maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Ommellut joululahjat

Joululahjoja sain sentään valmiiksi kaikesta hopusta huolimatta.

Tämän vuoden suuritöisin lahja meni äidilleni. Etupuolen rimpsu piti laukkuun kuulema ehdottomasti tehdä, itse näitä hieman vierastan, mutta kyllähän se laukkuun antaa ilmettä.
Hän näki syksyn Lontoon reissulla tilkkukaupassa kauniin tilkkulaukun ja pyysi että ompelisin hänelle sellaisen. Kankaat ostettiin samantien, mutta eiväthän ne ihan riittäneet, joten pistin jonkun verran omiani sekaan. Laukun ompeluun meni pari päivää, sen verran sai sipistellä, mittailla ja harkita että menee oikein. Ulkopuoli on ensin ommeltu kasaan, sitten tikattu.
Vuoren kokosin tilkuista ja ompelin siihen avainrenkaan ja taskun.
Aioin ensin laittaa laukkuun kiinnitykseksi magneettinapin, mutta sitten sainkin idean miten vetoketjun voisi kiinnittää laukkuun hyvin. Ideaa pohjusti kassikuvat Tilkunviilaajan blogissa. Yläosa piti tämän myötä miettiä uusiksi, mutta oikein hyvä siitä tuli.

Sisareni puolestaan pyysi lahjaksi Kindle-lukijan suojusta. Ompelin laatikoista löytyneitä tilkkuja paksun tiiviin kovikekankaan päälle. Sitten tein siitä pussukan.

Vetoketjun kiinnitys ei meinannut onnistua, mutta kelvollinen tästä tuli. Kovikkeen toisella puolella oli silityksessä sulava liima, joten vuori on nyt kiinnitetty kiinni päällyskappaleeseen. Näissä alla olevissa kuvissa myös ensimmäinen yritys, tuosta pussukasta tuli liian pieni. Näitä oli tosi hauska ommella.


Kummityttöni sai lahjaksi tällaisen pussukan, meikkilaukuksi tai penaaliksi tuo vaikka kävisi. Keskimmäinen kangas ja vuori Amy Butlerin, vetoketjun vieressä Modan Wee woodland -malliston kangasta. Ohje pussiin on Lisa Bergeren kirjasta Suuria ja pieniä tilkkutöitä.

4 kommenttia: