tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Lieska

Finnair piti huolta tämän neuleen valmistumisesta kun eilen sekä aamu- että iltakone olivat myöhässä. Oli siis enemmän aikaa neuloa kuin olin laskeskellut. Iltakoneiden lentoemännät/stuertit ovat pahoja, he ovat ainoita jotka keksivät puikoista jotain sanomista. Tällä kertaa ei saanut neuloa nousun ja laskun aikana, voisin kai siis keihästää itseni ja naapurini puikoillani...

Lieska-huivi
Ohje: oma, huivi sai nimekseen Lieska
Lanka: Zephyr
Puikot: 3,5 mm

Tässä vielä lähikuva kuviosta.
Lieska-huivi lähikuva

Huivi on kulkenut käsilaukussani alkuvuonna ja sitä on neulottu muiden töiden lomassa. Huivi on juuri sopiva kaulan lämmittäjä kun talvitakkini iso kaulus ei aivan riitä.

Ja taaskin voisin todeta langan olevan todella ihanaa. Näillä ihanilla langoilla neuloessa ei voi muuta kuin ihastella lopputulosta ja tehdä sitä ihan joka kerroksen jälkeen... Neulominen on siis hitaampaa kuin yleensä.

Lankahamstereihin suunnittelin ilmoittautumista, mutta se sitten jäi.

lauantaina, tammikuuta 27, 2007

Ja sukkaa...

Ei voi mitään, sukat on nyt minun neulonta-listalla aika kärjessä. Uudet hyppäsi puikoille jo eilen.

Lanka on ihanaa, Lorna's Laces Shepherd Sport:ia. Näistä on tulossa Conwy:t, ohje on Nancy Bushin Knitting On The Road -kirjassa. Mallineule on tosi upea vaikka onkin yksinkertainen neuloa.

Tässä vielä pari lähikuvaa noista Jitterbug-sukista.


torstaina, tammikuuta 25, 2007

Jitterbug-sukat

Joululangoista ensimmäiset ovat päätyneet valmiiksi.

Ohje: pitsineule Mirabella-sukista (pdf), kantapää Widdershins-sukista
Lanka: Colinette Jitterbug, väri Fire, 100 g
Puikot: 2,5 mm

Lanka on upean mahtavaa, todella tiukkakierteistä kuten FleeceArtistin merino (jota käytin huiviin joka näkyy viime vuoden tammikuun postauksessa). Voin suositella. Sukat ovat pehmoiset ja mukavat jalassa.

Widdershins-sukissa olevaa kantapäätä voin myös suositella, se on helppo tehdä. Jos pitää perinteisestä kantapäästä enemmän kuin lyhennetyillä silmukoilla tehdystä, niin silloin tämä erityisesti on juuri sinulle sopiva.

Pidän sukkien neulomisesta kärjestä päin, koska näin sukka tuntuu jostain kumman syystä valmistuvan nopeammin. Nämä sukat neuloin kärjestä päin koska halusin käyttää koko lankakerän kerralla. Käärin kerän kahdelle grammalleen yhtä isolle kerälle ja neuloin vartta niin pitkään kuin lankaa riitti. Joustimen päättelin italialaisella päättelyllä jonka pitäisi olla joustava. Arvatkaapa vaan onko? No ei. Ei lähelläkään sitä miten paljon joustin joustaisi.

Joustavan päättelytavan metsästys alkaa siis nyt. Neulontalistalla ehdoteltiin
- käänteen neulomista
- tämän linkin takaa löytyvää videota Knit-One Purl-One Bind-Off
- Knittyn ohjeista Zimmermanin päättelyä
Onko teillä ehdottaa muita tapoja? Sukkalankoja on vielä (siis varastossa ja ehkä myös jopa kaupassa ;-) ) joten kokeiluja on edessä.

---
Täällä haamuillaan tänään, päivittelen vanhoja kuvia uusiksi kun aiempi kuvapalveluni katosi. Voit käydä katselemassa kuluneina vuosina valmistuneita töitäni Galleriasta.

sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Päähärpäke

Ensimmäistä kertaa ohjeen nähtyäni vain hymeksin sille "kaikkea sitä kehitelläänkin" kunnes sitten eräänä aamuna tyttäreni hiuksia laittaessani totesin että moinen voisikin olla ihan kätevä.


