maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Rok-Rok

Kulunut viikonloppu meni Ilosaarirockissa. Olipa taas hauskaa, en ole pitkään aikaan siellä ollutkaan. Ekaa kertaa rokissa olin aikoinaan 20 vuotta sitten ja Eppu Normaali soitti siellä silloinkin :-) Tällä kertaa lippu tuli kuitenkin hankittua Faith No Moren vuoksi ja Wau mikä keikka se olikaan!

Pari päivää ennen rokkia olin kiikuttamassa muutamia rikkinäisiä farkkuja roskikseen, kunnes yhtäkkiä se ajatus iski! Näistä tulee farkkutilkkutäkki rokkiin! Housut paloiksi, silitystä, leikkausta, ompelua, pohjakankaan etsiskelyä. Lopputulos juuri ajatusten mukainen, taskut reunoilla koristeena, reunat punaisina korostavat farkkujen väriä.
Ompelussa en ommellut tavallista saumaa, vaan ompelin kankaat päältä yhteen siksakilla, rispaantuminen kun ei näissä farkkukankaissa niin haittaisi. Ylälankana käytin kirjontalankaa. Pohjakangas on Finlaysonilta ostettua, vuoreksi laitoin pari vanhaa pyyhettä. Kerrokset ompelin yhteen puuvillalangalla.
Rokin jälkeen peitto piti tietenkin pestä, tuloksena pari repeytynyttä saumaa. Ne on helposti korjattu, jos nyt on tarpeen korjata. Peittoon jäi nimittäin jo alunperin pari reikää ihan tarkoituksella.

lauantaina, heinäkuuta 17, 2010

Kesä! - Summer!

Säätiedotuksissa luvattiin toukokuussa hellettä, ajatus päätyi heti tuotantoon: Kesäinen olkalaukku puuttui varastosta.

Hetki blogiselailua ja jo löytyi hyvä malli. Vahvike oli erilaista kuin ohjeessa ja magneetin kiinnityskään ei mennyt ihan putkeen, mutta mitäpä noista. Hyvä kassi kuitenkin, käytössä on ollut koko ajan. Päällinen Marimekosta ja vuorikangas Ikeasta.


Kaveriksi pari pientä kukkaroa, ohje noodleheads-blogista (alhaalla punainen ja vihreä), japanilainen "käsilaukku" (pystyraidallinen vasemmalla) ja lisää kassia ja pussia. (Kuvan sukkaneuleena on edellisessä postauksessa esitellyt valmiit Froot Loop sukat.)

Ompelupussukoita useampi, testasin myös hexagon-tilkkuilua.

Uintiretkien kuivatteluhetket käytin pullonkorkkipannunalusten tekemiseen. Ensimmäiset kymmenen tein kaksi vuotta sitten... Näihin meni sekalaisia puuvillalankoja.

Weather forecasts promised +25 C (in May) so I had to make a summerbag for myself. Then some knitting pouches, I never have enough of these (Do I have too many WIPs? Propably so...), zippered pouches, bags etc.
Swimming trips are very good for making these potholders. Various cotton yarns for these.

torstaina, heinäkuuta 15, 2010

Wollmeiseä käytetty - Wollmeise in use

Wollmeise keriäni olen enimmäkseen vain silitellyt, mutta raaskin kuitenkin jopa yhtä niistä ryhtyä neulomaan.


Sukat kun on kyseessä, niin eipä niitä kauhean kauaa neulo. Mallina Froot Loop, Knittystä. Lankana Wollmeisen Aus malt (twin), semisolidina harmaana. Malli on ihanan helppo, ei tartte kuin puikotella menemään.


One wollmeise yarn ended up to my needles and turned into socks. Very nice to knit and the colour is lovely semisolid grey.

tiistaina, heinäkuuta 13, 2010

In memoriam

Tämä aamu ei alkanut ihan niin kuin toivoa voisi... Seitsemältä heräsimme puhelimen soittoon, venevajamme oli poltettu ja tietenkin siinä samalla veneemme. Usempi perhe koki saman kohtalon.

Melkein kaikkiin kesälomasuunnitelmiimme liittyi vene. Suunnitelmat menevät siis uusiksi siltä osin, onneksi kanootti on sentään vielä olemassa. Yllä viimeiseksi jäänyt kuva, olimme matalikolla uimassa viime lauantaina.

Mieheni sorvasi ystävänsä kanssa veneeseen keväällä näin upean puuruorin...