torstaina, marraskuuta 30, 2006

Icarus

Icarus sitten valmistui. Jostain syystä sen neulominen kiehtoi, vaikka itse mallineule oli tosi simppeli.

Ohje: Interweave Knits Summer 2006
Lanka: Angorinan angoralankaa 110g
Puikot: 3,5 mm

Lankaa oli aika naftisti, puikkokoko olisi voinut olla isompi, mutta onneksi tajusin oikealla kohdalla aloittaa alareunan kuvion, muutoin lanka olisi loppunut totaalisesti kesken. Jätin kolmoskaavion neulomatta ja reunaan olisi pitänyt saada muutama kerros lisää, mutta koska lankaa jäi päättelyn jälkeen vain pari grammaa, ei tästä olisi voinut mitenkään tulla isompaa.

Lanka oli muuten karhean mukavaa, mutta sininen osa värjäsi sormia.

Mitähän sitten neuloisi? Keskeneräisiä olisi, jotain joululahjojakin pitäisi tehdä, mutta eipä oikein kiinnosta. Ehkä jätän neulelahjat väliin tänä vuonna ja tyydyn persoonattomampiin.

torstaina, marraskuuta 23, 2006

Ullallaa

Uusi Ulla on julkaistu. Mukana on myös minun ohjeeni .

Ohje: oma, Lehtimetsähuivi
Lanka: Knitpicks Shimmer 100g
Puikot: 3 mm

Knitpicksin alpakkasilkki on kyllä todella upeaa lankaa. Joka kerta kun tuon huivin kaulaansa kietoo, sitä pehmeyttä ja sileyttä tulee ihasteltua. Huivin voi toki tehdä ihan mistä langasta vaan. Juuri tästä syystä olenkin kovin viehättynyt näistä huiviohjeista kun ei tarvitse huolehtia siitä onko lanka sopivan paksuista tai onko tiheys oikea jotta lopputulos olisi hyvä. Kärsivällisyyteni kun ei aivan vielä ole riittävä mallitilkuille ja pitkälle harkinnalle.

sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Kantaa ottamassa

Istuin viikonlopun järjestön kokouksessa. Siinä kuunnellessa ja kantaa ottaessa tuli kokousaikaa käytettyä myös omaksi hyödyksi ja neulepuikot kulkivat eteenpäin.

Kolme ja puoli (peukutonta) lapasta ja puolikas pipo, aika hyvin. Lapaset jäivät kesken langan loppumisen vuoksi. Onneksi sitä on täällä kotona lisää. Täytyy kyllä tunnustaa että ei minun ollut tarkoitus tehdä kuin yhdet tuon näköiset lapaset, mutta koska muistin tehdä peukunreijän vasta kahden kuviokerran jälkeen, enkä viitsinyt purkaa, päätin tehdä sitten useammat. Joku voi tuon lapasmallin muistaa, eihän siitä pitkä aika ole kun tein samanlaiset, mutta kuinka ollakaan nuo lapaset ovat jo kadonneet...

tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Vaarallista hommaa

Se on vaarallista olla kotona sairaan lapsen kanssa kun saa kaikkia kummia ajatuksia...
Kuten vaikka sen että pitää tilata kirjoja Play.comista...
Tässä tulos

Itse asiassa tilasin kirjat Play.comin tarjoamalta toiselta toimittajalta kun nämä olivat sieltä edullisemmat. Kumma kyllä, kirjat tulivat eri kirjeissä samalla kertaa. Viikko meni.

Folk Shawls kirjaa olen haikaillut jo pitkään (tämänkin saa kaukolainana jostain päin Suomea) ja nyt sen sitten vihdoin tilasin. Ohjeet on upeita, monta ideaa tuli jo pikaisesta selauksesta.

Knitting Rules on oikein hauskasti kirjoitettua tekstiä neulonnasta ja sen ihanuudesta. On tässä vinkkejä erilaisien juttujen neulomiseenkin, mutta tämäkin kirja on vasta selausvaiheessa, joten en voi vielä kertoa tämän enempää.

sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Mäntysuopaa

Minä olin taas viikonlopun mäntysuopaa kuluttamassa huovutuskurssilla. Edellisen huovutuskerran tuotoksiin en ollut täysin tyytyväinen, mutta tällä kertaa asiat ovat toisin. Ehkä siksi että ideat olivat jalostuneempia.

Tein joulusukan, tosin tällaisen vähän isomman puoleisen. Sukka on vain sukan kuva, ei siis sisäpuolta ollenkaan. Tähän on koristuksia vielä tulossa, joten palaamme tähän vielä myöhemmin. Lisäksi tein joulukalenterin ja kalenteripussukat lapsille.

Olen useamman vuoden järjestelmällisesti kieltäytynyt ostamasta suklaa- ja krääsäkalentereita, mutta tänä jouluna sitten lupasin tehdä oman kalenterin niin ei tarvitse enää kuunnella tuota kinumista. Lapset oli sitä mieltä että pusseja olisi pitänyt olla 24, mutta tänä vuonna saavat kyllä tyytyä noihin kahteen.

Näihin töihin kyllä tosiaan upposi mäntysuopaa, ehkä siksi että villat eivät olleet mitään parhaita huopumisominaisuuksiltaan. Huuhtomiseen piti tällä kertaa suhtautua ihan tosissaan. Kurssipaikka ei ollut ihan parhain, kuuma vesi nimittäin loppui boilerista kesken molempina päivinä, mutta onneksi oli liesi jolla kuumentaa lisää.

tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Lunta tuiskuttaa...

Keskeneräiset työt ovat tehneet viimeaikoina katoamistemppuja, ei siksi että ne olisi haudattu entistä syvemmälle, vaan siksi että ne ovat valmistuneet. Tässä viimeisin

Ohje: oma, kämmenselän kuvio kirjasta Knitting Fair Isle Mittens & Gloves
Lanka: Inca Tops alpakkalankaa noin 60 g
Puikot: 3 mm

Neuloin nämä lapaset kärjestä päin. En tiedä oliko tuossa mitään järkeä, mutta tulipahan kokeiltua. Onhan amerikanmaalla kirjoitettu kokonainen kirja tuollaisista lapasista, nimittäin Anna Zilboorgin Magnificent Mittens. En kyllä neulonut näitä lapasia hänen ohjeidensa mukaan. Tein nimittäin peukalokiilan ja peukunkin neuloin normaalisti alhaalta ylöspäin. Tosi ihanat hienostelulapaset näistä tuli.

Eilen pidettiin ex-tempore neuletapaaminen ja Helka toi sinne yhteistilauksemme tuloksia. Minulle tulivat nämä

Ihania kirjoneulelapasia, heti tekisi mieli aloittaa uudet... Mutta parasta oli kyllä tuo pitsineulekirja, upeita mallineuleita!

Kun vaan olisi aikaa, niin suunnittelisin kyllä sen upean ja ihanan huivin... Ehkäpä joskus vielä...

sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006

Myyntipäivä

EDIT, myydyt merkitty
Jos olet kiinnostunut ostamaan jotain näistä, meilaa tiinan piste kasityot ät gmail piste com. Hinnat ilman postikuluja. Alempana on silmukkamerkkejä.
















Kännykoru Keiju, 6 eur (myyty)
Kännykoru Kivi, 5 eur
Kännykoru Joulu 5 eur
Kännykoru Kukka 5 eur
Kännykoru Punainen, 5 eur
Kännykoru Pinkki, 5 eur
Kännykoru Ruusu, 5 eur
Kännykoruiksi käyvät enkelit, kännykorunauhan kera 5 eur/kpl (joitain myyty)

Silmukkamerkit nro 1, 5 eur (myyty)

Silmukkamerkit nro 2, 5 eur (myyty)

Silmukkamerkit nro 3, 5 eur (myyty)

Silmukkamerkit nro 4, 5 eur (myyty)

Silmukkamerkit nro 5, 5 eur (myyty)

Silmukkamerkit nro 6, 5 eur

torstaina, marraskuuta 02, 2006

Valmistumisia

Pää on ajatuksia täynnä, joten jotta ehtii ajatella on neulottava. Jotain sitten valmistuukin

Ohje: False Flame Crew -sukat Socks, Socks, Socks -kirjasta
Lanka: Lanett, 62 g (kerä per väri riittää hyvin)
Puikot: 2,5 mm

Nämä ovat ihanat, lanka on pehmeää, värit on upeat ja näitä oli tosi hauskaa neuloa. Ei käynyt tylsistyttämään vaikka jäivätkin välillä odottamaan kun muut työt ajoi edelle. Onnistun kyllä lähes aina ostamaan liikaa lankaa sukkiin, kai se johtuu siitä että neulon sukkiini lyhyemmän varren kuin noin yleensä.

Tämä mallineule syntyy kun neulotaan osa silmukoista paria kerrosta alemmas kuin normaalisti ja kierretään lankaa kahdesti puikolle ja nostetaan ne neulomatta parin kerroksen ajan.


Ohje: Sneakers-sukat Ullasta, ilman pitsineuleosuutta
Lanka: Hjertegarnin HjerteSock
Puikot: 2 mm

Oikein kivat sukat, tuo kantapää on suorastaan nerokas. Jotain samanlaista olen itsekin yrittänyt kehitellä, muttei ole vielä syntynyt. Nytpä ei sitten tarvitsekaan enää.


Ohje: oma, perus 2o, 2n, 140 s
Lanka: Pirkanmaan kotityön ryijylanka
Puikot: 2,5 mm
Mieheni tilasi vaelluspipon, joten sellaisen metsänvärisen sitten saikin. Tämän pipon kavennukset eivät ensimmäisellä kerralla oikein onnistuneet, sillä piposta tuli liian suippo. Uudet kavennukset ovat oikein hyvät ja pipo pysyy päässä kunnolla.

Luokohan bloggaaminen jotain alitajuisia neulevaikutteita? Kun tuo lähimpänä asuva neulekaverini neuloo aina (onhan tää jo ainakin toinen kerta :-) ) samaan aikaan samoja juttuja kuin minä...

Minä aloitin Icaruksen toissailtana. Aloitin myös yhden toisen jutun, mutta siitä ei täällä sovi kertoa sen enempää. Niin että heti kun saa pari pienempää pois käsistä, niin on isommat jutut jo tulossa...