sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Housut - Trousers

Tyttäreni ilmoitti eräänä päivänä että kaupan vaatteet on ihan tylsiä ja että hän haluaa ommella vaatteet itse. Ensimmäiseksi ompelutyöksi valikoitui housut ja tietenkään kumpikaan meistä ei ollut moisia koskaan ommellut. Siksipä valitsimme kangasvarastostani kankaan jonka pilalle meneminen ei ihan niin hirveästi harmittaisi.

Suorat sivusaumat hän ompelikin itse, mutta muu osuus jäi minulle. Ensimmäinen ongelma oli haarasauma, sitä piti syventää useampi sentti jotta housut istuivat mitenkään. Kun tästä selvittiin, aloin ihmettelemään vetoketjua. Se ei halunnut asettua paikoilleen, mutta usean kerran vääntämisen jälkeen sain vihdoin edes jotenkin onnistuneen version.

Tässä välissä piti kerätä voimia useampi päivä, sillä arvasin että vyötärönauhan kanssa voi hetki mennä. Loppujen lopuksi meni parikin hetkeä, ratkoin nimittäin useamman kerran ennenkuin asettui. Sen verran leveät housut edelleen olivat, että vyötärönauhan sisäpuolelle asennettiin kuminauhaa.

Ohje: Suuri käsityölehti 3/09, helppo kaava -housut (ei taskuläppiä eikä hiuslaskoksia)
Kangas: Anttila

Lopussa ei voinut kuin ihmetellä että hei, ne housut sopii ja pysyvät päällä ja istuvatkin suht hyvin. Ihmeellistä, minä onnistuin!

First trouses that I have ever made. I had to undo a lot, but finally they were finished.

lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Englantilaiset ruusut - English roses

Viime kesän Lontoon reissulta ostin ihanaista lankaa jota olen useampaan eri projektiin ajatellut laittavani. Lopulta päätin kuitenkin tehdä sukat, olihan kyseessä sukkalanka.


Malliksi valikoitui ensin Nancy Bushin Travelers Socks, mutta neulottuani sukkaa pari mallikertaa, totesin että ei tule mitään, minä en jaksa näitä silmukan siirtoja. Yläreunus jäi ja muun sukan malliksi neuloitui Nancyn toinen malli, New England. Vartta sovelsin hieman.


Ohje/Pattern: New England, Nancy Bush, Knitting on the Road
Lanka/Yarn: Dream in Colour Smooshy
Puikot/Needles: 2 mm



Lanka on kyllä todella ihanaa, tosin parempi ollakin, on sen verran hinnakasta lankaa. Taas kerran tuli todettua miten pingotus on mahtava juttu näille pitsisukille.

Tänään oli koulun kevätjuhlapäivä, lapset veivät kouluun kiitokseksi mansikoita.

Ohje ja idea löytyi Tellun blogauksen kautta täältä.
Lankana Mandarin Petitin jämät ja 2,5 puikot.


Ehdinpä tässä myös ompelemaan. Pikkukassi valmistui pellavakankaista. Pahimpaan neuletuskaan käsilaukussani on kulkenut tiskirätti. Tuskaa riitti, sillä tähän ei kauan mennyt. Ohje on täällä.

maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Pöllöt - Owls

Erään päivän blogiseikkailun yhteydessä törmäsin ihaniin ommeltuihin pöllöihin. Pitihän niitä sitten muutama tehdä meillekin vaappumaan.


Pöllöt ovat neuleissakin. Tämä pipo lähtee lintumiehelle.

Ohje/Pattern: Who?
Lanka/Yarn: teetee Alpakka
Puikot/Needles: 4 mm

I found these wonderful owls days ago when I was wandering in craft blogs. I had to make some. I also wanted to knit owls, this hat is going to be a present.

lauantaina, toukokuuta 23, 2009

UFOn on nähty poistuvan paikalta... - One UFO gone

Sensaatiouutisia, UFOista ainakin yksi on poistunut...

Olen seuraillut FUFO-projektia, kun harkitsin itsekin liittyväni joukkoon, mutta en sitten viitsinyt kun ajattelin etten kuitenkaan malta noita vanhoja töitä neuloa.

Jotain ihmeellistä kuitenkin tapahtui ja huomasin että tyttärelle viime keväänä aloitettu bolero kiinnostaakin taas.

Ohje/Pattern: oma / my own
Lanka/Yarn: Cheval Blanc Ambre (100% bambu)

Puikot/Needles: 3 mm



Yksi etu- ja takakappaleen yläosa puuttui, ne tuli neulottua yhdessä illassa. Hihojen kanssa menikin sitten useampi viikko, kun piti opetella miten neulotaan hiha ylhäältä alaspäin (hyvät ohjeet löytyi Custom Knits-kirjasta, kiitos Kirsi) ja eipä tuota neulonta-aikaa ole niin kauheasti ollut (kuten voi huomata tämän blogin viime aikaisesta päivitystiheydestä). Ensimmäinen hiha piti purkaa kun se oli liian leveä (sopi minullekin...). Toisella kertaa tuli poimittua sopiva määrä silmukoita. Niin ja kuvio hihassa on ihan tahallaan väärin päin.


Boleron reunoihin tein i-cordia jonka kiinnitin neulomisen yhteydessä paikalleen. Luulin että siinä kyllä kestää, mutta kahdessa illassa sekin valmistui.


Tosi tyytyväinen olen tähän.

Sensational, one UFO has left the building. I started this last spring for my daughter, but something else came up. Now I finally finished this. Sleeves took most of the time since I had to learn how to knit sleeves from top-down. This is very good!

perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Pitempiä projekteja

*EDIT: Korjattu linkki

Blogausinspiraationi on ollut ihan kadoksissa. Kaikenlaista juttua tässä on tullut tehtyä kuitenkin. Välillä tosin tuntuu että mitään muuta ei ehdi tehdä kuin siivota, sen verran paljon tuo aurinko on siivousurakkaa tuonut. Ikkunat on pesty, lasten vaatekaapit ja tavarat on käyty läpi ja jopa puuvarasto on siivottu (no oikeasti se piti tyhjentää ja täyttää uudelleen siksi että lattia oli rakennettava uudelleen, mutta siivoamistahan sekin tavallaan oli).

Mutta sitten ihan muuta...

Monta vuotta sitten sain uuden silityslaudan jonka kangas ei ole todellakaan ollut kuosiltaan minua miellyttävä. Kerran jo meinasin sen päällystää, mutta homma jäi jostain syystä vaiheeseen (kangaskin oli jo leikattu).

Nyt päätin ryhtyä uudelleen toimeen Ompele suit sait -kirjan innoittamana. Nyt ei silitystä ainakaan häiritse ikävä kangas.

Kangas Ikeasta.

Tämäkin kassi on ollut pitkään vaiheessa, mutta vihdoin sekin tuli valmiiksi.

Ohje: Suuri Käsityölehti, numero ja vuosi on nyt hukassa, mutta ehkä -99
Sisällä kukkasia ja pari taskua.


Neulatyynystä vähän parempi versio, tää on kyllä tosi kätevä. Pysyy hyvin pöydällä riisipussin avulla. Ompeluohjeetkin oli tosi selkeät.

Ohje: SewMamaSew:n blogista (pdf)

Äitini sai äitienpäivälahjaksi sinivuokon (rintaneulan), tosin virkatun sellaisen.

Malli on omasta päästä. Lanka Mandarin Petitiä.

I have been sewing and I made my mom a little flower.