Ohje: Knittyn Calorimetry
Lanka: Gjestal Nagano
Puikot: 3 mm

Neito olisi halunnut käyttää sitä eilen, mutta kun pakkasta (ja lunta, vihdoinkin!) on niin eihän se sopinut. Laittoi sitten päähänsä tämän

Neuloin tän vuonna 2004. Ohje on Suuresta Käsityölehdestä, numeroa en nyt muista. Lankana tässä on Smart. Hyvin on käyttöä kestänyt, eikä ole nyppyyntynyt ollenkaan. Edelleen tuo pipon malli on mun mielestä tosi hieno.

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Kevät mielessäin

Näistä sukista tulee mieleen kevät, niin ihanan heleä on tuo vihreä väri.

Ohje: oma
Lanka: Vuorelma Veto 100g ja jotain suht samanpaksuista valkeata villalankaa

Puikot: 2,5 mm ja 3 mm


Tyttäreni toivoi alkusyksystä itselleen polvisukkia ja tässä ne nyt ovat. Langan hankin syksyllä messuilta kun Vuorelma tänne tuli.

Ekat polvisukat jotka olen koskaan neulonut ja silti onnistuivat oikein hyvin. Eikä noissa pitkään kyllä mennyt, joten kiva on neuloa ne toisetkin jotka pikkuveli tietenkin tilasi välittömästi kun näki mitä siskolle on valmistumassa. Samaa lankaakin on joten mitoitus on vähän helpompaa kuin näissä ensimmäisissä.

Myös tämmöiset pikkusukat tuolta keskeneräisten kasasta valmistui. Näihin katosi yksi jämäkerä Coloria.


Tuli viikonloppuna kokeiltua neulekunnon kestävyys, pidin puikot vauhdissa yhtenä päivänä noin kolmentoista tunnin ajan. Hieman alkoi viimeisinä tunteina jo käsissä tuntumaan mutta eipä sitä osannut ilmankaan olla. Tuon "kestävyysharjoituksen" aikana valmistui toinen noista polvisukista, yksi sukan varsi (tähän palaamme myöhemmin) ja pätkä aiemmin esittelemääni huivia.

keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Tunnustetaan väriä

Keskeneräisiä töitä on sen verran paljon että tietyt puikot on lopussa (vähän huolestuttavaa), mutta koska uusien töiden tekeminen kiinnosti enemmän kuin vanhojen penkominen, lähdin ostamaan uudet puikot.

Ja näin siinä sitten kävi... Näyttääkö tämä yksiltä puikoilta? Ei minustakaan. Annetaan puheenvuoro puolustukselle: "Folk Shawls kirjassa on eräs upea huivi joka sopisi eräälle henkilölle tosi hyvin, joten nuo Kamenat on siihen ja loput on erilaisiin projekteihin, kyllähän te tiedätte ettei voi vastustaa jos sanotaan sanat: alelankakori, kashmir jne..."

Ohje: oma
Lanka: Gedifra Cashmerino (55% merinovillaa, 35% polyakryyli, 10% kashmir)
Puikot: 5 mm


Oikeaa väriä on tunnustettava. Pohjois-Karjalan väriä.

perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Loskaa

Eilen satoi lunta ja sain jopa tehdä lumitöitä, mutta tänään on taas niin vetistä. Minnehän tuota pitäisi muuttaa että saisi oikean talven? Menneisyyteen varmaan....

Uusi vuosi on alkanut sairastellen joten sohvan nurkassa kyhjöttäessä tekee kädet samalla pientä liikettä. Langat ovat jo alkaneet muotoutua keristä joksikin muuksi,

nimittäin sukiksi (vihreä ei ole joululahjalankoja vaan jo aiemmin hankittuja).

Siskoni lähettämä Zephyr ei millään halunnut mihinkään lankakoriin vaan se huuteli jo heti haluavansa huiviksi, joten sitä oli pakko uskoa.

Koska oikeaa tilausta oli pitkälle kapealle huiville, se mielihyvin lupautui moiseen käyttöön.