keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Yksi osa tehty

Joitain viikkoja sitten päätin aloittaa taas uuden huivin. Pitkään olen erilaisia ohjeita pyöritellyt ja valinta osui sitten vähän entisiä isompaan projektiin, nimittäin neliöhuiviin, Folk Shawls kirjasta löytyvään Fir Cone Square Shawl:iin.

Huivi aloitettiin virkkaamalla ketjusilmukkaketju josta poimitaan silmukat. Sitten vaan neulottiin mallineuletta. Pari viikonloppua tämän keskiosan neulomiseen meni.

Kälyni sanoi että hän voisi ottaa huivin jota ei pingoteta, hän kun ihastui tämän nurjan puolen muodostamaan kuvioon.

Aika pitkän pätkän saisi neuloa jotta huivin voisi jättää pingottamatta ja että se silti tulisi käyttöön.

Silmukoiden poimimisessa on omat niksinsä, olisi pitänyt jättää reunasilmukat neulomatta, niin se olisi ollut helpompaa. Silmukat sain poimittua, mutta nyt pitäisi jostain taikoa pitkä pyöröpuikko, reilun kuudensadan silmukan liikuttelu 80 cm pyöröllä ei oikein tunnu luonnistuvan.

En ole aiemmin aloittanut mitään neuletta tällaisella valealoituksella joka sittemmin puretaan pois. Kerta se oli ensimmäinenkin ja hyvin tuo onnistui.

4 kommenttia:

 1. Olen etsinyt kovasti sellaista mallineuletta mihin tulisi noin voimakkaita nyppyjä (enkä ole läötänyt), miten nuo tehdään?

  VastaaPoista
 2. Kyllä mulla tälläistä taustaa tulee useimmilla lehtikuvioilla, tosin langallakin on väliä, näin olen todennut. Toiset asettuvat kauniimmin jo heti neuloessa, toiset vaatii tiukat toimenpiteet neulomisen jälkeen.

  Tuossa lisätään neljällä kerroksella silmukoita kuten sun pitsihuivien kuvioissa ja sitten neulotaan ne samat yhteen siinä päällä jotta tulee sellainen kävyn näköinen kuvio. Sama kuvio on kai Wrap Stylen suositussa huiviohjeessa (en nyt muista mikä sen nimi on).

  VastaaPoista
 3. Itse ostin 100-senttisen pyörön just äskettäin Priimasta. Siellä oli aika lailla kaikkia peruskokoja, joten kokeile sieltä. Toimittavat nettitilaukset ilman postikuluja.

  VastaaPoista