torstaina, elokuuta 11, 2011

Lomalla osa 2 - On vacation part 2

Lomalla on ollut aikaa istua ompelukoneen ääressä ja käyttää niitä tilailtuja kankaita ja lehtiä (vihdoinkin). Interweaven julkaisemasta 101 Patchwork projects -lehdestä löytyi monta kivaa juttua. Ihan ensimmäiseksi tein lehden ohjeilla pienen penaalin.
Seuraavaksi sitten autossa erittäin tarpeellisen tavaran, eli autoroskiksen! Miten ei ole aiemmin tällainen tullut mieleen? Modan Layer Cake-kangaspaketit tulevat nauhalla käärittyinä, nyt pääsi tuo nauhakin hyvään käyttöön. Kankaat Modan Panache.
Roskiksen sisävuoren kokosin jämälaatikossa olleista tilkuista, tulivat nuokin käytettyä.
Vetoketjupusseille on käyttöä, jos ei muuten niin lahjana. Eri käsityökirjoista on näiden pussien mallit. Tuota sinistä pussia tehdessä alkoi jotenkin oudosti viirata ja päädyin ompelemaan vetoketjun paikalleen kokonaan käsin. Vetoketjun alalaitakin on ommeltu kiinni vuoreen niin että se pysyy kauniisti paikallaan pussin ollessa auki. Kankaina näissä Alexander Henry, Modan Panache ja Tilda.
Tuliaisiksi tein muutaman pinnin, helppoja ja nopeita, miten ei näitäkään ole aiemmin tullut tehtyä?

Keväällä leikatut käsityöpussien palaset pääsivät vihdoin pöydältä ajelehtimasta, kokoamiseen ei kovin kauaa mennyt. Ihania pusseja tuli! Tuo mittanauhakangas on tosi hauska.
Näitä pussukoita ommellessa alkoi harmittamaan kun neulatyyny oli aina väärässä paikassa, no ei ole enää. 7 cm x 12 cm kangaspala, nappi, 40 cm kuminauhaa ja vanua. Hyvin toimii.
Helppo kuuden taskun laukku syntyi vauhdikkaasti parissa tunnissa näillä ohjeilla. Kankaina Amy Butleria ja sitä jotain toista L-alkavaa kangasta jota Eurokankaisiin tuli keväällä.
Ja silti tuntuu etten ole lomalla mitään ommellut... Keskeneräisiä projekteja tosin on edelleen...

On holidays I have had time to sew and make all these things and I still feel I haven't sewn... :-)

4 kommenttia:

 1. Mittanauhakangas on kyllä tosi hauska. Mistä sellaista olet löytänytkin?

  VastaaPoista
 2. Vau siellähän on kone surissut oikein urakalla! :) Ihania juttuja olet ommellut.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia!

  Elina: En nyt ikävä kyllä muista mistä tuota ostin. Jostain ulkomaisesta nettikaupasta se oli...

  VastaaPoista