torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Rentoutuksen tarpeessa

Tässä voisi alkuun valitella kiirettä kovastikin, mutta kyllähän te tiedätte millaista se on.

Neuletta en ole useaan päivään ehtinyt käsiini ottaa ja kyllä sen sitten eilen illalla huomasi miten sitä oli kaivannut. Neulomisen tahti ja valmistuvan neuleen ihanuus rentouttivat minut ja tyhjensivät mielen kaikesta muusta erittäin tehokkaasti.

Tämmöistä kivaa on puikoilla tulossa. Kyseessä siis sukka omalla mallilla. Palmikoita teki mieli.

Pitsineuleita on kesken useampiakin, edelleen, ne onneksi osaavat odottaa.

perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Viikonlopuksi

Olen menossa kokoustamaan viikonlopuksi, joten neule pitää olla mukana.

Lähtiköhän tämä jo ihan hanskasta...?

Työt piti valita siten että kaikkiin löytyy bambupuikot koska lentokone kuljettaa taas. Kukaanhan ei muista näitä keskeneräisiä joita vain hetki sitten esittelin... Arvatkaa vaan ovatko ne edenneet... Eivät tietenkään. Uudet on mukavampia ja varsinkin niiden uusien suunnittelu...

Ja sitten Blogger-asioita: Käytän Bloggerin kuvapalvelua näiden otosteni esittämiseen. Blogger ystävällisesti kertoo paljonko kuvatilastani nyt on käytössä, mutta kun menen ko. sivuille joilta tila olevinaan lasketaan ei siellä ole mitään. Kuinkahan he ajattelevat että kuvia voisi poistaa? Onko kukaan keksinyt?

sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Pääsiäisen touhuista

Pääsiäinen on huristanut vauhdilla, onneksi on kuitenkin ollut aikaa neulomisellekin. Sain vihdoin valmiiksi nämä lapaset

Ohje: Mary Olki, Kauneimmat käsityöt

Lanka: Novita Wool (merinovillainen)
Puikot: 2,5 ja 3 mm

Paljoa ei toisesta lapasesta puuttunut, mutta jotenkin ei vaan päässyt vauhtiin näiden kanssa enää uudelleen kuten silloin aiemmin. Vielä on lapaskeli, joten onhan näille käyttöä. Näiden neulominen oli mun mielestä nopeaa, varsinkin kun kuvio on tällainen että pohjaväriä on joka välissä. Pitää vaan muistaa miten päin lapasta pyöräyttää ettei langat mene sotkuun. Mulla kuviolangat tuli kukin omasta kerästään joten oli helpompaa pyöräyttää lapasta eikä kuviolankoja.


Tämmöisen korunkin askartelin, kivan keväinen tästä tuli. Ajatus tähän on lähtenyt Helmetissä tehdyistä koruista.

maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Keskeneräistä kaikki on vain...

Ei, ei oikeastaan mitään valmista täällä. Kiirettä riittää elämässä nyt vähän liikaakin. Uusien projektien aloittaminen ja niiden vanhojen tekeminen vähän siinä välissä on tämän päivän tyyli.
Kesken ovat mm.

Swallowtail shawl, voi olla että jääkin keskeneräiseksi ennenkuin saan jostain terävät puikot kokoa 4,5 mm. Sen verran hankalaa on noiden "neulo 5 nurin" silmukoiden neulominen.


Birch Leaf Socks, kakkosen puikot, malli on kyllä tosi upea.


Flower Basket Shawl, lanka ohuen ohutta, malli ei kaikista helpoin

Lisäksi puikoilla on jotain salaista, mutta koska kyseessä on vähän isompi juttu en ihan heti sitä paljasta.

Viime Helsingin reissulla käsiini tarttui Akateemisesta neulelehtien sijaan helmilehti Bead and Button. Kannessa oleva rannekoru kiinnitti huomioni enkä voinut jättää lehteä ostamatta, joten minun on siis pakko tilata sopivia helmiä... Helmet alkoi sitten kiinnostaa muutenkin.

Muutamia silmukkamerkkejä taasen

ja enkeleitä vaikka kännykoruiksi tai vetskariin.