maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Palmikon vääntöä

Nyt voi sanoa vääntäneensä palmikkoa... Pari iltaa olen visusti istunut baijerilaissukkani parissa ja näin pitkälle olen päässyt.

Lisäyskerros ja pari ekaa palmikkokerrosta oli tuskaa, mutta sitten se lähti menemään hyvin. Yksi mokakin löytyi jälkikäteen ekalta palmikkokerrokselta, mutta olkoonsa. Kaunista tuo on silti.

Neulon sukkia kaksimillisillä sormikaspuikoilla, ne on oikein mukavat kun ovat niin lyhyet.

----

Interweave Knits:in lisäksi neulemalleja on myös saman lehtitalon PieceWork-lehdessä. Sen ilmaismallina on tässä kuussa oikein kivan näköiset sormikkaat (pdf). Mua on vähän alkanut kiehtomaan sormikkaiden neulominen. Aina ennen olen ajatuksen hyljännyt täysin mahdottomana. Mitäpä te sormikkaiden neulojat olette mieltä niiden tekemisestä?

8 kommenttia:

 1. kyllä sormikkaiden tekeminen on ihan opittavissa, minusta se ei ole mikään vaikea hommeli. vähän laskemista ja hitu kärsivällisyyttä, siitä se lähtee!

  VastaaPoista
 2. Sanotaanko näin että Baijerilaisiin verrattuna sormikkaiden neulominen on helppoa! Ja sinulta näyttää Baijerilaietkin sujuvan hyvin joten ei muuta kuin sormikkaiden kimppuun!

  VastaaPoista
 3. Sormikkaiden neulominen palkitsee. En ole ostohanskoja suostunut käsiini vetämään sen jälkeen kun neuloin itselleni ihanat, ensimmäiset sormikkaani, joissa on oikean pituiset sormet ja jotka on tarpeeksi napakat. Vinkkinä vain se, että poimi sormien välistä enemmän silmukoita kuin tarvitset ja neulo ekalla kerroksella poimittuja kaksi tai kolmekin yhteen niin, että saat oikean määrän silmukoita. Tämä on ollut mielestäni toimivin tapa välttyä ammottavilta rei'iltä.

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään sormikkaiden neulomisesta. Jos olet lapasia neulonut, niin ei se ole juurikaan sen vaikeampaa, vähäsen työläämpää ehkä.

  VastaaPoista
 5. Minä neuloin ensimmäiset sormikkaani tammikuussa ja oli paljon helpompaa kuin luulin. Paljon kivemmat mielestäni neuloa kuin lapaset.

  VastaaPoista
 6. Sormikkaiden neulominen ei ole mahdotonta, koska oma mieskin siihen pystyi! Sovittaa saa joka sormen kohdalla, että sormista tulee sopivan levyiset ja pituiset. Pientä säätämistä, mutta tulos palkitsee! Kirjoneulesormikkaita en ole ikinä tehnyt.

  VastaaPoista
 7. Sormikkaita ja kynsikkäitä olen muutamat tehnyt - hieman siis laskemista ja sovittelua, muttei sen kummempaa kuin lapasetkaan. Jaoin silmukat tasaisesti 4:n sormen kesken, pikkurillille taisin jättää 2s vähemmän kuin muille. Sormien väliin lisäsin 2s. Tykkäsin tehdä :)

  VastaaPoista
 8. Olen aina kammonnut sormikkaita ja luullut, että niitä neulottaessa työ näyttää lähinnä puikkoviidakolta. Kirjassa A Gathering of Lace oli kuitenkin niiiiin kauniit sormikkaat, että viime syksynä ne oli pakko tehdä - ja nehän olivatkin tosi iisit!

  VastaaPoista