perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Sängynpääty - Bed headboard

Olen haikaillut sänkyymme sängynpäätyä ainakin siitä asti kun tähän taloon muutimme (olisiko tuosta jo yli 6 vuotta) ja vihdoin mulla on sellainen!
Sänkyymme kuuluvat päädyt olivat törkyhintaisia silloin aikoinaan kun tätä sänkyä ostimme ja hinnat eivät ole siitä pudonneet, joten meidän versio tehtiin itse.

Ensin hankittiin lastulevy (120 x 180 cm) ja vaahtomuovi (3 cm x 70 cm x 180 cm). Sitten kangasta Eurokankaasta pari metriä. Tämä minun kankaani oli tuplaleveää, joten siitä olisi voinut ommella hupun päädyn päälle, mutta loppujen lopuksi päätin kuitenkin että kangas tulee vain etupuolelle ja se kiinnitetään nitojalla. Kankaassa on teflon-käsittely joten sen pitäisi kestää vähän puhtaampana. Yksivärisen kankaan valitsin siksi että voin sitä koristaa sitten halutulla tavalla ja tummassa ei lika niin näy.

Vaahtomuovia on vain patjan päälle jäävässä osassa, turhaan sitä olisi koko lastulevyn päälle laitettu. Kiinnitin vaahtomuovin lastulevyyn liimalla ja sen kuivuttua kiinnitettiin kangas.
Ennen kokoamista lastulevyyn porattiin isot reijät nappien kiinnitystä varten. Nappiaihiot olivat metallisia ja ostin ne joskus aikoja sitten Hobbypointista, Helsingistä. Eurokankaassakin on nykyisin myynnissä muovisia päällystettäviä nappiaihioita. Napit on kaikki eri värisiä.

Kylläpä nyt on kiva nojailla päätä pehmeään päätyyn kovan seinän sijasta kun tuijottaa telkkaria sängyssä istuen (ja neuloen tai ommellen)... :-)

Näitä nappeja etsiessäni löysin syksyllä käymäni emalointikurssin tuotokset ja näppäsin niistä kuvan teille. Hauskaa hommaa oli tuokin. Punainen väri oli todella vaikea, sitä piti olla hirveän paksulti että se jäi punaiseksi.

For a long time I have been wanting a headboard to our bed and now I finally have one! I made this myself, even those buttons.When searching those buttons, I found things that I enameled when I went to enameling course. This was fun!

2 kommenttia: