lauantaina, huhtikuuta 26, 2008

Arvonta päättyi

Uuden työn löytymisen kunniaksi päätin arpoa myös toisen palkinnon. Lapset sanoivat numerot 6 ja 23 joten voittajat ovat tällä kertaa Villapallo ja Catariina.

Onnitteluni! Kiitos kaikille muillekin osallistuneille, kiva kuulla ketä kaikkia täällä käy. Tässäpä onkin minulla puuhaa kun käyn katsomassa teidän kaikkien blogeja, on nimittäin blogien lukeminen jäänyt viime aikoina tosi vähille. Taitaapa olla niin että uuden työn myötä tämä lukeminen ja oman blogin päivittäminen jäävät hieman sivuosaan.

perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

Jiihaa!

Vapaaherrattaren elämä päättyykin yllättäen ensi kuun alussa, sain nimittäin TÖITÄ! Hyppäys uuteen erilaiseen tehtävään kyllä jännittää, mutta eiköhän sitä opi hommat kunhan vaan pääsee tekemään. Tämä työjuttu tuli huomattavasti nopeammin kuin olin ajatellutkaan.

Nyt onkin sitten enää puolitoista viikkoa aikaa tehdä pitkä pitkä lista asioita joita piti tehdä kun oli aikaa... Ehkä osa näistä jopa valmistuu ja loput, no, ehkä ne vaan jatkaa odottamista.

Kameran metsästys jatkuu...

Arvontaakin voi vielä osallistua niin pitkään kunnes ilmoitan että arvonta on nyt suoritettu.

tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Ei kuvia

No pöh, olisin mielelläni näyttänyt kuvan helmijutuista ja yhdestä virkkausjutusta, mutta kamera sanoi nyt kokonaan sopimuksen irti... Uusia olohuoneen verhojakin suunnittelen ja sitä kangastakin olisin voinut vilauttaa.

On tässä asiassa hyväkin puoli, nyt voi oikeasti lähteä uutta kameraa ostamaan. Olen tuota jo pitkään harkinnut, mutta kun entinen on toiminut ei ole mitään suunnatonta tarvetta ollut.

Osallistukaahan arvontaan.

maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

100.000 vierailijaa

Blogia olen pitänyt kolme ja puoli vuotta. Tähän aikaan on mahtunut monenlaista käsityötä, neuloen, virkaten, pistellen, huovuttaen ja maalaten. Elämässä on samaan aikaan ollut myös isompia ja pienempiä mullistuksia ja kaiken moista muuta.

Blogiin kirjoittaminen on viime aikoina ollut vähän sivuvaihteella kun elämää on pitänyt pohtia muutenkin vähän erilailla. Blogi on välillä aiheuttanut myös suorituspaineita, kun on tuntunut ettei osaa kirjoittaa asioista niin kuin haluaisi, eikä aina ehdi blogata (omasta mielestä) "oikeaan aikaan" ja tietenkin harmittaa kun kuvista ei tuolla meidän laatikolla tule niin hyviä kuin haluaisi. Toisaalta onneksi on tuota muutakin elämää kuin netti.

Tämän kuluneen ajan kunniaksi ja koska laskuri pyöräytti 100.000 vierailijan lukeman, järjestän arvonnan. Jokainen tähän postaukseen kommentin jättävä on arvonnassa mukana. Muista jättää meiliosoite (tai blogisi osoite josta moinen löytyy). Palkinnosta ei ole vielä tietoa. Osallistumisaika loppuu 25.4. johonkin aikaan. Jos on joku erityinen juttu jäänyt mun blogista mieleen, niin kerro vaan, olisi kiva kuulla.

Krookukset ovat alkaneet pilkistää meidän kukkapenkistä, joten iloista kevään odotusta vaan teille kaikille!

lauantaina, huhtikuuta 19, 2008

Ompelupäivät / Sewingdays

Näin vapaaherrattarena olen saanut viettää jouteliaita päiviä, joihin ei netti mitenkään välttämättä kuulu. Ajatuksissa on kuitenkin pyörinyt monia erilaisia käsitöitä. Vaikka aikaa on ollut, ei silti ole saanut kaikkia juttuja tehtyä. Nyt, käytyäni työhaastattelussa, jonka jälkeen tuntui siltä että tästä voisi töitä tullakin, innostuin kaivamaan ompelukoneen esille ja penkomaan kaapista kankaat sekä ne monet housut ja muut jotka ovat ompelua odottaneet. Jotkut jopa viime kesästä asti. Koska jos kohta ei aikaa enää olekaan kuluneeseen malliin niin nyt pitää tehdä nämä jutut edes pois mielestä.


