keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Baretti

Baretin viimeistelin llama langan jämällä. Tää ei kyllä ole yhtään mun tyyliä, pitäisi olla pitkät hiukset ja kapeammat kasvot. Tulipahan kokeiltua.


Ohje: Suuri Käsityölehti 2/08, ohje 7 pitsibaretti
Lanka: Gedifran Cashmerino ja Miski Llama 140 g

Puikot: 4 mm ja 8 mm

tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Uusioneulontaa

Neuloin joskus neljä vuotta sitten sukat raitalangasta josta pidin kovasti. Sukkia tuli käytettyä, mutta ne osoittautuvat käytössä liian isoiksi. Koska lanka oli kuitenkin mieleistä, purin sukat ehkä vuosi sitten. Nyt vihdoin oli uudelleenneulomisen aika.

Ohje: oma
Lanka: ohutta sukkalankaa, ehkä Fortissiman? 60 g
Puikot: 2,5 mm


Alkuperäisissä sukissa oli lyhyt varsi, nyt uusiin tuli pidempi. Huomaa kyllä miten neulekäsiala on vuosien neulomisen aikana muuttunut, nyt sukat ovat oikeasti pidettävät ja sopivan napakat.

maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Vauvan takki / Baby Sweater

Vauvanvaatteita on mukava neuloa. Kai tämä on jotain söpöstelykaipuuta kun edelleenkään ei ole mitään hajua kenelle tätä voisi koskaan antaa. No ehkä joku meidänkin tuttu vielä joskus tyttövauvoja saa.

Ohje/Pattern: Baby Sweater in two needles from Knitting Almanac by Elizabeth Zimmermann paitsi myssy ja sukat oma malli, in hat and socks pattern is my own
Lanka/Yarn: Novita Wool (merinovilla), kaikki yhteensä 160 g

Puikot/Needles: 3,5 mm


Tässä hyvässäkin ohjeessa piti kuitenkin soveltaa: neuloin hihat pyörönä jolloin ei tarvinnut ommella sauman saumaa.

Takki sai kaverikseen myös samalla pitsikuviolla neulotun myssyn ja polvisukat.

Pitkä ja ohut kaulahuivikin valmistui

Ohje/Pattern: My So Called Scarf
Lanka/Yarn: Artesano Alpaca Hummingbird, 111 g

Puikot/Needles: 6,5 mm


Tosi hauska malli, nopeaa neulottavaa, mutta kuitenkin erinäköistä kuin tavallisesti. Lankakin on todella ihanaa ja värit upeat. Tätä lankaa marinoin kaapissa hieman yli vuoden kun en sitä raaskinut mitenkään käyttää.

Mikähän täällä bloggerissa haamuilee kun päivitystä oli blogilistan mielestä eilen tapahtunut? Minä en koneen lähellä eilen käynytkään.

I finished Baby Sweater and made matching hat and knee high socks with it. Sleeves are knitted in round, so no seams at all.
I also finished my so called scarf. Pattern is nice, fast to knit but a little different than usually. Yarn is also wonderful, soft and the colours are just right.

perjantaina, helmikuuta 22, 2008

Villaa

Tiimarin pääsiäisesitteen selailun jälkeen päädyimme lasten kanssa huovuttamaan pääsiäismunia.

Tosi hienoja tuli ja lasten kanssa tämä homma onnistui nyt huomattavasti paremmin kun ikää on tullut vähän enemmän. He tekivät omat munansa melkein kokonaan itse. Alla ohje moisen tekemiseen.

Lankojen kerimisestä tulikin yllättäen matka maailman ympäri kun kerijää käytettiin bussina, laivana ja junana. Mikäs siinä, siinä samalla minä sain tällaisen kukkasen verran lankaa vyyhdiltä kerille. Langat olen siis ostanut jo viime vuonna.

Ohutta pirkkalankaa, kirjoneuleet here I come...

Täällä sataa nenäliinoja taivaalta, auto kuorruttui aamulla hetkessä kun jäi lumisateen alle. Ihanaa kyllä tämäkin kun ei tällaisia kelejä ole tänä vuonna ollut. Illalla päästään lumihankeen tarpomaan.

