maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Rok-Rok

Kulunut viikonloppu meni Ilosaarirockissa. Olipa taas hauskaa, en ole pitkään aikaan siellä ollutkaan. Ekaa kertaa rokissa olin aikoinaan 20 vuotta sitten ja Eppu Normaali soitti siellä silloinkin :-) Tällä kertaa lippu tuli kuitenkin hankittua Faith No Moren vuoksi ja Wau mikä keikka se olikaan!

Pari päivää ennen rokkia olin kiikuttamassa muutamia rikkinäisiä farkkuja roskikseen, kunnes yhtäkkiä se ajatus iski! Näistä tulee farkkutilkkutäkki rokkiin! Housut paloiksi, silitystä, leikkausta, ompelua, pohjakankaan etsiskelyä. Lopputulos juuri ajatusten mukainen, taskut reunoilla koristeena, reunat punaisina korostavat farkkujen väriä.
Ompelussa en ommellut tavallista saumaa, vaan ompelin kankaat päältä yhteen siksakilla, rispaantuminen kun ei näissä farkkukankaissa niin haittaisi. Ylälankana käytin kirjontalankaa. Pohjakangas on Finlaysonilta ostettua, vuoreksi laitoin pari vanhaa pyyhettä. Kerrokset ompelin yhteen puuvillalangalla.
Rokin jälkeen peitto piti tietenkin pestä, tuloksena pari repeytynyttä saumaa. Ne on helposti korjattu, jos nyt on tarpeen korjata. Peittoon jäi nimittäin jo alunperin pari reikää ihan tarkoituksella.

7 kommenttia:

 1. Loistoidea, toi näyttää kivalta! Tekee mieli lainata ideaa(jos et pahastu?) Ankkarockia silmälläpitäen!

  VastaaPoista
 2. Minä en ole (ainakaan tähän tietoon) menossa festareille mutta farkkupeittoidea kolahti. Minulla on iso ja alati karttuva kassi käytöstä poistettuja farkkuja, joille olen yrittänyt miettiä käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Hieno peitto ja loistoidea, pannaan korvan taakse, jos vaikka joskus...

  VastaaPoista
 4. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että vanhoista farkuista voisi tuollaisen piknic -alustankin tehdä. Hieno idea laittaa farkut uusiokäyttöön.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! Aivan vapaasti vaan soveltamaan omilla farkuilla! Laittakaa linkkiä jos teette, mielelläni katsoisin tuloksianne.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava idea vanhojen farkkujen uusiokäytölle! Käypä blogissani, siellä on sinulle jotakin... :)

  VastaaPoista
 7. Hauska idea! Ja hieno lopputulos, vähän rokimpi piknikpeitto. :D

  VastaaPoista