keskiviikkona, lokakuuta 27, 2010

Nupulle peitto - Little blanket

Päätin minäkin osallistua Nupulle peitto -keräykseen.
Peitto on kooltaan  42 cm x 42 cm. Kankaat on Lontoosta ostamastani Modan Candy Bar lajitelmasta, City Weekend on tämän kangasmalliston nimi. Väliin laitoin ohuen vanun ja pohjaksi fleeceä. Tikkauksiin kokeilin Lontoosta ostamaani "tikkausmallinnetta" jolla piirsin kuvion ja sitten tikkasin sen vapaaompelulla. Harjoituksen puutetta, ei ihan kuviot onnistuneet, mutta kiinni pysyy kuitenkin.

Toivottavasti tästä on jollekulle pienelle potilaalle iloa.

Little blanket for prematurely born babies. Fabrics are from Moda's Candy Bar selection, this fabric line is called City Weekend.

perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Seinälle - Wall hangings

Työhuoneen seinät kaipasivat vielä jotain piristystä. Olen muutamissa blogeissa ihaillut seinälle laitettuja kirjontakehyksiä joihin on pingotettu kangasta tai kirjontatöitä. Päätin itse käyttää tätä samaa tapaa, kehys on nopeasti siirrettävissä toiseen käyttöön jos yhtäkkiä päättäisin kovasti innostua kirjomisesta (yksi juttu on itseasiassa kesken...).
Ostin muutaman kehyksen ja virittelin niihin Modan Tweet tweet -sarjan kankaan, pellavalle ommellun pöllön ja Alexander Henryn Willow tree -kankaan. Pöllöä en kuitenkaan kehitellyt itse vaan innoittaja oli tämä Flickristä löytynyt kuva. Piirtelin pöllön omalla tyylilläni.
Mikähän näissä pöllöissä on kun niitä tuntuu olevan joka puolella? Minäkin olen niitä tehnyt erilaisissa muodoissa ja pöllökangastakin on tullut ostettua.

keskiviikkona, lokakuuta 20, 2010

Valmistumisia - Finished

Uusi työhuone on rauhassa saanut pölyttyä. Töissä on ollut niin kiirettä että kaikki vapaa-aika on mennyt vaan toipuessa. Toipumiseen on kyllä kuulunut neule, joten edistystä on sillä rintamalla tapahtunut. Koska kaikki kyky aloittaa uutta (tai ainakaan lapasta isompaa) on hukassa, niin olen neulonut valmiiksi keskeneräisiä. Mikäs sen parempaa kun saada jotain valmiiksi?
Lontoossa neulotut sukat on molemmat valmiit, vihreät omalla mallilla Vuorelman Vedosta, ruskeat Lorna's Laces Shepherd Sock -langasta tällä ohjeella. Viime talvena aloitetut raitalapaset alpakkalangasta ovat nekin valmiit. Lapasissa on yksi kerros harmaata ja yksi kerros Artesanon Hummingbirdia (ohuempaa). Hummingbird oli ihanan väristä kerällä, mutta neulottuna ihan mahdotonta. Tämä malli oli tälle langalle ihan paras.
Poikaseni valitteli että lapaset alkavat käydä pieniksi joten pitihän äidin tehdä sitten uudet. Mallina sama kuvio kuin vuosia sitten tehdyssä pipossa joka on edelleen käytössä. Lankana tietenkin Novitan merinovillaista Woolia jota silloin hamstrasin.
Kuvassa taustalla oven pielessämme kasvanut köynnöskukka joka muuttui syksyn tullen aivan upea väriseksi. Kasvin nimestä ei ole aavistusta. Isot lilat kukat siinä oli.

My new study has been dusting alone, work has taken all my time and energy. Those few moments that I had, have been spent in the sofa, knitting. Socks that I knitted in London are now finished as are couple of mittens that have been waiting their turn.