keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Diamond-shawl

Aurinko paistaa, ihanaa!

Kaikkien muiden neuleiden lomassa olen välillä myös muistanut tätä isompaa projektiani, Irish Diamond Shawl:ia.

Nyt olen menossa viimeisen kaavion alussa, joten ei tähän enää kovin kauaa mene että valmistuu. Rivit tosin ovat hervottoman mittaisia, joten tunnissa ei neljää kerrosta enempää valmistu, ei ehkä edes niin montaa.

Kesän helteillä tätä aloittaessani ajattelin että voisin tämän saada jouluksi valmiiksi (väri kun olisi siihen juhlaan ollut sopiva), mutta monet muut jutut menivät sitten edelle. Tämä on jo liian iso mukaan otettavaksi, joten tätä voi neuloa vain kotona.

I have knitted a lot of different things, but every now and then this bigger project, Irish Diamond Shawl, has been processed.

Right now I am starting the last chart, so it won't be long when this is finished. Of course the rows are really long, so in one hour I can only knit about four rows.

When I started this in the summer, I thought that this would be finished by christmas (colour, you know), but other projects went ahead of this. I can't take this with me anymore, because this is too big, so I only knit this at home.

tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Yksi sukka

Sukan kärjen neulomiseen voi mennä yllättävän kauan. Tämä tuli todettua eilen kun neuloin tämän sukan kärjen neljään kertaan ja aina sai purkaa.

Vasta viides kerta onnistui kunnolla. Ohjeenmukaiset kavennukset eivät jostain syystä jalkaani ja lankaan toimineet, joten tavallinen kärki sai sitten hoidella homman. Kaunis sukka joka tapauksessa. Yksi kerä riitti kuitenkin, muutama metri jäi jäljelle.

lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Hand-To-Hand

Paita on ollut valmiina viikon verran ja vihdoin kuvatkin onnistuvat. Silmukoita sai paitaosaan pariin otteeseen poimia että tuli tarpeellinen määrä, mutta paitaosan neulominen oli todella nopeaa.

Ohje: melkein oma, sillä tässä puserossa vain ajatus on enää sama kuin Hand-To-Hand neulepaidan ohjeessa (kirjasta Knitting Workshop by Elizabeth Zimmermann)
Pattern: nearly my own, since only an idea (how to knit a sweater) is the same as in Hand-In-Hand sweater (from Knitting Workshop by Elizabeth Zimmermann)

Lanka/Yarn: Novita Wool, merinovilla, 500 g

Puikot/Needles: 5 mm


Paitaan tuli ylipitkät hihat tarkoituksella. Kainaloon ei jää ryppyjä kun paidan istuvuutta parantavat lyhennetyillä silmukoilla tehdyt muotoilut paitaosan reunoissa.


Alareunaan tuli vielä joustinta ja palmikkoa.


Kaula-aukkoakin sovelsin, enkä tehnyt vene-aukkoa joka ohjeessa oli. Takana menee yksi palmikko enemmän kuin edessä. Kaula-aukkoa pienentämään tein lyhyen resorin.


Paitaa on jopa pidetty päällä. Olen itse tosi tyytyväinen tähän, toki aina parantamisen varaa on.

Sweater is now finished. Sleeves are long, in purpose. There are short rows in the sides so there are no wrinkles in armpit. neckline is also different, I made it large and knitted a little ribbing. I am pleased.

torstaina, tammikuuta 24, 2008

Palmikoita lisää

Paita sai palmikkoinnostuksen kasvamaan ja etsin monesta kaupasta hyvää palmikkokirjaa. Päädyin sitten tilaamaan sellaiset Amerikan maalta. Viime viikolla tilasin ja nyt ne ovat täällä.

Janet Szabo:n Aran Sweater Design ja Cables kirjat. Ensimmäisessä on ohjeita erilaisten palmikkopaitojen tekemiseen, toisessa mallineuleita.

Mutta ennen uusia palmikoita, nappasin joululahjalangat jotka lapseni halusivat taas keriä ja aloitin Sivia Hardingin Diamond Fantasy Shawlin.

