maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Yksinkertainen on parasta / Simple is the best

Vuosi sitten meidän vanhempien makuuhuoneeseen tuli perheen kakkostelevisio. Television katselu on kuitenkin ollut hieman ikävää koska tyynyjä ei ole ollut tarpeeksi. Vihdoin sain hankittua Jyskistä sopivan muhkeat tyynyt, mutta koska tyynyn muoto poikkesi tavallisesta (tyyny on kymmenen senttiä korkea), piti hieman pohtia miten saisin näihin sopivat tyynyliinat.

Suunnittelin ensin ompelevani pussit paloista, siis etukappale ja takakappale ja suikale joka kiertää koko tyynyn. Sitten seuraavaksi ajattelin vain yhtä kappaletta jossa olisi reunataitteet, mutta ei tuntunut hyvältä sekään. Tyynyliinan sulkemistapakin oli ongelmana.


Tästä Marimekon upeasta kankaasta, Kissanmintusta, se "yksinkertainen on parasta" -ajatus sitten lähti. Yksi iso pala kangasta, täsmätään kuvio tyynyn reunaan, taitetaan hulpiot sisäpuolelle, ommellaan sivusaumat ja ommellaan kaikkiin nurkkiin taitokset. Sitten vaan vetoketju paikalleen ja valmista tuli.


Kaiken hyvän lisäksi löysin ompelukoneestani saumojen huolitteluompeleen! Mikä autuus, ei enää saumojen tuplaompelua. Kannattaisikohan lukea käyttöohjeita tarkemmin?

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä. Mun ensimmäinen rukilla kehrätty lanka! Jiihaa! Kiitos Kirsi testiajosta!Ylikierrettä ja paksuja kohtia, mutta kuka välittää, se on mun kehräämää joten tietty se on täydellistä... *virne*

Simple is the best. I tried to make these pillowcovers way too difficult, but all they needed was six seams and a zipper. Last but not least, my first yarn made with spinning wheel.

2 kommenttia: