perjantaina, maaliskuuta 26, 2010

Rakentelujuttuja

Kiitos kommenteista! Ehkä noille turhakekämmekkäille jotain käyttöä vielä löytyy...

Sitten vähän rakennusjuttuja kun Merja niistä kyseli.
Lipasto on rakennettu mittojen mukaan tuohon paikalle, laatikkoja on kolme ja niiden etulevyjen korkeus on 2 x 20 cm ja 30 cm. Syvyys on 30 cm. Kaikki näkyvät osat on tehty koivulevystä, laatikoiden sisus on vaneria ja mäntylevyä. Kannessa ja sivuissa oleva paksu koivulevy on ostettu Puukeskuksesta 62 cm leveänä ja yli 2 metriä pitkänä palana. Levyä on vielä lisääkin, sillä suunnitelmia on :-) Pienemmät koivulevyt on K-Raudasta. Laatikoiden 25 senttiset kiskot piti tilata kun haluttiin sellaiset laatikot jotka ei paikaltaan tipu. Pintakäsittely on tehty Osmo Colorin valkealla vahalla.
Sisällä on ihan paras osuus, laatikko on jaettu vanerilla osasiin, joten kukin johtokasa pysyy paremmin siellä missä pitää.

Meillähän on näitä itse tehtyjä kalusteita jo aika paljon. Kaikki ovat hyvin pelkistettyjä, sillä pitkäikäisten huonekalujen ei mielestäni pidä olla krumeluureja. Kaikkien näkyvänä materiaalina on koivulevy ja kaikki on käsitelty Osmo Colorin vahalla, läpinäkyvällä, pähkinällä tai valkealla.
laatikosto
Ensimmäiseksi rakennettiin eteisen penkki jonka laatikoissa säilytetään kasvavaa lapas/kaulaliina/pipo varastoa. Kuhunkin laatikkoon mahtuu neljä orthexin muovilaatikkoa ja päälle mahtuisi vielä toinen kerros, mutta sitä ei olla sentään käytetty.
Seuraavaksi tuli kukkataso ja televisiotaso. Televisiotason alle tehtiin vielä pienet pyörillä varustetut tasot joiden päällä on av-vekottimet ja laatikot joissa säilytetään pelikonsolin ohjaimia sekä kirjaston kirjoja. Näin myös taustan siivous onnistuu helposti kun tasot liikkuu pyörillä.
Sitten rakennettiin cd-kaappi. Tämä oli paikoillaan yli vuoden ennenkuin saimme vaihdettua lamput parempiin ja ostettua huurretut lasiovet.
Suunnitelmissa on vielä monenmoista, joten jahka saisin potkittua miehen tekemään tarkemmat piirustukset niin päästäisi kohta jo toteuttamaankin seuraavaa projektia. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti