torstaina, helmikuuta 24, 2011

Amigurumi

Amigurumit kiinnostivat vielä unisten saarojen jälkeenkin, joten löysin netistä tällaisen pienen kilpikonnan ohjeen.

Sehän oli tehtävä kun oli niin suloinen.

tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Tyynyjä - Pillows

Amerikkalaisen nettikaupan Sew Mama Sew:n blogissa on helmikuussa vietetty tyynykuukautta. Upeita tyynyjä! Niin upeita että minunkin oli pakko tehdä pari vaikka olen yrittänyt vältellä tyynyjen ompelua koska meillä ne ovat useinmiten aina lattialla eivätkä suinkaan sohvalla.

Ensimmäinen tyyny sai inspiraationsa tästä.
Leikkasin kahdeksasta eri kankaasta eri levyisiä kaitaleita, loput pengoin jämäkoristani jonne näitä kangaspaloja on kertynyt aikamoinen määrä. Omenakankaat on ihan parhaita, en niitä raaskisi mihinkään käyttää, mutta eipä niitä muuten voi ihailla kuin laatikosta ja ei sekään se tarkoitus ole. En ollut koskaan kokeillut paperin päälle ompelua, mutta hyvinhän se onnistui ja paperin repiminen onnistui helposti kun ommel oli pienenpieni.

Tyynyn toiselle puolelle tuli "taulumaisema" jonka keskustana on Joel Dewberryn puukangas jonka ostin Lontoon Libertystä viime syksynä.

Toinenkin tyyny syntyi, se puolestaan sai inspiraation tästä.


Tähän tekstityynyyn tein tekstin omalla kaavalla ja tyynyn takapuoli syntyi ihan vain sattumalta. Molemmissa tyynyissä on vetoketju tyyny alareunassa.

There is Pillow of the Month going on in Sew Mama Sew blog. I have tried to avoid making pillows since in my home pillows are usually at the floor instead of the couch, but these were so great that I had to make some. Inspired by this and this. Hymy = smile in english. Both have zippers on the bottom.

lauantaina, helmikuuta 19, 2011

Sitä, tätä ja tuota

Käsityöt on tällä hetkellä yhtä silppua, osin ihan kirjaimellisesti kuten tässä alla näkyy.
Keskeneräisenä tekeleenä on ainakin kuusi erilaista ompeluhommaa jotka kukin odottavat jotain. Jotkut vain ompelua, toiset tikkausta ja vanuja. Näiden lisäksi on sitten vielä neuleprojektit, niitäkin olisi useampi.
Jotain on hankittukin, nimittäin parit ompelukirjat. Oi mitä inspiraatiota! Aikaa, aikaa tänne jostain, jookos? Molemmat löytyy muuten Joensuun kirjastostakin (vink, vink). Scandinavian Stitches on suomalaisen Kajsa Wikmanin kirjoittama. Tilkkukirja on ohfransson -blogia kirjoittavan Elizabeth Hartmanin kirja.


Ja jotta olis jotain mitä ommella niin ostin vähän lisää. Ruutukankaita menin hakemaan ja Amy Butleria olisin ostanut myös, mutta kun Amy Butleria ei ollut niin ostin sitten Free Spiritin Leanika kankaita. Amyt on kuulema täällä päin vain tilausvalikomassa (muutamassa isommassa kaupungissa ihan kaupoissa) ja tilaus kestää 3-4 viikkoa... Onneksi on nettikaupat, eihän tuollaisia aikoja kankaita ooteta!

keskiviikkona, helmikuuta 09, 2011

Syntymäpäiviä - Birthdays

Helmikuun alussa syntymäpäiviä viettää mieheni ja sisareni, joten pieniä lahjoja olen puuhaillut.


Mieheni ei oikein käytä villasukkia saati lapasia joten kohtalonaan on saada pipoja. Entisten pipojen kaveriksi hän sai uuden, vähän kauniimman, minun itse suunnitteleman kirjoneulepipon. Pipon aihepiirinä on hänen lempiasiansa, veneily ja metsä. Värinä puolestaan lempivärinsä oranssi.


Olen itse kyllä tosi tyytyväinen tähän pipoon, kuvio onnistui hyvin, siinä ei ole pitkiä langankuljetuksia ja alareunan ainaoikea antaa pipoon ilmettä.


Siskolleni lähti lahjaksi pari eväspussukkaa. Erittäin hyviä lounasleipien tai kävelyretkien eväsleipien kuljettamiseen. Sisällä vahakangasta, ulkopuolella puuvillaa ja ja kiinnityksenä tarranauhaa.

February: Birthday of my DH's and my sister. Hat (that I designed) for DH and lunch pouches for sister.