sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Kehruu / Spinning

Lauantaina osallistuin Joensuun käsityöterapeuteille järjestetylle kehruu-kurssille Joensuun Taitokeskuksessa. Tätä on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kehruuta opeteltiin värttinällä kun ei meillä kellään rukkia ole. Oikein hauskaa oli ja lankaakin syntyi. Caterinalta löytyy kuvia kehräystouhusta. Kiitos seurasta kaikille!

Vasemmanpuolimmaiset nöttöset ovat kurssilla aikaan saatuja, loput sitten kotona tehtyjä. Toinen vasemmalta on merinovillaa, muut ovat lampaan villaa. Värttinällä nyt oleva pätkä on parasta mitä olen tehnyt, siinä lanka on enimmäkseen suht samanpaksuista, eli joukossa ei enää ole kovin montaa paksua kohtaa. Nämä langat ovat hieman paksumpia kuin seiskaveikka. Kaikki langat olen kerrannut samalta kerältä. Eilen illalla tuli siis kehrättyä useampi tunti ja käytettyä lapsityövoimaa hyödyksi kun heitä tietenkin heti kiinnosti tämä homma.

Nöttösissä on lankaa nyt noin 35 g, joten vielä pitäisi aika paljon tehdä että saisi edes pipon näistä aikaiseksi. Villaa kyllä löytyy tuolta laatikosta, joten aineksia lankaan kyllä on. Harmaan ja oranssin villan kehrääminen on kyllä aivan erilaista sillä harmaan kuidut ovat huomattavasti pidemmät ja siten siitä on helpompi tehdä ohutta lankaa. Se on yllättänyt miten vähän villakuituja tarvitaan ohuen langan aikaansaamiseksi, tosin on tuo lanka katkennutkin kun on mennyt liian ohueksi (sellaiseksi ompelulangan paksuiseksi). Nyt tekisi mieli testata silkkiä ja alpakkaa ja ....

Taidanpa siis poistua kehräämään.

1 kommentti:

  1. Ahkerana olet näköjään ollut sinäkin. Aika moni on tainnut eilen ja tänään värttinää pyöritellä... Kiitos kehruuseurasta!

    VastaaPoista