Joskus viime vuonna blogeissa esiteltiin neulatyynyjä, taisin silloin bongata tällaisen donitsin muotoisen neulatyynyn jostain.


Lisäksi muutama pussukka erilaisiin tarkoituksiin ja kassi.


Tähän pyykkipoikapussiin tuli idea Tellulta. Uuden tekemistä olen pitkään pohtinut, entisestä kun ei ollut helppo saada pyykkipoikia kun siinä ei ollut tuollaista kunnollista suuaukkoa. Enpä ollut pitkään aikaan mitään kantannutkaan, mutta hyvin silti onnistui. Tuli joskus tehtailua ruokalappuja joihin saikin ommella kanttinauhaa kymmeniä metrejä.

sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Kehruu / Spinning

Lauantaina osallistuin Joensuun käsityöterapeuteille järjestetylle kehruu-kurssille Joensuun Taitokeskuksessa. Tätä on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kehruuta opeteltiin värttinällä kun ei meillä kellään rukkia ole. Oikein hauskaa oli ja lankaakin syntyi. Caterinalta löytyy kuvia kehräystouhusta. Kiitos seurasta kaikille!

Vasemmanpuolimmaiset nöttöset ovat kurssilla aikaan saatuja, loput sitten kotona tehtyjä. Toinen vasemmalta on merinovillaa, muut ovat lampaan villaa. Värttinällä nyt oleva pätkä on parasta mitä olen tehnyt, siinä lanka on enimmäkseen suht samanpaksuista, eli joukossa ei enää ole kovin montaa paksua kohtaa. Nämä langat ovat hieman paksumpia kuin seiskaveikka. Kaikki langat olen kerrannut samalta kerältä. Eilen illalla tuli siis kehrättyä useampi tunti ja käytettyä lapsityövoimaa hyödyksi kun heitä tietenkin heti kiinnosti tämä homma.

Nöttösissä on lankaa nyt noin 35 g, joten vielä pitäisi aika paljon tehdä että saisi edes pipon näistä aikaiseksi. Villaa kyllä löytyy tuolta laatikosta, joten aineksia lankaan kyllä on. Harmaan ja oranssin villan kehrääminen on kyllä aivan erilaista sillä harmaan kuidut ovat huomattavasti pidemmät ja siten siitä on helpompi tehdä ohutta lankaa. Se on yllättänyt miten vähän villakuituja tarvitaan ohuen langan aikaansaamiseksi, tosin on tuo lanka katkennutkin kun on mennyt liian ohueksi (sellaiseksi ompelulangan paksuiseksi). Nyt tekisi mieli testata silkkiä ja alpakkaa ja ....

Taidanpa siis poistua kehräämään.

perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Helmeilyä / Beading

Sain tilauksen tehdä muutamia enkeli-kännykoruja. Ainekset koruihin olivat vähän vähissä, joten keskiviikkona tehty tilaus osoittautui todella hyväksi, tilatut jutut löytyivät jo tänään postilaatikosta. Sayila ja Villihelmi palvelivat nopeasti.

Parilla enkelillä on hauska kaksivärinen mekko.

Useampi näistä on jo menossa uuteen kotiin, mutta jos haluat itsellesi tällaisen, voit meilata minulle. Meiliosoite on tuossa oikealla.

perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Sammal / Moss

Tyttäreni pitkät hiukset ovat nykyisin aina letillä. Tämä taas vaikuttaa siten että pipot eivät kestä päässä. Oli siis ehdoton tarve tehdä pipo jota voi käyttää hyvin letin kanssa.

Ohje/Pattern: oma / my own
Lanka/Yarn: Gjestal Maija
Puikot/Needles: 3 mm


Pipo sai nimekseen Sammal. Mallineuleita tähän on etsitty japanilaisesta kirjasta ja sovellettu niitä sopivasti. Reunusta piti pohtia pitkään kun mikään ei tuntunut sopivan hyvin, mutta tämä versio on mielestäni ihan onnistunut. Pipo on neulottu ylhäältä alas.

Tähän nappiversioon idea tuli jossain blogissa näkemästäni piposta.


Ehkä pitää tehdä vielä toinenkin, jostain pehmeämmästä langasta.

