perjantaina, tammikuuta 29, 2010

Pussukkaa - Little Pouch

Ompelukone löytyi taas. Tällä kertaa innotuksena oli tämä upea Robert Kaufmanin kangas, Summer by Monaluna from AboutTown. Kangas löytyi Eurokankaan palalaatikosta, mutta tätä on varmaan hommattava jostain lisää, kuosi on suorastaan upea!
Ohje tämän malliseen pussukkaan löytyi Lisa Bergeren kirjasta Kasseja ja laukkuja. Pohja tehdään ylöskäännetyillä nurkilla ja ylälaitaan ommellaan reunus ja sitten vasta vetoketju. Kankaiden väliin tikkasin polyesterivanun. Yläsyöttäjä on siinä hommassa todella hyvä vekotin.
Sisäpuolella on Amy Butlerin Midwest Modern sarjan kangasta, reunus on Modan Panache-sarjasta. Laitoin sisälle myös nimikoinnin, koska tämän ompelu onnistui nimittäin todella hyvin! Pitäisi hommata niitä nimikointinauhoja vihdoin.

Koska sininen ei edelleenkään ole värini, äitini sai tämän pussukan syntymäpäivälahjakseen. Tosin tämä kuosi sai jo muuta harkitsemaan...

Little pouch for my mother, fabrics from Robert Kaufman, Moda and Amy Butler.

keskiviikkona, tammikuuta 27, 2010

Domino slippers - Pattern in english

To help you all who don't speak or read finnish, I translated Domino slippers pattern in english.


Download your pattern

Happy Knitting!

sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Sisustuspuuhissa

Tässäpä on viikon puuhailujen tulos. Oma pelikenttä on suunniteltu!

Pelimaailma on valloittanut nuorta miestämme ja erityisesti Mario-pelit miellyttävät. Ensimmäinen ajatus oli maalata seinään jättikokoinen Mario (tästä seinämaalaamisesta kun on edelleen ihan kivat muistot meidän vanhempien makarin jäljiltä), mutta sitten netistä löytyikin valmiit Blikin seinätarrat. Pistimme tilaten. Toimitus kesti 8 päivää. Tarrojen liimaus oli äärettömän helppoa, joten voin suositella.

Huoneessa oli aiemmin jättileveä valasboordi ja tavallinen lakattu Lundia-hylly pöytineen. Myös hylly pääsi piristyskäsittelyyn eli hionnan ja lakkauksen jälkeen värinä on kaunis kuultovalkea.

Operaatio vaatekaapin (joka siis on vielä vaiheessa) yhteydessä eteemme osui paikallinen lasiliike josta kävimme tilaamassa cd-kaapin ovet. Johan niistä on ehditty puhua vain vähän yli vuosi...

Tosi hyvä tuli, miksihän tätä ei aiemmin saanut tehdyksi?
Cd-kaappi on meidän omaa designia ja mieheni rakentama. Se on mitoitettu tuohon ja hyllytilaa laskettiin onneksi vähän reilusti. Dvd-levyistä hyllyssä on vain pelit ja lasten leffat.

lauantaina, tammikuuta 23, 2010

Kurssia ja kiitoksia

Tämä päivä hujauhti vauhdilla Tuulian Tailored Sweater-kurssilla.


Paidan neulominen tällä tyylillä vaikuttaa tosi näppärältä tavalta, eikä tämä vaikeaa ollut ollenkaan.

Päässä pyörii monenlaiset suunnitelmat, mutta vikana taitaa olla että ei oikein malttaisi neuloskella niitä koetilkkuja kun muutenkin vähän hitaanlaisesti kaikki jutut etenee. Liikaa on eri projekteja vaiheessa, ei mihinkään osaa keskittyä tarpeeksi, se on ongelmana täälläpäin.

Sama ongelma koskee tätä blogiakin. Viime viikolla Käsityöperhonen oli päättänyt kiittää ihania blogeja ja minäkin sain tunnustuksen! Kiitos!

Kyllä oli kiva kuulla että joku tästä blogista tykkää. Itsellä kun on ollut välillä kovin ristiriitaiset fiilikset tän suhteen, kun ei päivityksiä ole jaksanut viime aikoina kovin aktiivisesti tehdä.

Hitaasti kiiruhtaen, sehän oli tän vuoden motto.

maanantaina, tammikuuta 11, 2010

Maatuskat - Russian dolls

Suloiset maatuskat osuivat silmään viime keväänä ja ohje saapui juhannuksen aikoihin. Joulunpyhinä tyttären kanssa pengottiin laatikoita ja tämä ohje osui silmään. Itse työn pistelyyn meni 7 päivää, joista pari vietettiin pääosin pistellen. Värit on tosi kivat, vaikkakin sininen ei yleensä ole minun värini ollenkaan.




Ohje: Tralala, Violariumista
Langat: DMC:n muliinilangat

Tätä oli kyllä tosi kiva pistellä, työ oli selkeä ja värivaihteluita ei ollut liikaa. Mulla kun meinaa hermo mennä jos pitää pari pistoa tehdä tällä värillä ja sitten vaihtaa, usean eri neulan ja värin käyttäminen yhtäaikaa samalla rivillä ei ole mun juttu.

Viimeistelin tämän ohjeen kuvan mukaisesti, tosin vähän yksinkertaisemmin. Violariumilta löytyi hyvä ohje tämän pinkeep -tyylisen viimeistelyn tekemiseen, enpä ollut aiemmin moiseen tapaan tutustunutkaan.


Reunoille puuvillalankaa jonka kiinnitin pienillä neuloilla. En viitsinyt sitäkin ryhtyä ompelemaan kun itse pistely ja tausta on jo ommeltu toisiinsa kiinni.

I bought this cross stitch pattern last summer, these russian dolls are so wonderful. I really like the colours, althought blue is not my color usually. This took about 7 days to finish. Very nice!

sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Lapasten uusi muoto - New form of mittens

Dropsin joulukalenterista löytyi mielenkiintoinen lapasohje. Sen sijaan että neulottaisi normaalisti pyörönä, lapanen neulotaan pitkittäin. Tätä oli pakko testata.

Drops x-mas calendar had a interesting mitten pattern. It was knitted vertically instead of horisontal way. I had to test it.

Punaiset lapaset / Red mittens

Ohje/ Pattern: Drops, suomeksi / in english
Lanka/Yarn: Novita Wool
Puikot/Needles: 3 mm


Punaisista lapasista tuli tosi hauskat ja lämpimät. Kaiken lisäksi ne oli nopeat neuloa kun sai vain pistellä ainaoikeaa. Kuvan vihreät valmistuivat myös eilen, ne on tehty Lanettista 2,5 puikoilla.

Eilen neuletapaamisessa Helka sanoi että voisi tehdä näitä lapasia töiden ohessa neuloessaan, joten siinä samalla kehittelin näistä sarjatyöversion.

These red mittens turned out warm and nice. And very fast to knit because of garter stitch. Yesterday in our local stitch and bitch meeting I invented how you could make these as a series. Green mittens were also finished yesterday, they are made of Lanett with 2,5 mm needles.

Sarjatyönä nämä lapaset tehtäisi siis yhtenä pötkönä, väliin tulisi vain peukunkohdat ja lapaset erottuisivat toisistaan yhdellä erivärisellä harjanteella (tämä kerros on neulottava molempiin suuntiin jotta lapasten raidat ovat samannäköiset, mutta jos raitoja ei ole, niin silloin tämä ei ole ongelma) joka myöhemmin purettaisi pois kun lapasia yhdisteltäisi oikeaan muotoon. Aika hauska. "Huiviako neulot? - Ei kun lapasia..."

These mittens could be knitted as series. You only need to put in thumbs and separate mittens from each other by knitting one garter ridge in both directions (if knitted only oneway, mitten stripes won't be the same, but if your mittens doesn't have stripes, then this is not a problem) that will be taken away when sewing the mitten in it's form. Pretty funny. "Are you knitting a scarf? - No, these are mittens..."

Omiani ei siis tehty sarjana vaan melkein ohjeen mukaan. Tein nämä lapaset 50 silmukalla. Neuloin 24 kerrosta, sitten peukun paikka, sitten toiset 24 kerrosta ja päättelyn yhteydessä neuloin lapasen reunat yhteen. Tämän jälkeen ompelin pään kiinni, poimin peukalon silmukat (24s) ja neuloin peukun. Muista tehdä lisäykset lapasen yläpään puolella ja kavennukset alhaalla, muutoin peukku menee nurinperin (tuli kokeiltua :-)). Sitten poimin 48 silmukkaa (eli 1s jokaisesta ainaoikein harjanteesta) ja neuloin niillä pyörönä varren.

ps. Shizen a hat has a pattern in english, if anyone is interested.