keskiviikkona, tammikuuta 18, 2012

Vuoden alku - Beginning of the year

Vuoden ensimmäinen valmis juttu oli viime kesänä aloitettu pussukka. Ensimmäistä kertaa olen tehnyt jotain tällaista enimmäkseen omin käsin. Vain sivusaumat ja yläreunan yksi sauma on tehty ompelukoneella. Tikkauksena on kukkia ja lehtiä sekä vapaata tikkausta.
Vetoketjun kiinnitin myös käsin ommellen. Vetoketjun päähän ompelin pyörylän, käytännössäkin tuo on näppärä kun siitä voi pitää kiinni pussia sulkiessa.
Toisena valmistuivat pienet koristekeksit huovasta. Oi miten makeita...

Sitten siirryin tarpeellisiin asioihin, muutamassa päivässä neuloin poikaselleni uudet lapaset. Löysin vihdoin Seitsemän veljeksen paksuista kutittamatonta lankaa, joten nämä oli tosi nopeat neuloa isommilla puikoilla. Lankana siis Wendy Merino. Mallin, nuolia ja marianne-raitoja, löysin Ravelrystä.
Seuraavana sitten lapaset tyttärelle, aikoinaan neulotun pipon pariksi. Lankana Lanett, väreinä pinkki ja ruskea. Kirjoneulemalli piposta.
Ja tässä lapashuuman yhteydessä myös nämä joskus ikiaikoja sitten aloitetut jämälankalapaset valmistuivat myös. Tietysti toisen lapasen melkein valmistuttua tuota valkoista lankaa löytyi vielä kokonainen kerä, että ihan turhaa neuloin toisen varren harmaaksi. No ehkä mä tän kestän.
First new things of this year are here, some mittens and little sewings.

maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Pullip -nuken vaatteita

Nämä näköjään jäivät teille esittelemättä viime vuodelta, no niin pieniähän nämä ovatkin joten ei ihme...

Pullip-nukelle piti tehdä muitakin neuleita, joten tein vielä yhden puseron ja pari huivia.

sunnuntaina, tammikuuta 08, 2012

Vuosi 2011 on purkissa

Vuosi 2011 on sitten takana ja uusi vuosi edessä. Itse voisin kuvailla viime vuotta "Työn vuotena", niin paljon energiaa siihen palkkatyöhön tuli "uhrattua". Mutta silti, vaikka tuntui että mitään käsitöitä en ehdi tekemään, niin laskelmat osoittivat että noin 61 erilaista asiaa sitten kuitenkin tuli tehtyä. Tässä kuvassa osa niistä.
Näistä  pari virkattiin, useampi neulottiin ja loput, suuri enemmistö, ommeltiin.

Lisäsin sivupalkkiin viime vuoden käsitöiden gallerian, joten sieltä voit käydä näitä katsomassa jos kiinnostaa.

Vuoden paras juttu oli tietysti tilkkutäkin tekeminen, sen alle on ihanaa kääriytyä sohvalle. Tyttäreni puserosta olen myös aika ylpeä, se oli kärsivällisyyden voitto. Käytetyimpiä ovat varmaan ompelukoneen päällinen, tyttäreni rimpsuhame ja tilkkulaukku jonka tein itselleni. Vuoden katsotuin on kyllä keittiön seinän kello ja maalaus, ihania ovat edelleen!

Kiitos kaikille blogissa vieraileville ja kommentteja jättäville!

Year 2011 has gone and here are some of items that I made. Best thing about last year was my large quilt and I am quite proud about my daughters sweater that I knitted to her. It really needed patience. Most used ones are probably sewing machine cover, bo peep -skirt and quilt bag.

Thank you to everyone who visits and to those who leave a comment!