Huovuta pääsiäsmuna

Tarvitset
eri värisiä villoja muutamia grammoja
styroxmuna tai suklaamunan yllätyskotelo
kuumaa vettä astiassa
mäntysuopaa

Aikaa munan huovuttamiseen menee noin 20 - 30 minuuttia.

1. Kääri ohuita villalevyjä munan päälle tasaisesti, muista vaihtaa villan suuntaa välillä. Tässä minun versiossani pohjalla on oranssi ja alas on laitettu päälle hieman vihreää

2. Purista päälle hieman saippuaa ja vettä. Puristele varovasti että villat kastuvat. Hiero villaa joka puolelta alussa hyvin hellästi että villat pysyvät paikallaan. Lisää tarvittaessa saippuaa ja vettä.
3. Kun pinta on hieman huopunut voit koristella munan. Villasta voi helposti tehdä raitoja munan ympärille. Jos haluat selkeämpiä kuvioita voit tehdä esilevyn ja leikata kuviot siitä.

Esilevy tehdään niin että laitetaan muutama ohut kerros villaa päällekkäin, kastellaan ja saippuoidaan ja huovutetaan ihan hetki että pinta on hieman huopunut. Sitten leikataan paloja ja asetellaan ne halutuille kohdille. Tämän jälkeen kuvioiden kiinnittäminen vaatii hyvin hellää huovutusta että kuvio pysyy paikallaan.
4. Sitten vaan pyörität munaa käsissäsi kuin pullaa. Kurttuja voi välillä huovuttaa auki ettei villaa jää millekään kohdalle liikaa. Muista: Villa joka ei ole vielä tarpeeksi huopunut on yli-iso ja voi näyttää siltä että ei tästä koskaan mitään tule, mutta jatka vaan pyörittelyä.

5. Kun villa on kutistunut melkein oikean kokoiseksi, ryhdy käyttämään voimaa jotta pinta saadaan tiukaksi.
6. Huuhdo kuumalla vedellä ja sen jälkeen kylmällä. Kuivata.

maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Lumiterveiset

Ihanaa, meillä sataa kolmatta päivää lunta! Viime viikon ikävät liukkaat ovat taaksejäänyttä aikaa. Nyt voi taas hiihtää, viime viikolla ei siitä mitään tullut kun oli ladut täynnä roskaa ja ihan jäisiä. Kuntoa täällä yritetään siis kohotella kun aikaa kerrankin on.

Neulomiseen on myös aikaa riittänyt. Onnistuin viime viikolla sotkemaan vauvan takkiin väärää värierää olevan langan, joten purkamaan sitä pääsi.

Onneksi samaa lankaa on vielä, tosin ei kyllä samaa erää, mutta nyt ei värissä näy ainakaan yhtä tarkkaa rajaa. Mitenhän onnistuinkin ottamaan laatikosta juuri sen yhden kerän joka oli eränsä ainut...

Muistakaapas tarkistaa värierät langoistanne!

Kummitätini tilasi minulta muutaman Vaaka-tilkun. Sovittiin että pääsiäisen aikaan pitäisi olla valmista. Kävi kuitenkin niin että käteeni osui siivotessa lankajämäpussini joten tilkkuja alkoi sitten tulla.

Vielä on lisääkin tulossa.

Siivouksen yhteydessä löytyi myös tämä pieni myssy josta tuli liian pieni. Nyt tämä päätyi ystäväni pienelle neitokaiselle, jospa sieltä löytyisi sopiva pää.

Ohje: oma
Lanka: Novita Tennessee, kukka Viola

Kommentoidessa on teidän nyt tehtävä sanatunnistusta kun ikävät turhat kommentit löysivät tiensä tänne minunkin blogiini. Jospa tuo auttaisi ettei niitä enää tulisi.

torstaina, helmikuuta 14, 2008

Ystävänpäivä


Hyvää ystävänpäivää kaikille ystävilleni ja teille lukijani.

keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Hurahdus

Eilen Joensuun tapaamisessa (Kiitos naiset!) kaimani Tiina ehdotteli että ryhdyttäisi yhdessä neulomaan Zimmermannin Knitters Almanac:in helmikuun ohjetta, vauvan neuletakkia. Tarkoitus oli aloitella ensi viikolla, mutta kun näin yön unta neulomisesta (ja pyykkien pesusta !!!) niin kerjäsin lupaa aloittaa jo tänään.