Oikein on hyvät värit tässä Koigun langassa.

tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Muutosta edessä

Verkko-ongelmat ovat estäneet tietokoneen käyttöä joten on ollut aikaa neuloa. Paita on valmis, mutta kuvat epäonnistuivat täydellisesti, joten joudutte hetken kuvia odottamaan. Huonoista kuvista syytän kurjaa pimeää keliä ja kameraa, minussahan ei tietysti voi olla vikaa...

Eilen pyörähdin Joen Langassa katsomassa kankaita kun tyttären ilmoitustaulu kaipaisi uudistusta. Kangas löytyikin, mutta mukaan tarttui myös Regian lankoja, joita ei voinut mitenkään kauppaan jättää kun olivat tiukassa tarjouksessa.

Uusi lanka pääsi heti puikoille, Regia Silkistä on tulossa Embossed Leaves-sukat. Ohje on Favorite Socks -kirjassa sekä jossain vanhemmassa IK:ssa. Tämä ohje on ollut listallani jo pitkään, mutta ei vain ole sopivaa lankaa aiemmin löytynyt. Regia Silk lanka on kuusisäikeistä (luulisin että ohuempaakin olisi), joten nämä ovat hieman aiemmin neulomiani pitsisukkia paksummat. Lanka on ihanan pehmyttä ja juuri sopivaa neulottavaksi välikoon puikoilla (2,75 mm) jotka tilasin joululahjakseni.

Suuria muutoksia on elämässäni edessä ja olenkin alkanut varautua muutokseen siivoamalla. Siivoaminen auttaa pääsemään irti entisestä ja valmistumaan uuteen. Muutos ei neuleisiin mitenkään liity, mutta tietenkin niitäkin on siivous koskenut. Komerosta on löytynyt monenlaisia neuleita joita olen kuluvina vuosina neulonut. Osa lähti heti lahjoiksi ystäville, osa purettiin (lapset ovat tässä työssä halunneet auttaa :-) ja loput jäivät odottamaan tulevaa kohtaloaan. Paperisaastetta sun muuta roipetta on myös lähtenyt roskiin ja kierrätykseen.

keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Lempilankani - Favorite Yarns

Ilu kertoi omista lankasuosikeistaan ja jäin tietysti omia suosikkejani pohtimaan. Ennen top viitosen paljastusta kuitenkin raportti paidan nykytilasta.

Paita näyttää oikein hyvältä, nyt pitää vaan vähän pohtia ja mittailla että miten paljon silmukoita pitäisi poimia paitaosaan. Hihan sain illalla neulottua loppuun.

Sitten niihin lempilankoihini.

Lorna Lacesin Shepherd Sock - aivan upeaa sukkalankaa, sukkien käyttäminen on puhdasta nautintoa.


Drops Alpaca - pehmeää, lämmittävää, ihanaa neuloa.


FleeceArtistin Merinolanka - pehmeää, tiukkakierteistä ja lopputulos pysyy hyvänä. Samaan kategoriaan voisi laittaa myös Colinetten Jitterbugin.

(katso paita, no picture because sweater is made of this)
Novitan Wool - merinovillaisena, joten tätä kestää vain siihen asti että saan varastoni käytettyä (sitä onneksi on vielä pari laatikollista).

Extrana vielä neulomattomat Knitpicksin ihanat langat

Alpaca Cloud ja Shadow ovat olleet niin ihania ja arvokkaita että en ole raaskinut niitä neuloa ollenkaan... Niille on pitänyt löytää arvoisensa ohje ja sitä ei ole vielä löytynyt. Ideoita on ollut, mutta ei vielä ihan sopivaa. Shimmer keltapunaruskeana (kuvassa) päätyi jo lehtihuiviksi.

Ilu told about her favorite yarns, so I started to wonder which yarns are my favorites. But first update on sweater. It fits fine, so now I have to start to wonder how many stitches I need for the rest.

Now to yarn favorites. Here they are:

Lorna Laces Shepherd Sock - just georgeous sockyarn, wearing socks is pure pleasure.


Drops Alpaca - soft, warm and wonderful to knit.


