keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Ideavyöry / Ideas

On se jännää miten aika kulkee vauhdilla. Kun ei töitä tee, niin luulisi että ehtisi koneella istua ja bloggailla, mutta eipä tuota ehdi. Tietokoneet on saaneet olla välillä montakin päivää kiinni. Käsitöitä on saanut tehdä myös keittiössä kun nuorimmaiseni otti ja täytti jo 7 vuotta. Rakettikakku (johon idean sain Tellulta) oli kivan näköinen, mutta kuten arvata saattoi, ei sitä kukaan pienistä (tai siis jo isoista) vieraista syönyt.

Lumimyräkän jälkeen on kevät koittanut, piha aivan lainehtii vedestä ja lumikasat hupenevat vauhdilla. Samoin meinaa käydä suosituimpien puikkojen suhteen, sillä uusia aloitettuja neuleita on monta. Ideoita pulppuaa niin että näistä puikoilla olevista useampi on ihan omaa designia.

Tässä yksi idea jalostettuna käyttöönsä. Löysin joulun aikaan upeita pitsikuvioisia kukkaruukkuja joita ei kauppaan voinut mitenkään jättää. Toinen pääsi ihailtavaksi tähän tietokoneen viereen tilpehööripurkiksi ja toinen sai kunnian ryhtyä puikkovahdiksi.

Onneksi on tämä sillä puikkomittarini on kadonnut jonnekin. Muistan sen nähneeni ennen hiihtolomaa, mutta sen jälkeen ei ole havaintoa. Nyt onkin pitänyt tyytyä arvailu tai vertailu systeemiin.

Puikkoteline on tehty vanerista johon on tehty puikoille reijät. Pohjalla villaa estämässä puikkoja kaatumasta ja kilisemästä.

Tytär kaipasi uutta pipoa kun Kiritys ei ihan vielä lämmitä tarpeeksi. Tällainen siitä sitten tuli.

Ohje/Pattern: my own
Lanka/Yarn: Vuorelma Veto

Puikot/Needles: 3 mm


En ole tyytyväinen pipon reunaan, tähän olisi sopinut joustimen tilalle joku toisen tyyppinen reuna, mutta alussa ei ollut tietoa mallineuleesta. Useampaakin tähän sovittelin, mutta ne eivät tähän sopineet ollenkaan. Kavennukset on ihan peruskamaa, en viitsinyt ryhtyä kuviota niihin sovittamaan. Pitää varmaan tehdä toinen versio.

Iloista huhtikuun alkua kaikille, toivottavasti ette joutuneet eilen kovasti aprillipilojen kohteeksi. Radio Rockin kaljahuijaus oli aika hyvä...

Time goes by very fast, even thought I am not working. I thought that I would have time to blog, but no, computers have been shut for days. Handwork has been done in the kitchen since my youngest is now 7 years old. Cake was a rocket.

After snowstorm spring has come, yard is full of water and snowpiles are going down fast. That is what is happening to my needles too, since I have started many new knitting projects. Many of these is my own design.

This needleholder is one of my ideas. Flowerpot and some plywood.

This hat is for my daughter. I am not really pleased for that hem, but this will do. Next time I know better. I tried many patterns for this hat, but others were no good.

4 kommenttia:

 1. Pipo on kyllä kivan näköinen ja väriltään niin keväinen. Mallineule näyttää hienolta ja monimutkaiselta :)) Täälläkin olisi kevätpipo mietinnässä, mutta toistaiseksi ei mitään valmista ..

  VastaaPoista
 2. Moikka

  mä tein samantyyppisen pipon jokin aika sitten, ja kun sitä olen mieheni päässä katsonut niin totesin että ei tuo joustinneule siihen oikein sovi. Pitääpä seurailla keksitkö jotain mukavampaa tilalle...

  VastaaPoista
 3. Tosi näppärä puikkojuttu! Tosin mun sukkapuikot ei mahtuis kyllä tuohon alkuunkaan, kun on tullut haalittua niitä yhdestä sun toisesta paikasta isot määrät ja lisää on haaveissa :-). Pipo on myös oikein kaunis.

  VastaaPoista
 4. Hieno puikkovaasi!

  Kaunista mallineuletta tuossa pipossa!

  VastaaPoista