lauantaina, toukokuuta 31, 2008

Virkaten

**EDIT 1.6. klo 17.40 kirjan nimi oli väärin

Kirjastossa uutuushyllystä silmiini osui uusi virkkauskirja. Kannen kuvasta tuli ekana mieleen että tässä on kyllä jotain virkkaushistoriaa, mutta eipä sentään, hyviä ohjeita kirjasta löytyi. Helpoimmasta päästä on tämä pannunalunen. Ohjetta tähän nyt ei pahemmin tarvinnut, paitsi rinkulan aloitukseen.

Ohje: Virkattua-kirjan pannunalunen
Lanka: joku puuvillalanka

Koukku: 2,5 mm


Virkkaus tehdään pullonkorkin päälle, joten piti tietenkin käydä ostamassa kaupasta korillinen kaljaa... No ei sentään. Varastostamme löytyi pari pussillista käyttämättömiä kruunukorkkeja (joita voisi siis käyttää kun tekee itse kaljaa), joten piti ostaa yksi pullo kaljaa että oli se pullo johon korkit laittaa ja sitten heti irrottaa. Käyttämättömissä korkeissa kun on reunat ulospäin ja ne ei sellaisenaan tähän malliin sopineet.

Näitä on tulossa lisääkin sillä nappeja on jo kolmisenkymmentä yhdistelyä odottamassa.

Meidän perheemme jätti eilen päiväkotielämän taakseen kun nuorimmaisemme oli viimeistä päivää päikkärissä. Ihmeellistä. Nyt on kesä edessä ja sitten ryhdytään totuttelemaan kahden koululaisen kanssa erilaiseen arkeen.

4 kommenttia:

 1. Eka kertaa blogissasi vierailen ja koukkuun jäin. Samainen pannunalusen ohje löytyy täältä. Olen laittanut kavereilta tilaukseen pullonkorkkeja. Hieman ihmettelivät, että mihin mahdan niitä tarvita.
  Aurinkoista kesää! :o)

  VastaaPoista
 2. Kuka on kirjoittanut tuon Virkataan -kirjan? Onko sen nimi pelkästään "virkataan"? Yritin etsiä nettikirjakaupoista, mutten löytänyt tuolla nimellä.

  VastaaPoista
 3. Onpas vekkuli pannunalunen. Kunpa ehtisi tekemään tuollaisiakin...

  VastaaPoista