FleeceArtist Merino - soft, tight twist and the result stays good. Colinette Jitterbug could also be in this category.


Novita Wool - made from merinowool. They discontinued this yarn few years ago, now they made it from a regular wool and it isn't the same. This fun only last until my stash is finished (luckily I still have about two boxes (where I store my yarns).


Knitpicks Alpaca Cloud and Shadow have been so wonderful and precious that I haven't knitted them at all. Pattern that would be good enough hasn't been found yet. Knitpicks should start deliveries to abroad. Shimmer made to needles and came out as
Leaf Forest Shawl.

tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Linkkivinkit

Netistä löytyi taas kaikkea kivaa kun seikkailin ympäriinsä ihan sattuman varaisesti.

Zimmerman-juttuja lueskellessani satuin löytämään Zimmermaniacs-blogin. Osallistujalista on hulvattoman pitkä, mutta kivoja eri sovellutuksia EZ:n töistä löytyy useita.

Löytyi myös uusi englantilainen nettikauppa Socktopus jossa on ihania lankoja ja noita Zimmermanin kirjojakin.

Upeita ja mahtavia palmikkoneuleita, ideoita ja kirjoja, tekijänä Janet Szabo.

Miriam Feltonin sivuillekin löysin taas uudelleen (tuo Adamas on täältä) ja sieltä löytyi upea kassi

Ideavyöry on taas ihan mahdoton...

maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Pur-pur-purkaen - Reknitting

**EDIT 15.1.

Viikonlopun monen tunnin neulomisen (ja videoiden tuijottelun (saatiin lainaan videoprojektori niin olihan se pakko)) myötä paita on jo puolessa välissä toista hihaa. Hyvältä vaikuttaa.

Purkaa piti kuitenkin edellisen postauksen jälkeen, sillä paidasta olisi tullut liian leveä, koska kuviota ei tietenkään voinut jättää huomiotta.

Ammille kiitos You make my Day - maininnasta (hieman piti käyttää salapoliisin taitoja että oikea blogi löytyi, kun linkki oli jäänyt puuttumaan). Kiitos myös Katjalle ja Helkalle! Helka, unohduit minun listastani, hyi minua.

Haluaisin omasta puolestani antaa napin Tiinalle ja toisellekin Tiinalle, Jaanalle ja Pirrelle. Monia muitakin blogeja luen ja intoa, ideoita ja iloa niistä kaikista saan, enpä niitä muuten kiertelisikään.

Sweater-project continues, now I am half way on the second sleeve. Had to reknit neckopening.

maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Uutta kuviota - New cables

Palmikkopaita etenee. Päätimme tyttären kanssa että rinnukseen tulee toisenlaista palmikkoa, joten kun hiha tuli mittaansa, piti alkaa kehitellä uutta palmikkoa. Muutama tunti siihen meni että kaivoi esille kaikki sopivat palmikot ja neiti valitsi sitten niistä.


Tuo hihan palmikosta siirtyminen ihan toisenlaiseen palmikkokuvioon onnistui mielestäni tosi hyvin.


Eilinen ilta meni puuhatessa ja pohtiessa kaula-aukkoa. Aika hyvä tästä tuli kun tänä aamuna neiti tätä sovitti. Kaula-aukko olisi ehkä pitänyt aloittaa hieman aiemmin, mutta en mitä luultavimmin viitsi purkaa koska hihoista voi tehdä vielä hieman pidemmät.

Cable sweater goes on. We (me and my daughter) decided that there should be another kind of cable in front of the sweater. It took me few hours to find all patterns that would fit to that place and then she chose the right one.

This change between sleeve and front cables turned out nicely.

Yesterday evening went by very fast as I thought, drawed and knitted this neckline. This was quite ok when this was tried on this morning.

lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Lämpöä pakkaseen - Bring warm to cold

Todella leudon joulukuun jälkeen nämä tammikuun 15 asteen pakkaset tuntuvat kovin purevilta. Tyttäreni on valitellut että kylmä on, joten inspiraatio pääsi vaan suurempaan vauhtiin.

