tiistaina, kesäkuuta 28, 2011

Virkkausta - Crocheting

Innostuin sitten hieman virkkaamaan japanilaisia kukkasia kun löysin tämän ohjeen. Tuokin muuten löytyi Pinterestin kautta, se on kyllä mahtava palvelu!
Nyt ei ole kuin yksi ongelma, mitä näistä tekisi ja pitäisikö virkata lisää?

Some japanese flowers appeared... only one problem, what to do with them and should I make some more?

maanantaina, kesäkuuta 20, 2011

Lammaspaimenen hame - Bo Peep Skirt

AnnaMaria Hornerin Seams To Me -kirjasta löytyi ihana hame jonka halusin neitoselleni toteuttaa. Kirjan ohje oli 4-5 vuotiaalle, mutta helppohan sitä oli suurentaa 12 vuotiaalle sopivaksi.
Lisättiin yksi rimpsu lisää ja aseteltiin ne vähän tiheämpään.
Kaikki muut kankaat Eurokankaasta paitsi ruskea ja punainen rimpsujen kiinnityskangas. Ruskea on Modan Tweet Tweet -mallistosta ja oranssin kirjava on Amy Butlerin kankaita.

Hame tuntui olevan mieluinen ja ensikommenttina oli: "Mikset tehnyt tätä minulle jo kevätjuhliin?" Jospa koulun alkaessa olisi lämpimät kelit niin voisi hame päällä vielä silloinkin kulkea.

Kankaita leikatessa mitat kävi hieman epäilyttämään joten piti ihan mitata neidin käytössä olevan hameen helma. Pakko se oli uskoa että mitat oli ihan oikein. Eipähän tuo olisi näin hyvin pyörinyt jos hame olisi kapeampi ollut. Tosin ohjeen mukaan palojen olisi pitänyt olla vieläkin vähän isommat, mutta kangas loppui kesken joten nämä olivat oikein passelit.
Hame oli nimittäin hieman isohko ennen vyötärön kuminauhan laittamista...
Pattern to this skirt is in Anna-Maria Horner's book Seams To Me. Pattern was for 4 to 5 years old but I made this to my 12 years old. We added one ruffle and put them closer together. Skirt was rather large, as you can see from the last picture, before I added the elastic...

sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2011

Perhonen - Butterfly

**EDIT korjattu kirjalinkki

Perhospannulappu on pyörinyt mielessäni kauan kun näin nämä kuvat, mutta en ole viitsinyt hankkia kirjaa jossa ko. ohje olisi. Piti siis soveltaa itse.


Aika hyvä tuli, pitää tehdä vielä toinen versio. Ainakin.


After seeing these wonderful butterfly's, I have been thinking that I should make one. I haven't bought the book so I had to try out without a pattern. It turned out ok, but I have to make another version.

keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2011

Jättitilkku

Sew, Mama, Sew -blogista löytyi taas uusi kiva juttu jota olen halunnut kokeilla, nimittäin eri muotoisten tilkkujen yhdistelyä. En ole aiemmin uskaltautunut mitään kolmioita tekemään kun olen ajatellut että se on kovin vaikeaa. No ei se ollut. Piti vaan tarkasti leikata tilkut oikean kokoisiksi ja sen jälkeen homma sujui hyvin.

Tilkusta tuli kooltaan 42x42 cm joten vielä hieman pohdin että mihin tämä tilkku oikein sopisi. Ehkä se tarvitsee lisää kavereita, ainakin yhden että siitä voisi tyynynpäällinen tulla, mutta katsotaan nyt.

Reunoilla Amy Butlerin kankaita (löysin niitä työmatkalla Turun Eurokankaasta), keskellä Alexander Henryn kangasta.