keskiviikkona, tammikuuta 18, 2012

Vuoden alku - Beginning of the year

Vuoden ensimmäinen valmis juttu oli viime kesänä aloitettu pussukka. Ensimmäistä kertaa olen tehnyt jotain tällaista enimmäkseen omin käsin. Vain sivusaumat ja yläreunan yksi sauma on tehty ompelukoneella. Tikkauksena on kukkia ja lehtiä sekä vapaata tikkausta.
Vetoketjun kiinnitin myös käsin ommellen. Vetoketjun päähän ompelin pyörylän, käytännössäkin tuo on näppärä kun siitä voi pitää kiinni pussia sulkiessa.
Toisena valmistuivat pienet koristekeksit huovasta. Oi miten makeita...

Sitten siirryin tarpeellisiin asioihin, muutamassa päivässä neuloin poikaselleni uudet lapaset. Löysin vihdoin Seitsemän veljeksen paksuista kutittamatonta lankaa, joten nämä oli tosi nopeat neuloa isommilla puikoilla. Lankana siis Wendy Merino. Mallin, nuolia ja marianne-raitoja, löysin Ravelrystä.
Seuraavana sitten lapaset tyttärelle, aikoinaan neulotun pipon pariksi. Lankana Lanett, väreinä pinkki ja ruskea. Kirjoneulemalli piposta.
Ja tässä lapashuuman yhteydessä myös nämä joskus ikiaikoja sitten aloitetut jämälankalapaset valmistuivat myös. Tietysti toisen lapasen melkein valmistuttua tuota valkoista lankaa löytyi vielä kokonainen kerä, että ihan turhaa neuloin toisen varren harmaaksi. No ehkä mä tän kestän.
First new things of this year are here, some mittens and little sewings.

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis pussukka, hieno idea lisätä pyörylä vetoketjun päähän. Lapasetkin ovat tosi kauniita, kirjoneuleella saa todella kaunista jälkeä! Hyvä idea hyödyntää jämälangat lapasiin - se että toisen lapasen varsi on erivärinen, ei haittaa ollenkaan. Itse asiassa pieni epäsymmetrisyys piristää käsitöitä kivasti!

  VastaaPoista
 2. Oij miten herkullinen tuo pussukka! Lämpöisen näköisiä lapasia :) Iloa viikon loppupuolelle!

  VastaaPoista
 3. Tumppuja on niin ihana neuloa :). Ja pitää! Miulakin on aina ihan kuumat kädet mut silti pitää saada tumput matkaan mukaan.

  VastaaPoista
 4. Onpas ihania käsitöitä. Ihania lapasia!

  VastaaPoista
 5. Kiva pussukka. Punamustat kirjoneulelapaset on erityisesti mieleeni, kauniit!

  VastaaPoista
 6. Onpas kivoja lapasia! Varsinkin nuo jämälankalapaset on aivan hurmaavat!

  VastaaPoista
 7. Hyvää Ystävänpäisää!
  Aivan ihania tilkkutöitä!
  t. toinen hurahtanut tilkkuilija

  VastaaPoista