Ensin vähän vääntelin raglanpaidan kuvaa paperille, sitten samaa ylösalaisin, mutta yhtäkkiä Knitting Workshopin selailulla nähty paita hyppäsikin ajatuksiin ja siitä se sitten lähti.

Tästä on tulossa paita Hand-To-Hand paidan tyyliä mukaillen. Silmukkamäärät ja palmikot on omaa pohdintaa. Välineneulonta tosin tunki näppinsä tähänkin, minulta ei löytynyt oikeassa koossa kuin metalliset puikot ja niillähän ei voi neuloa pitkää hihaa, joten bambupuikot hommasin Tinttamarellista. Alkuun olivat nuo Dropsin puikot tosi nihkeät, mutta onneksi käyttäminen siihen auttoi, nyt neulominen ja erityisesti palmikoiden kääntely onnistuu jo huomattavasti paremmin.

After really warm december these -15 degrees feels like -30. My daughter has been saying that she is feeling cold, so my inspiration really started to bloom.

At first I thought about making a raglan shirt, then same upsidedown, but suddenly I remember one sweater that I saw in Knitting Workshop -book and that was it.


This is going to be a sweater that is a bit like Hand-To-Hand sweater. Stitches and cables are different. Of course there had to be something that needed to be bought fot this project since the yarn is from stash, I had to get bambuneedles since metal is too heavy.

perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Sydän - Heart

Knitting Workshop kirjaa on tullut selailtua harva se ilta, lukeminen on jäänyt vähemmälle kun inspiraatio on vallannut ajatukset, tosin käsittääkseni se juuri on ollut EZ:n ajatuskin.

Surprise Jacket saikin odottaa, sillä siinä selaillessa puikoille hyppäsi Heart hat jonka tein vauvan koossa (ainakin kuvittelen tämän vauvalle mahtuvan), eli ohjeen mukaan, mutta ohuemmalla langalla. Tämä on aika huolestuttavaa, sillä mitä minä näillä vauvan kuteilla teen kun meillehän ei vauvoja enää tule...?

I-cord päättely tekee tälle hatulle kyllä juuri oikeanlaisen viimeistelyn. Reunoista tuli vallan hienot eikä tuon tekeminen hankalaa ole. Nauhan reuna asettuu päällispuolella kauniisti kun neuloo viimeisen kerroksen oikealta.



Ohje/Pattern: Heart hat, Knitting Workshop-kirjasta
Lanka/Yarn: vihreä/green Gjestal Maija, valkea/white Novita Wool (merino)
Puikot/Needles: 2,5 mm


Jotain muutakin on jo tulossa...

I have been flipping over Knitting Workshop - book for many days now ( I got it as a christmaspresent). I haven't read a lot about it, but got a lot of inspiration, which has been EZ's idea, I think.

Surprise Jacket had to wait since I started making Heart hat for a baby. I used finer yarn and thinner needles, otherwise I used the instructions on the book. This is weard, since there are not going to be any more babies here, so what an earth I'm going to do with these baby things...?


Something else is also in the needles...

Year 2007

Yhteenveto viime vuodelta jäi vaiheeseen kun kone lähti huoltoon verkkokorttiongelmien vuoksi. Paljon kaikenlaista tuli kuitenkin tehtyä, pipoja, sukkia ja lapasia erityisesti. Näistä pienemmistä ehkä parhaita ovat:

Kiritys-pipo


Shizen-myssy


Conwy-sukat


Isompia töitä ei kovin montaa valmistunut. Olen kuitenkin kovin ihastunut tyttäreni kesäpuseroon joka valmistui kuitenkin kesäksi vaikka hieman välillä epäilyttikin kun homma meinasi hyytyä kädenteiden kohdalle.


Paras neulejuttu viime vuodelta on kuitenkin ehdottomasti Fir Cone Square Shawl. Tämä on ilahduttanut useana iltana lämmöllään ja kauneudellaan.


Muita neuleita löytyy Galleriasta, jossa tosin tuon verkkokorttiongelman vuoksi ei kaikkia kuvia ole.

These are the best knit from last year, more are in the Gallery (some are missing because I have problems with my computers networkcard).