marimekon kangas päätyi yksinkertaiseksi kassiksi. Tavarat pysyi hyvin vetskarin takana ja väri oli kivan pirteä. Pieni nukke pääsi matkaan vetskariavuksi.

Tallinnan reissusta olen haaveillut monta vuotta, mutta nyt vihdoin sinne päästiin. XPRS kuljetti lahden yli ja Tallinnassa kiertelimme vanhaa kaupunkia. Jätin perheen kuljeskelemaan omine nokkineen ja lähdin etsimään Karnaluksia. Sinne löysikin tosi helposti kun seurasi korkeita tornitaloja eli Virulta Radisson Sasille, siitä SEB:n ja Swissotelin välistä Tartu mnt:lle ja siellä näkyykin jo Valge maja, eli se talo missä Karnaluks on. Talon A-rapusta löytyy kangaskauppa ja Karnaluks oli C-rapussa Hermanni-kadun puolella.

Karnaluksissa on tosiaan todella paljon kaikkea. Itselläni ei ollut mitään ostoslistaa, vähän olin vaan pohtinut mitä voisin tarvita jos sieltä löytyy. Tarvitsemiani tavaroita ja vähän lankaakin löytyi ja loppusumma oli todella yllättävän edullinen.


Muutama Helsinki-päivä tuohon päälle meni Linnanmäellä (Ukko on testattu ja kyllä oli hyvä vekotin :-) ) ja shopaten. Parhaat löydöt tein Sammakko-kirjakaupasta (Eerikinkadulla), WSOY:n kirjakaupasta (Bulevardilla) ja Senaatintorin Taito-kaupasta.

Reissun jälkeen on vaan ihanaa olla kotona, nauttia lämmöstä, purkaa vain yksi kassi monista, syödä uusia perunoita ja lohta ja lueskella muutamia blogeja. Ah, onneksi on loma!