tiistaina, elokuuta 21, 2012

Laatuaikaa - Quality time

Vietin laatuaikaa (eli olin kotona yksin) leikaten, ommellen, silittäen ja vielä vähän ommellen. Sain tehtyä verhot poikani huoneeseen, hän itse valitsi kankaat, nämä löytyivät Eurokankaasta. Alunperin suunnittelimme tekevämme verhot Vallilan Jaffoista, mutta värit eivät sitten sopineet kuitenkaan. Huone on tänä kesänä kokenut muodon muutoksen uusien kalusteiden myötä. Yksi seinäkin sai uutta väriä. Mariot joutuivat siirtymään tieltä.
Tyttäreni sai samasta farkkukankaasta hameen, ohje tähän oli uudessa Burda-lehdessä joka Suomalaisesta käteeni tarrautui. Kylläpä oli kiva tätä hametta ommella kun sai käyttää keväällä hankkimiani paininjalkoja ja ne toimivat niin todella hienosti! Siistiä jälkeä tuli. Erityisen upeasti onnistui tuo piilovetoketju, se on oikeasti piilossa, kuten pitääkin.
Farkkukangas oli todella kivan ohutta, joten tässä hameessa saumat eivät muodostuneet liian paksuiksi. Kangas myös laskeutuu kauniisti.

Itsellekin jotain piti ommella ja se oli tällä kertaa lankajämäroskis ompelukoneen viereen. Kiva piristys ja heti pääsi käyttöön.
Käytin tätä ohjetta (pdf). Ohjeessa on sekä roskis että neulatyyny. Pistin väliin tukevaa vahviketta että roskis varmasti pysyy pystyssä.

Kirjontakuviot löytyivät Kirjontaa rakkaudella -kirjasta. Onnistuin pistelemään ne yhtenä kauniina kesäpäivänä rantakalliolla istuessani. Ihme sinänsä että sellainenkin päivä loman ajalle sattui tänä vetisenä kesänä.

I spent some quality time (at home all by myself), so I cutted, sewed, ironed and sewed some more. I managed to make curtains to my sons room (his room has had a makeover this summer), a skirt to my daughter and one scrap bag to my sewing table. That jeans fabric, that I used in curtains and skirt, was very lightweighted so it was fun to sew.

Embroidery was made on one sunny day when I sat on the beach watching my kids swim. Fun day and no rain, little miracle, since it has been raining almost daily this summer.

4 kommenttia:

 1. Moi ja anteeksi kommentointi jälkijunassa.:) Luen sun blogia GoogleReaderin kautta, jossa en keiku ihan joka päivä; siksi hitaus. Piti vain sanomani, että taisin hiukan ispiroitua ompeluksistasi. Mulla on ollut ompleukärpänen aika hukassa jo kauan yksittäisiä yrityksiä lukuunottamatta. Jämälankapussukkasi ja kesäinen tilkunleikkuusi laittoivat ajatuksia liikkeelle. Kiitos ja mukavaa alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
 2. Affen: Kiitos!

  Outi: Eihän tuota nyt anteeksi pidä pyydellä kommentointia, kyllä mulle kommentteja saa jättää vaikka vuoden vanhoihin juttuihin. Itsekin tässä kovin myöhässä olen kiittelemässä, hiukan on vauhtia ollut ja readerissä on ties miten monta sataa blogausta lukematta...

  Ihana kuulla että olet inspiroitunut, mikäs sen mukavampaa kuin että innostuu tekemään. Toivon innon jatkuvan!

  VastaaPoista
 3. Tuo kirja on ihastuttava jo pelkästään katsella. Olen itsekin siitä muutamia töitä tehnyt.

  Tuossa uudemmassa postauksessa olet tehnyt suloisen talon. Tuollainen pitää saada itsellekin :)

  VastaaPoista