Näin pitkälle on päästy. Ohje on kyllä tosi kiva ja sama tuli todettua mikä Hand-To-Hand paitaa tehdessä jo selvisi, EZ:n paidan tekotyyli on kyllä ihan mua. Saumojen olemattomuus on myös hyvin miellyttävää.

Yesterday my knitting collegue Tiina suggested that we could make our own knit-a-long, since we both have thought about making February Baby Sweater from the book Knitting Almanac by EZ. I started today and this is where I am now. This type of sweater is great, no seams.

maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Lankahälytys

Sattuisiko kenelläkään olemaan yhtä kerää (tai vajaata) Gedifran Cashmerino lankaa (55% merinovillaa, 35% polyakryylia, 10% kashmiria) valkeana? Värikoodi 4825, erä 452 (erällä ei kyllä ole mitään väliä). Koska lankahamstereissa olen mukana en voisi ko lankaa ostaa, mutta vaihtareita täältä löytyy.

Jäi baskeri hieman kesken.

Jos löytyy, ota yhteyttä meiliini, osoite on tuossa oikealla olevassa palkissa.

sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Utopiaa vaan

Tää malli kolahti nyt ihan kokonaan helppoudellaan ja kuitenkin pienellä jujullaan. Viimeinen Utopia (toistaiseksi) syntyi laama-langasta. Tosi luksusta tuo lanka, ihanan pehmeää eikä yhtään kutita.

Ohje/Pattern: Utopia-hat
Lanka/Yarn: oikealla/right: Novita Wool kaksinkertaisena/doubled, 65 g ja vasemmalla/left: perulainen Miski 100% baby Llama -lanka, 60 g

Puikot/Needles: 5 mm

Lankahamsterikulutus on nyt 322 g.

keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Meni ihan utopiaksi...

Utopia jaksaa kiehtoa, kolmas pipo valmistui tänään ja neljäs on puikoilla

Ohje/Pattern: Utopia-hat
Lanka/Yarn: Novita Nalle kaksinkertaisena/doubled, 67 g

Puikot/Needles: 5 mm

Muunlaisia käsitöitä on tänään myös tullut tehtyä sillä runebergin torttujen lisäksi teimme lasten kanssa karjalanpiirakoita.

Enpä ole koskaan yksin piirakoita tehnyt, mutta kuoritaikina ja kuorien muotoilu onnistui hyvin. Kaikkina muina kertoina (joita ei kovin monia ole) mukana on ollut aina joku kokeneempi.

Lehtiä sukissa

Ennen lankahamsterijuttujen neulomista piti saada valmiiksi nämä sukat.

Ohje/Pattern: Embossed Leaves, Favorite Socks -kirjasta
Lanka/Yarn: Regia Silk 6 ply, 100 g
Puikot/Needles: 2,75 mm

Ihanat, pehmeät, suloiset, kauniit. Kärki on erilainen kuin ohjeessa.

maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Utopiaa

Tässäpä sitä sitten ollaan, melkein työttömänä. Mielenkiintoista. Hieman ottaa koville että joutuu sanomaan olevansa työtön, mutta kaipa siihen tottuu. Uusia töitä tietenkin katsastellaan. Puuhaa onneksi riittää, joten ei tässä aika pääse pitkäksi heti käymään.

Lankahamsterikuukausi alkoi sopivasti joten varastolankoja täällä käytetään. Tosin tämä oli ajatuksena ilman hamsterikuukauttakin. Ekat jutut jo valmistuivat.

Ohje/Pattern: Utopia-hat
Lanka/Yarn: Novita Wool (merino) kaksinkertaisena/doubled, 65 g per hattu/hat
Puikot/Needles: 5 mm

Kavennukset pistin uuteen uskoon kun ei ekat silmää miellyttänyt.