Reunusta neuloessa piti muutama hetki pohtia miten nurjalla puolella saa neulottua nurjan silmukan niin että se näyttää oikealla puolella kiertäen neulotulta oikealta silmukalta. Ratkaisu ei ollutkaan vaikea, silmukka on käännettävä ennen neulomista.

My daughter has a braid in her hair almost everyday. Hats don't fit very well with that so I had to make a hat that would fit.

This hat is Moss. Patterns are ideas from a japanese knitting book. I spent a lot of time thinking about that border and how to separate it from the upper part. I think this turned out ok.

This button idea came from a hat that I saw in someones blog. I may have to make another one...

torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Töppöset / Socks

Tämä oli päivän neule

Ohje/Pattern: oma, joskin toteutus taitaa olla hyvin lähellä Helmiksen sniikkereitä / my own Lanka/Yarn: Novita 7 veljestä
Puikot/Needles: 3 mm


Tein kärkeen lappualoituksen jota sitäkin on pitänyt kokeilla jo useampi vuosi... Raidat sain täsmäämään kun vaihdoin raitojen alkukohtaa silloin kun ryhdyin neulomaan tasona. Kantapäähän vähän pyöristystä. Oikein kivat ja nopeat töppöset.

keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Ideavyöry / Ideas

On se jännää miten aika kulkee vauhdilla. Kun ei töitä tee, niin luulisi että ehtisi koneella istua ja bloggailla, mutta eipä tuota ehdi. Tietokoneet on saaneet olla välillä montakin päivää kiinni. Käsitöitä on saanut tehdä myös keittiössä kun nuorimmaiseni otti ja täytti jo 7 vuotta. Rakettikakku (johon idean sain Tellulta) oli kivan näköinen, mutta kuten arvata saattoi, ei sitä kukaan pienistä (tai siis jo isoista) vieraista syönyt.

Lumimyräkän jälkeen on kevät koittanut, piha aivan lainehtii vedestä ja lumikasat hupenevat vauhdilla. Samoin meinaa käydä suosituimpien puikkojen suhteen, sillä uusia aloitettuja neuleita on monta. Ideoita pulppuaa niin että näistä puikoilla olevista useampi on ihan omaa designia.

Tässä yksi idea jalostettuna käyttöönsä. Löysin joulun aikaan upeita pitsikuvioisia kukkaruukkuja joita ei kauppaan voinut mitenkään jättää. Toinen pääsi ihailtavaksi tähän tietokoneen viereen tilpehööripurkiksi ja toinen sai kunnian ryhtyä puikkovahdiksi.

Onneksi on tämä sillä puikkomittarini on kadonnut jonnekin. Muistan sen nähneeni ennen hiihtolomaa, mutta sen jälkeen ei ole havaintoa. Nyt onkin pitänyt tyytyä arvailu tai vertailu systeemiin.

Puikkoteline on tehty vanerista johon on tehty puikoille reijät. Pohjalla villaa estämässä puikkoja kaatumasta ja kilisemästä.

Tytär kaipasi uutta pipoa kun Kiritys ei ihan vielä lämmitä tarpeeksi. Tällainen siitä sitten tuli.

Ohje/Pattern: my own
Lanka/Yarn: Vuorelma Veto

Puikot/Needles: 3 mm


En ole tyytyväinen pipon reunaan, tähän olisi sopinut joustimen tilalle joku toisen tyyppinen reuna, mutta alussa ei ollut tietoa mallineuleesta. Useampaakin tähän sovittelin, mutta ne eivät tähän sopineet ollenkaan. Kavennukset on ihan peruskamaa, en viitsinyt ryhtyä kuviota niihin sovittamaan. Pitää varmaan tehdä toinen versio.

Iloista huhtikuun alkua kaikille, toivottavasti ette joutuneet eilen kovasti aprillipilojen kohteeksi. Radio Rockin kaljahuijaus oli aika hyvä...

Time goes by very fast, even thought I am not working. I thought that I would have time to blog, but no, computers have been shut for days. Handwork has been done in the kitchen since my youngest is now 7 years old. Cake was a rocket.

After snowstorm spring has come, yard is full of water and snowpiles are going down fast. That is what is happening to my needles too, since I have started many new knitting projects. Many of these is my own design.

This needleholder is one of my ideas. Flowerpot and some plywood.

This hat is for my daughter. I am not really pleased for that hem, but this will do. Next time I know better. I tried many patterns for this hat, but others were no good.